Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z ilością wojska gracza podczas bitwy  (Przeczytany 1528 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chaladziatko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z ilością wojska gracza podczas bitwy
    « dnia: Stycznia 11, 2011, 16:06:24 »
    witam
    mam taki problem: podczas bitwy z liczniejszym przeciwnikiem (okolo 500 jednostek na moich 190) mam bardzo malo wojska okolo 10 jednostek
    tymczasem rozmiar bitwy ustalony jest na najwiekszy czyli 150 (bez balltesizera), gram długo w m&b nie mialem wczesniej takiego problemu.
    podczas potyczek z mniej licznym przeciwnikiem (powiedzmy ze okolo 250 jednostek) taki blad sie nie pojawia.

dzieki z gory za pomoc

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Problem z ilością wojska gracza podczas bitwy
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:11:37 »
    Prawdopodobnie chodzi tu nie o błąd tylko o przewagę w bitwie gdy rozpoczynasz bitwę to powinna pojawić sie wiadomość o przewadze kto i ile ją ma-jeśli wróg to jest ona na minusie i o tyle wojaków mniej przystępuje po twojej stronie do bitwy!!

PS. Wysoka "taktyka" zwiększa naszą przewagę w bitwie.

Edit: No chyba to i jest współczynnik bo ja miałem kiedyś -504 :P(jeden wojak na 1000- w bitwie było 1 vs jakieś 80)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 16:20:24 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline chaladziatko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z ilością wojska gracza podczas bitwy
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:17:25 »
    to w takim razie powinienem mieć trochę więcej wojska bo przewaga bitewna pokazuje -12, chyba ze jest to tylko wspolczynnik ale nigdy nie mialem takich problemow, wiec to chyba nie o to chodzi