Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zostać wasalem ?  (Przeczytany 12686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OpenWater

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zostać wasalem ?
    « dnia: Stycznia 12, 2011, 20:14:08 »
    Witam ! Otóż chcialbym dolaczyc do Rzeczpospolitej jako jeden z wasali. Mam 65 (+) punktow reputacji z nimi i 30 (+) u Jana Kazimierza. Robie juz zadanie z obrona Częstochowy ale nie mam u krola opcji dialogowej ze chce byc jednym z jego lordow . Co mam zrobić ? Mam wersje 1.017.

Offline mikolaj922

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Jak zostać wasalem ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 15, 2011, 10:47:49 »
    a jak do niego jedziesz to on jest w zamku??????

bo jak nie to nie będzie takiej opcji on musi byc w zamku

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 15, 2011, 11:11:45 »
    Tak, Jan Kazimierz jest w zamku. Skończyłem zadanie z Czestochową i teraz dostalem misje z odebraniem Warszawy spod wladzy Szwedow. Chce aby jakis z wasali Kazia poszedl za mna ale oni wszyscy mowia ze maja za duzo spraw na glowie ( slawa - 120 , szacunek -50 ).

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2011, 19:00:11 »
    Czyli nikt nie zostal wasalem !? No dobra....

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2011, 19:33:58 »
    Czyli nikt nie zostal wasalem !? No dobra....
    Bardzo ciekawe, u mnie też tak było. Więc musisz jeździć do wszystkich aż w końcu któryś się zgodzi, albo sam odbić Warszawę.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Janek Sobieski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 27, 2011, 15:22:41 »
    pojedź do kmicica on powei że czas dać nauczke szwadom i idzie za tobą

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 27, 2011, 16:17:56 »
    Niekoniecznie. A poza tym, klikaj po pare razy u każdego po rząd :)

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 27, 2011, 20:24:00 »
    To zależy od sławy. Ja miałem 200 i każdy za mną poszedł, za pierwszym razem. Nawet ci co mieli u mnie około 2 punktów.
    Co do wasalstwa u Kazia. Król nada ci ziemie po zdobyciu Warszawy, jeśli wcześniej, przed rozpoczęciem wątku głównego nim nie zostałeś (Tak jest znacznie łatwiej. Ze sławą 150+ idziesz do króla i mówisz, że chcesz mu pomagać. Biegasz po miastach i u kasztelanów najmujesz przyzwoitą armię i questy pójdą łatwiej)

Jakbyś grał od niedawna i nie wiedział jak łatwo nabić sławę, to polecam bicie przez jakiś czas grup "Buntowników". Kręcą się w okolicy Kraków-Zamek Dubieński-Lublin-Lwów. Małą broń palną i pałki, więc tłuczesz strzelających, i jeździsz obok nich, żeby nie strzelali i tyle. Jak bijesz solo to za 10 osobową grupę, dostajesz 6 punktów sławy, więc szybko leci, jak już się podszkolisz i za ich rzeczy wykupisz w miarę znośne rzeczy.

Offline Janek Sobieski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 29, 2011, 15:31:51 »
    U rzeczy pospolitej jest tak: jeżeli wcześniej się oferowałeś ,to jak Kazio da ci misję z odbiciem Warszawy i ją odbijesz to jedź do niego, on cie pochwali i powie żebyś powtarzał słowa przysięgi. Później nada ci wioskę.  Jak pojedziesz do wioski to pojawi ci się ekran ze sztandarami do wyboru.  Wtedy gdy masz sztandar jesteś wasalem rzeczypospolitej.

tak lepiej??
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 15:31:45 wysłana przez Janek Sobieski »

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 29, 2011, 15:43:39 »
    u rzeczy pospolitej jest tak jeżeli wcześniej sie oferowałeś to jak Kazio da ci misje z odbiciem warszawy i ją odbijesz to jedź do nigo on cie pochwali i powie żebyś powtarzał słowa przysięgi później nada ci wioskę i jak pojedziesz do wioski to pojawi się ekran ze sztandarami do wyboru i wtedy gdy masz sztandar jesteś wasalem rzeczypospolitej

Tja, to początek wątku fabularnego Rzeczpospolitej. A swoją drogą, naucz się pisać. Ktoś chyba wymyślił po coś interpunkcję i ortografię.

Offline zaq12wsx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 15, 2011, 17:37:23 »
    a jak wcześniej jakiś z polskich szlachcicy mi zaproponował żebym został kapitanem najemników czy jakos tak to mogę zostac potem wasalem ? sławe mam 700+

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 16, 2011, 17:04:20 »
    Tak, ale dopiero jak skończy ci się okres najemnikowania. Lepiej zostać wasalem przez fabułe.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline marcin325

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 26, 2012, 00:02:02 »
    Sory ze odkopuje ale mam problem.

Mam wersje 1.143...
    Mam juz 150+ slawy i wlasne panstwo Krolestwo Szwedzkie (buntownicy) i nie moge dojsc do Kazia... tez mam odbic Warszawe?