Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaki rodzaj broni?  (Przeczytany 6747 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Jaki rodzaj broni?
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:18:44 »
    Klimat? Jak dla mnie granie piechurem nie ma go wcale :/ Poza tym nie możesz dowodzić, co najwyżej ,,Otworzyć ogień'' i ,,Wstrzymać ogień'', nic więcej. Jest niepraktyczne i nudne, i baaaaardzo wolno expisz.

UP: Owszem, można grać dla jaj, ale na dłuższą metę to bezsens.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matilon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:03:32 »

UP: Owszem, można grać dla jaj, ale na dłuższą metę to bezsens.
    Czemu? Ja też kiedyś grałem piechurem, i bardzo dobrze mi szło.
    Ciężki pawęż, jakiś miecz i pika (ta co ma powyżej 200) i żaden kawalerzysta ci nie podskoczy
    A i miałem zbroję tą, co używają Rhodoccy Sierżańci.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:54:58 »
    Hoffiko ale ja mam konia ale jak jestem blisko wrogów to z niego schodze ;)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:59:53 »
    Osobiście uważam, że każdą klasą broni idzie odnieść sukces. To samo dotyczy tego, czy jedziemy konno lub pieszo. Ja preferuję jazdę konną z użyciem kopi/lancy w porywach jakaś maczuga. Nie wiem czemu, ale nie używam broni do zadawania ran kutych lub ciętych. Zdecydowanie preferuję obuchowe.

Offline okidv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:10:18 »
    Ja zawszę używam miecza jedno/dwuręcznego albo topór jedno ręczny ale bardziej topór.

oblężenie: topór jedno. okrągła tarcza i łuk
    bitwa: topór okrągła tarcza łuk i wierzchowiec.   

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 16, 2011, 20:57:20 »
    Ja na swoim wyposażeniu mam kusze oblężniczą z 2 paczkami żelaznych bełtów oraz jakiś długi ciężki miecz lub topór/berdysz no i odpowiedni konik do tego i można walczyć. Tego zestawu używam zarówno do oblężeń jak i walki w polu. Wiem brak tarcz...ubolewam czasami nad jej brakiem ale po prostu zapominam potem z wymianami broni

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:07:27 »
    Zawsze możesz zrobić zestaw 2x bełty, kusza, miecz/topór dwuręczny.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 07, 2011, 09:33:37 »
    Witam.

Przytrafiło mi się coś nad wyraz dziwnego. A mianowicie wyposażyłam moich NPC Herosów w :

Pierwsza broń : Lanca 320 cm
    Druga broń : Tarcza
    Trzecia broń : miecz dwuręczny 160cm
    Czwarta broń : Piernacz Jeźdźcy (obuchowa Cięcie-35, Pchnięcie-22, Zasięg 95)

Zawsze jak przydzieliłam moim "herosom" lance lub pikę zawsze była ona używana w walce jako podstawowa broń. Nie wiem dlaczego w chwili obecnej moi Herosi używają tarczy i piernacza. Generalnie jest ok, bo mam dzięki temu mnóstwo jeńców. Z jednej bitwy wyciągnę ponad 80% jeńców. Zastanawiam się tylko, jak to będzie się miało do oblężeń :( Ciekawi mnie Dlaczego moi herosi w ogóle nie używają dwuręcznego miecza 160 cm lub lancy 320 cm. Przyznam się, że jak narazie bije się z wieśniakami i dezerterami. Ale jeżeli dojdzie do starcia z wrogą kawalerią mogę dostać niezłe lanie. Czy u was też tak jest, że wasi herosi używają broni takiej jaka im przypadnie do gustu, czy może też taką, która jest w pierwszym, czyli górnym slocie ?

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 07, 2011, 14:09:41 »
    ja mam kilka układów.
    1. jakiś ciężki miecz (2h oczywiście) + łuk i 2 kołczany strzał
    2. miecz długi i tarcza (dla zielonych jest to półtorak) + kusza i bełty
    3. miecz jednoręczny + 2 tarcze + lanca
    4. topór dwuręczny + toporek + tarcza + rzutki/toporki do rzucania
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 07, 2011, 14:39:34 »
    Ja używam zawsze miecz jednoręczny + tarcza do tego jakaś lanca i dobry dwuręczny mieczyk.

Czy u was też tak jest, że wasi herosi używają broni takiej jaka im przypadnie do gustu, czy może też taką, która jest w pierwszym, czyli górnym slocie ?

U mnie zmieniali zawsze broń w czasie walki. Podczas szarży wyciągali lance a później miecz z tarczą. Jedynie nigdy nie walczyli bronią dwuręczną :(
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 07, 2011, 15:35:43 »
    No raczej uważam to troszku dziwne że nasz wojak na koniu mógłby się w galopie posługiwać bronią 2h.
    Co do mojego wcześniejszego posta to czasami użyją lancy, ale sporadycznie. Dziwne.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 07, 2011, 17:16:22 »
    Bohaterowie używają lancy głównie przy wstępnej szarży. A że potem nie mają gdzie i jak się rozpędzić to zostają zazwyczaj przy mieczu i tarczy.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 07, 2011, 17:58:31 »
    Tak wiem o tym. Tylko, że moi herosi od razu przekładają lancę na buławy :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 07, 2011, 19:20:54 »
    Tak wiem o tym. Tylko, że moi herosi od razu przekładają lancę na buławy :(

Może zmień im slot, ja daje lance do 3/4 slotu i jest wszystko normalni.

Bohaterowie używają lancy głównie przy wstępnej szarży. A że potem nie mają gdzie i jak się rozpędzić to zostają zazwyczaj przy mieczu i tarczy.

No nie zawsze bo moim zdarza się przejść na lance nawet stojąc w miejscu i dźgać wroga :)

Edit: Nie no moi też jak mają miejsce na szarże to z lancą gnają a potem mieczyk czasem tylko coś im odbija i w zwarciu próbują lancą walczyć, na szczęście tylko czasem ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 12:34:43 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 08, 2011, 00:33:24 »
    To może u każdego taki wojak działa inaczej. Bo u mnie zawsze jest tak, że lecą szarżą a po zaatakowaniu wroga i zwolnieniu konia zmieniają na miecz i tarczę a jak się może rozpędzić to wyjmuje lance i znów szarża. Nie wiem. Może to też NPC sam sobie narzuca w trakcie gry jakąś taktykę czy coś.