Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lordowie królestwa  (Przeczytany 1085 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Revial9090

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ALLELUJA BRACIE!!
    Lordowie królestwa
    « dnia: Stycznia 18, 2011, 22:11:09 »
    Witam!

Jako,iż założyłem swoje królestwo,jestem już uznawany za króla i mam w swoim posiadaniu 3 zamki i 1 miasto,jest git.Ale jak chcę przejąć lorda np.Khanatu,a z nimi mam najlepsze porachunki,to jak jest aby coś tam gadać to mówi mi że u mnie czułby się bezpieczny,że chętnie walczyłby po mojej stronie przeciwko wrogom,że popiera moją mowę o szanowaniu starożytnych praw itd.Ale w końcu nie chce przejść do mojego królestwa.Tak było ze wszystkimi lordami.Mam wojnę tylko ze Swadią,a po wszystkich innych królestwach poprzyjeżdżałem i był ten sam rezultat.I moje pytania:

1.Czy w ogóle można przeciągnąć na swoją stronę lorda innej frakcji?
    2.Jeżeli tak,to jakie wymagania muszę mieć spełnione? (w armii mam ok.200 ludzi)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Lordowie królestwa
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 19, 2011, 13:09:29 »
    1. Tak można przeciągnąć ich na swoją stronę :P
    2. Warunki to chyba: wysokie stosunki z danym lordem (tak +50), im wyższe prawo do rządzenia tym lepiej i jeśli jakiś lord ma sporo konfliktów u siebie w królestwie to też łatwiej go przekonać. Jeśli jakieś królestwo przegrywa wojnę to też pozytywnie wpłynie
        na nasze szanse. Jak już któryś przejdzie do naszego królestwa to potem już trochę z resztą lordów łatwiej idzie:)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5