Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wyposażenie jednostek w broń obuchową  (Przeczytany 8230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wyposażenie jednostek w broń obuchową
    « dnia: Stycznia 09, 2011, 13:34:22 »
    Witam,

A więc jak w temacie, jest to możliwe ? Przeglądając różne stronki o M&B natknąłem się na temat zarabiania. Chciałbym spróbować swoich sił poprzez łapanie jeńców, jednak jest to trudne ponieważ moje wojska nie mają broni obuchowej.
    Dołączyłem do frakcji Sarranidów i moje wojsko składa się praktycznie z samych Mameluków, którzy po naciśnięciu komendy "tylko broń obuchowa" chowają wszelkie bronie i atakują pięściami.

A oto cytat ze strony którą czytałem : "Aby tego dokonać, naszą drużynę należy wyposażyć w pałki, a jeszcze lepiej buzdygany (które zadają dużo więcej obrażeń niż pałki i nie zabijają)."

Za wszelkie pomocne rady i sugestie z góry dziękuje !
    Peace ;)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    Odp: Wyposażenie jednostek w broń obuchową
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:39:28 »
    W sułtanacie bronie obuchowe mają tylko niektórzy piechociarze i strażnicy, jeśli chcesz mieć tylko broń obuchową to inwestuj w mistrzów łuku (u nich każdy ma ową broń).
    Pozdrawiam!

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:43:33 »
    Czyli posiadając Mameluków mogę się pożegnać z braniem dużej ilości jeńców ? ;/

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:51:06 »
    Bandyci wśród jeńców mają dużo łowców głów, a łowcy nawet na najwyższym poziomie mają tylko broń obuchową. Ja jak miałem taki oddział to gdy wygrywałem bitwy to 2/3 armii wroga to byli jeńcy. Płakać mi się chciało jak miałem 200 jeńców a mogłem tylko zabrać 45.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:59:58 »
    Jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy oprócz wymienionego wyżej, to wyposażenie się w Wielki Młot lub Sarranidzką buławę i stanąć na czele wojska, brać jak najaktywniejszy udział w bitwie. Można też rozbić wrogie wojsko, a potem kazać się naszym ludziom wycofać, i samemu poogłuszać uciekających wrogów.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:08:55 »
    Jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy oprócz wymienionego wyżej, to wyposażenie się w Wielki Młot lub Sarranidzką buławę i stanąć na czele wojska, brać jak najaktywniejszy udział w bitwie. Można też rozbić wrogie wojsko, a potem kazać się naszym ludziom wycofać, i samemu poogłuszać uciekających wrogów.
    I zwerbuj bohaterów z gospód i wyposaż je w obuszki.

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2011, 20:59:20 »
    No wiec dowiedziałem się od was, ze niektórzy z sarranidzkiej piechoty mają broń obuchowa, a co z resztą? Jak to wygląda u innych frakcji? Zamierzam założyć własną frakcje ale nie mam pojęcia skąd najlepiej czerpać rekrutów. Siebie i moich towarzyszy wyposażyłem w broń obuchową, ale chodzi mi o jak największe zmaksymalizowanie pojmowania jeńców.

A wiec doradźcie, skąd czerpać armię do mojego nowo założonego królestwa, aby posiadała broń obuchową?

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:20:39 »
    Można kliknąć w bitwie F3 > używajcie tylko obuchowej broni.....

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:26:48 »
    Tak, której żołnierze nie mają, i będą się bili na pięści ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:31:10 »
    Pięść to też obuch hehehe, a tak na serio to widziałem często maczugi u Swadańskich Rycerzy.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:36:38 »
    ............................ Co nie zmienia faktu, że większość jednostek nie ma takiej broni....

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:38:53 »
    No cóż, pisałem juz wcześniej, że nie chcę mieć drużyny która za broń obuchową będzie używała pięści bo jest to tragiczne w skutkach. Przecież to nie zawodnicy MMA ;)
    Chyba stworzę armię z Nordyckich jednostek i zmienię sposób zarabiania...

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:47:35 »
    A możecie mi doradzić, gdzie kupię broń obuchową najwyższej jakości ? Znalazłem do tej pory w stolicy tylko jedną buławę która nadaje się do walki... Gdzie jest więcej takich broni na sprzedaż ?

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:59:03 »
    Jest cała masa sposobów na zarobek (turnieje, manufaktury, wojny, itp.). Jeńcy nie są najważniejszym z nich*. Taką dwuręczna maczugę (jaka noszą sarranidzcy mamelucy) widywałem na pustyni. A to z tymi pięściami to ofkoż było na jaja :).

* Co do jeńców to można ich łatwo i dużo zdobyć samemu nie babrając za bardzo rąk. Wystarczy wyprawić ucztę (wymagania: musisz być królem i mieć żonę/męża oraz swoją stolice), jak lordowie się zjeżdżali mi to większość zostawiała swoich jeńców u mnie w lochu i nie zabierali ich jak wychodzili więc zrobiłem im przysługę i sprzedałem ich.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:25:09 »
    Nie trzeba być królem, wystarczy mieć możliwość wydawania uczt i posiadać kandydatów na gości (swoją drogą, szkoda, że taki obcy lord, np rhodocki nie wpadnie na balangę do Swadian w Uxkal. :\