Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słuchawki do słuchania muzyki na SE W995  (Przeczytany 2686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Słuchawki do słuchania muzyki na SE W995
    « dnia: Stycznia 13, 2011, 22:09:54 »
    Witam,

Mam problem. Posiadam telefon Sony Ericsson W995. Odtwarza on bardzo ładnie muzykę i ma wejściówkę 3,5mm, więc chciałbym dokupić sobie do niego słuchawki.

Tutaj pytanie. Jakie polecacie nie za drogie, dobrze odtwarzające dźwięk słuchawki? Potrzebne mi są albo słuchawki-nauszniki (niekoniecznie takie ogromne, zwykłe, byle nie łamiące się przy dotknęciu) lub słuchawki zwykłe douszne, zawieszane w małżowinie. Odpadają słuchawki, które wkłada się głęboko w ucho, bo bardzo psują one słuch, a to, że nie wypadają z uszu przy ruchach - nie jest dla mnie ważne.

Budżet: nie chcę wydawać na słuchawki więcej, niż 100 zł.

Pozdrawiam,
    Dravic

PS Jestem raczej laikiem w kwestiach sprzętu muzycznego, więc nie zasypujcie mnie dziwnymi pytaniami - nie znaczy to, że nie możecie zadawać mi pytań w języku polskim pospolitym! :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 22:58:19 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Słuchawki do słuchania muzyki na SE W995
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2011, 23:08:22 »
    Za 40 zł to tylko douszne. Polecam philipsa PHILIPS SHE1350 za 20-25 zł w sklepie- miałem kilka par, całkiem dobre.

Jeżeli za 70zł, to albo nauszne sennheiser hd201, albo hd 202 (mam hd212, bardzo zacne wg. mnie). Douszne, to także sennheiser (dobre i renomowana firma) i skullcandy (stylowe).

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2011, 23:21:53 »
    Pomyłka, do 100zł. Zależy mi, żeby jak najładniej grało. Słucham różnie, od Nightwisha do Popu, jak Rihanna, Bruno Mars czy np. Mike Posner.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2011, 00:29:19 »
    Jak do słuchania na przenośnym odtwarzaczu, to raczej sennheiser hd202- raczej najlepsze słuchawki do 100zł.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2011, 14:42:55 »
    No dzięki. Czyli sennheiser HD202. A ty mówiłeś, że masz 212 i bardzo ci się podoba, tak? A ile zabuliłeś? Sądząc po numerze, jest to model nowszy od 202?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:07:31 »
    To są raczej słuchawki głównie do słuchania w domu (kabel ma 3-4m). Przeznaczenie jest niby DJ-skie (pełna nazwa sennheiser hd212pro). Zabuliłem za nie 210zł.

Ale do słuchania na telefonie polecam Ci hd202. Słuchawki te są stworzone głównie do odtwarzaczy przenośnych o czym świadczy chociażby specjalny kabel z taką poręczną zwijaczką. Kolega mój ma i bardzo sobie chwali.

Oba modele z designu są niemal identycznie, mają znakomitą izolację od otoczenia i całkiem wygodne gąbki. Największą wadą tych słuchawek jest, to że wyglądają jakby były zrobione z taniego plastiku. Zdjęcia na aukcjach są zazwyczaj bardzo przesadzone, więc jeżeli chcesz mieć realny obraz wyglądu tych słuchawek, to mogę zrobić parę zdjęć, ew. zobacz na youtube- ludzie często robią domowy review różnych gadżetów elektronicznych.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:20:57 »
    A jakie jeszcze zwykłe douszne polecasz? Jak myślisz, czy przez takie hd202 dałoby się rozmawiać przez telefon? W sensie, czy mają one jakiś mikrofon, tak jak większość dousznych? Sorry, jak douszne dołączane do telefonów?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 20:45:01 wysłana przez Dravic »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:32:46 »
    Nie nie mają mikrofonu. Pierwsze słyszę, żeby jakieś douszne słuchawki miały mikrofon. To zależy chyba od tego pipka z tym przyciskiem w słuchawkach standardowo dołączanych do telefonu. Nie wiem.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:03:57 »
    Hmm, czyli tak...Ja muszę się przyznać - moim hobby jest tuningowanie SE :)
    Mam Zylo i gra fajnie, a W995 jest podobno też niezły. Jak dla mnie to raczej sprawa sterowników w telefonie (firmowe są lamerskie). Jeżeli chodzi o słuchawki to ja osobiście mam Creative Aurvana i zdecydowanie je polecam - długi kabel, głęboki bas i spójrz tylko na specyfikację. Są one douszne i może mogą przekroczyć budżet 100zł (kupiłem je okazyjnie, właśnie za 100zł). Mikrofonu nie mają. Douszne dołączane do telefonu? Chciałbym Cię Dravic spytać (oczywiście jeśli mogę), skąd wziąłeś ten telefon? Jeżeli z wymiany aparatu to jest to dosyć dziwne, jeżeli z jakiegoś sklepu internetowego/whatever to możliwe, że sprzedawca po prostu ich nie dołączył. O ile dobrze pamiętam to do każdego SE, ta marka dodawała słuchawki - jedne lepsze, drugie gorsze - zawsze jakieś były. Tyle na ten temat...Popatrz sobie Creative'y na Allegro - tam zawsze są jakieś okazje ;p

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:09:21 »
    No ja właśnie mam douszne słuchawki. Właśnie te, co trzeba głęboko sobie w ... ucho wsadzić - a ten typ słuchawek BARDZO psuje słuch. Poza tym to jakaś chińszczyzna i tak zapewne, nie patrzyłem nawet na firmę. Dlatego chcę nowe kupić :)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 16, 2011, 20:05:14 »
    A jak myślicie, ile czasu uciągnie mi sennheisera hd202 moja komórka - SE W995? Bo boję się, że z tymi słuchawkami to około 2h słuchania :(

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 16, 2011, 20:38:17 »
    Szczerze mówiąc nigdy nie zastanawiałem się o wpływie słuchawek na pobieranie energii odtwarzacza :P Mam SE Elm jeżeli bardzo Ci zależy, to mogę zobaczyć ile wytrzyma, ale wydaje mi się, że na pewno więcej niż dwie godziny. Myślę, że będzie coś około 4-6 godzin. Trudno powiedzieć.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:07:47 »
    A może się ktoś wypowiedzieć, czy dałoby się do W995 dokupić lepszą baterię, a jeśli tak, to za ile? Bo mam fundusz, żeby sobie kupić prezent od rodziców do 100zł, + ewentualnie resztę - z mojej kieszeni.

EDIT:

Żebyście się nie śmiali - naprawdę jestem laikiem w sprawach sprzętowych do komórek oraz muzyki - np. komputer już potrafiłbym sobie wybrać ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 21:14:02 wysłana przez Dravic »