...ciach...Mam nadzieję, że ją legalnie kupiłaś. Chyba nie jesteś złodziejem? A jeśli tak to... regulamin poczytaj...ciach...
Miła - za bardzo - nie będę, ze względu na typową mentalność Polaków. Jeżeli ktoś napisze "ściągnę", to od razu wszyscy kojarzą to sobie z piractwem, kradzieżą lub czymś jeszcze gorszym. Nie bez powodu podałam link do GamersGate, gdzie jestem stałym klientem. Żyjemy w XXI wieku i nie trzeba wychodzić z domu, by zakupić sklepie grę lub czekać kilka dni na przesyłkę pocztową. Jeżeli ktoś posiada szybkie łącze, to GamersGate, jest wręcz wymarzoną stroną do robienia tam zakupów.
Mój internet szału nie robi, bo mam 980kb/s. Ale ostatnio zakupioną grę ze strony GamersGate ściągnęłam mniej niż w godzinę, a gra warzy 4,5 GB. Na zachodzie ludzie też nie wychodzą z domu by zakupić CD lub DVD, chyba że okazjonalnie. Od tego są strony, za pomocą których po zapłaceniu kartą możemy ściągać filmy,muze, jak i gry. Tym bardziej że posiadam nagrywarkę Blu-Ray to przynajmniej robię z niej jakiś użytek. Ściągnięte gry wypalam na płytce, lub nie. A firmy, które oferują swoje oprogramowanie na nasz @ wysyłają tak zwany CD-Key. Otrzymujemy również czytelny manual jak i całkowite wsparcie serwisowe.
Przyznam się że ja osobiście jestem z takiej usługi naprawdę bardzo zadowolona.
To, było by na tyle odnośnie mojego "ściągania" . To forum nie jest moim pierwszym i zapewne nie ostatnim, ale jeżeli chodzi o regulamin i piractwo, to znam go naprawdę dobrze. I raczej nie jestem żadną złodziejką czy pijawką, żerującą na czyjejś, jak że ciężkiej pracy. Ja po prostu żyje w świecie, gdzie korzystam z wygody i udostępnianej mi technologii. A jeżeli chodzi o przesyłki pocztowe, czy wyjście do sklepu i szukaniu godzinami w sklepach interesującego mnie produktu jest naprawdę .... sorki, ale powiem to... prymitywne i przestarzałe. Oczywiście gdybym posiadała wolniejsze łącze, to nie miałabym innego wyjścia, ale w obecnej sytuacji... czemuż miałabym nie korzystać z tego, co mam obecnie ?
Nie porównywałbym tej gry z M&B. Jest znacznie słabsza, niskobudżetowa... gra na jeden wieczór... ale... gra się przyjemnie. Przeszedłem całą i byłem zadowolony. Gra warta 10 zł i jednego wieczoru, ale nic więcej. Na pewno nie przyciągnie tak jak M&B. Nie chce mi się opisywać wszystkich jej elementów po kolei, ale niektóre rzeczy dały mi niezłą radochę, a inne były normalne. Nic natomiast nie zdołowało mnie tak żebym ją wyłączył. Średnia gra na jeden wieczór. Jeśli komuś nie żal 10 zł i ma kilka wolnych godzin chcąc pobawić się w pirata - polecam. Jeśli natomiast jesteś pro playerem który tylko na gry potrafi narzekać - to nie jest gra dla Ciebie.
PS. Miałem trochę problem z oceną tej gry, bo niby grało się miło i ciekawie, ale jednak nic mnie tak nie przyciągnęło. Zero epickości. Chyba najlepiej wyrażę to w ten sposób - po prostu zabawa w pirata + średnia wcale niezgorsza oprawa. :-)
No i tutaj się z toba nie zgodzę. To że szata graficzna jest gorsza, w cale nie oznacza, że gre należy zaszufladkować. Napisałeś że gra jest na jeden wieczór. Cóż kwestia gustu, a jak powiadają na temat gustów się nie dyskutuje. Z grą jest jak z kobietą :D Jeden woli brunetkę od blondynki a trzeci nie trawi ani blondynki i szatynki tylko rude ;) Każdy gatunek gier ma swoich zwolenników jak i przeciwników.
Napisałeś że nie porównywałbyś tej gry do M&B, bo to gra nisko budżetowa. A co to ma do rzeczy? Mi chodziło o sam system, jaki gra ma do zaoferowania. A jest on taki sam jak w M&B, a to czy gra ma lepszą czy gorszą szatę graficzną, to już inna sprawa. Należy pamiętać tylko o jednym...Czy gra ma to coś, co powoduje że gra jest "miodna" to znaczy, że ma swoje rzesze zwolenników. Mi osobiście gra jak najbardziej przypadła do gustu, i dlatego też postanowiłam ją polecić innym forumowiczom.
Owszem masz prawo do wypowiedzenia swojej opinii na ten temat, aczkolwiek uważam że powinieneś przedstawić wszystkie za jak i przeciw, skoro tak surowo chcesz ją ocenić ;)
No cóż jeżeli o moje obie powyższe wypowiedzi... to typowa ja. Zawsze powiem to, co myślę, w lżejszej lub surowszej formie. Taka już jestem.
Pozdrawiam