Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem, gra się wyłącza.  (Przeczytany 9947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline N3q

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem, gra się wyłącza.
    « dnia: Stycznia 14, 2011, 19:40:48 »
    Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na tym, że gra wyłącza się podczas bitwy lub po bitwie (chodzi mi tutaj o takie nieco większe bitwy +800 ludzi).  Gra się wyłącza a na pulpicie mogę ujrzeć informację, że "Program Mount&Blade Ogniem i Mieczem przestał działać". To jedyna informacja, która się pojawia. Szukałem na stronach CDP odpowiedzi, ale tam ludzie wspominają tylko o podobnych przypadkach. Posiadam Windowsa Vistę. Czy występował komuś podobny problem i wie jak na niego zaradzić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    Odp: Problem, gra się wyłącza.
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:28:50 »
    To jest błąd gry któremu nie da się zaradzić, mam tak samo, wywala np zawsze po oddawaniu pewnego generała do lochu, aż porzuciłem tą grę. Vista zżera dużo ramu, ale jak masz dobrego kompa to raczej nie wpłynie to znacząco na grę. Problemowi nie da się zaradzić, po prostu mówiąc szczerze twórcy spieprzyli grę myśląc że tytuł i niektóre postacie zrekompensują masę bugów.

Edit: Ups.... nie zauważyłem że to temat o dzikich polach a nie o podstawce. Sory.
    Edit2: Widzę jednak że mają masę bugów. <facepalm>
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2011, 19:32:50 wysłana przez Bandaro123 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 15, 2011, 22:06:12 »
    (...) zrekompensują masę bugów.

Dzikie Pola mają masę bugów? O_o W którym miejscu? Oczywiście nie zakładam, że błędów nie ma, ale nazywanie tego od razu "masą bugów" jest chyba trochę zawyżonym pojęciem.

Offline Kakashi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:24:42 »
    Dzikie pola mają od groma bugów np. wywalanie do win po 20 minutach grania, częste zacinki <przynajmniej ja mam> hmm mam nadzieje że wyjdzie szybko jakiś patch bo nie moge dalej z fabułą gram po stronie szwedów oblegam psków z Gustawem no i nie moge zająć bo wywala do win albo zacinki...

Offline Alex3245

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 17, 2011, 13:08:03 »
    Też mi wywala podczas oblężeń miast.Ja staram się je omijać,a gdy mam zdobyć Warszawę czekam aż król zwoła kampanie wojenną i sam podbije.Trochę nieraz trzeba poczekać,ale skuteczne.Zamki mogę normalnie podbijać.

Offline KaOdysTV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2011, 18:57:44 »
    mam problem a mianowicie gram w tą gierke do 14 dnia i sie gra wyłącza próbowałem wczytać ale przy wczytywaniu gra sie wyłącza HELP!!!
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline jurczak96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 20, 2011, 13:12:02 »
    KaOdysTV mam ten sam błąd.

Offline Hieronim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 25, 2011, 19:23:16 »
    Winą jest spowolnienie gry przez granie na full detalach albo mało ramu lub masz bardzo zaśmiecony komp i dlatego tak sie zacina i wyłącza.

Moją propozycją jest usunięcie niepotrzebnych aplikacji bądz gier, lub ustawienie grafiki na słabszą(Mi to bardzo pomaga w grach) lub dokupienie ramu.
    "Bóg,Honor,Ojczyzna" Cały sens życia ludzkiego.