Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieszczęsny list od Króla Kazia  (Przeczytany 12985 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stalker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nieszczęsny list od Króla Kazia
    « dnia: Stycznia 10, 2011, 21:59:30 »
    Siemka jestem nowy ;]

1.Mam taki problem mianowicie dostałem list o króla że mam zebrać armię i ruszyć na Warszawę aby ją odbić.
    Niestety żaden(przyjaciel, nieprzyjaciel, gościnnie nastawiony itd) szlachcic polski nie chce się przyłączyć bo mam mało czasu czy tam dużo spraw na głowie.
    Nie mam już pomysłu jak ich zdobyć.
    Czy to kwestia sławy?
    Mam sławę na 334

2.Jak zdobywam szacunek? Na razie udało mi się zawrotną liczbę osiągnąć "2" i nie wiem w jaki sposób go zdobywam. Wygrałem niezliczone bitwy ale wtedy dostaję tylko sławę.

3.Kiedy w końcu zostanę wasalem RP? Trzeba konsekwentnie królowi zadania wykonywać, czy jest inny sposób? Biegam dla niego, roznoszę zasrane listy itd. jest moim przyjacielem ale nie mam opcji dołączenia do RP.

OiM DP
    Najnowszy patch.
    Jak jeszcze jakieś informacje będą [potrzebne to napiszcie.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    Odp: Nieszczęsny list od Króla Kazia
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 10, 2011, 23:15:09 »
    Mam wielkie wrażenie że ten temat był już tutaj wałkowany, a w necie niezliczoną ilość razy.

1. Podbij sławę do 500, stosunki z Wojewodą Janusz Kiszką (dlatego że często siedzi na tłustym dupsku w Lublinie i nie zajmuje się wojną ;D) na 20-30, szacunek do 10.

2. Nie mogę znaleźć poradnika pc_maniaca, w każdym razie szacunek zyskujesz:
    -Po odmówieniu otrzymania nagrody od sołtysa, sądzę że obojętne w jakim przypadku.
    -Po odmówieniu otrzymania nagrody do Lorda kiedy zabijesz zbója.
    -Po wypuszczeniu lorda z niewoli, w przypadku podstawki obojętne w jakim czasie byle go wypuścić bez okupu, ja radzę go najpierw brać do niewoli a później wypuszczać. (albo wrzucić do zatęchłego Lochu, jak kto lubi)  Nie pamiętam z jakiego powodu, ale chyba dlatego że dzięki temu są wyższe stosunki z jego frakcją, niż gdybyś go od razu wypuścił.
    -i wiele innych, w tych przypadkach jest najłatwiej

3. Odbijasz Warszawę i jesteś szlachcic posiadający wiochę zabitą dechami koło Warszawy, do tego masz własny herb.

Offline Stalker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2011, 14:43:54 »
    Niestety dalej nic.
    Sława ponad 600
    Szacunek 11
    I dalej każdy zajęty swoimi sprawami...

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:58:37 »
    Musisz się zaprzyjaźnić z kimś kto całymi dniami siedzi w mieście i się nie rusza nigdzie, pewnie mu to zbrzydnie, byle nie Stefan Czarniecki który u mnie ruszy się po tym jak mu król albo marszałek batem pogrozi. U mnie idealnie do tego pasował Janusz Kiszka, podwyższyłem repa do 30, zawsze z nim trzymam, jakoś tak wychodzi.

Reszta odpowiednia. Pułkownicy są mniejszej rangi i mniej dumni, np taki Skrzetuski, jak który w zamku siedzi to możesz się z nimi przyjaźnić. Wpływ ma też pewnie to ile ty masz sławy, a ile proszony o dołączenie do kompanii.

Offline Aivar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 31, 2011, 09:05:56 »
    a ja akurat z Czarneckim zdobywałem Warszawę :)
    każda rozgrywka jest trochę inna

ale ogólnie na pewno wszystko zależy od Szacunku i Sławy
    oraz od stosunków z danym Lordem (które dodatkowo polepsza posiadanie wysokiego Szacunku).
    u mnie Król zaproponował mi bycie Wasalem, jak w zwykłym M&B, na długo zanim zacząłem kampanię Potopu.
    dostałem wieś, po krótkim czasie była też opcja wybrania sztandaru. Ale dopiero po zajęciu stolicy powiedział że teraz jestem pełnoprawnym szlachcicem Rzeczypospolitej, ale w samej grze nic już to nie zmieniało. Kosynierów mogłem rekrutować jak tylko zostałem Wasalem.

a gdy już zacząłem Potop i dostałem list do zebrania Pospolitego Ruszenia, to każdy kogo zapytałem od razu się zgadzał :)
    z wszystkimi miałem bardzo dobre stosunki.