Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #660 dnia: Czerwca 05, 2012, 12:42:01 »
    Można by zrobić system kości . Chodzi mi o to , że jeżeli dostaniemy maczugą w rękę to ona może się złamać i wtedy nie możemy nią walczyć lub walczymy gorzej i wolniej (oraz można przełamać nasz blok ) .

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #661 dnia: Czerwca 05, 2012, 13:24:17 »
    Dajcie już spokój z tym przesadzonym realizmem. Jak dostaniemy w penisa to będzie się odpalać animacja zwijania z bólu? Realizm nie może
    "zabić" grywalności.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #662 dnia: Czerwca 06, 2012, 15:58:15 »
    Dwie odpowiedzi :
    -Nie chodzi mi o to żeby każdy cios coś łamał , ale o to żeby nie dało się zabijać wszystkich graczy w jednej rundzie (oczywiście również boty) ,
    -Zabiorę też głos w sprawie adrenaliny - dobry pomysł  (może być na przycisk , ale to zmniejszy siłę ciosu oraz szansę na niewypał )

EDIT:
    Dwie odpowiedzi :
    -Nie chodzi mi o to żeby każdy cios coś łamał , ale o to żeby nie dało się zabijać wszystkich graczy w jednej rundzie (oczywiście również boty) ,
    -Zabiorę też głos w sprawie adrenaliny - dobry pomysł  (może być na przycisk , ale zwiększenie szybkości ładowania lub walki sprawie , że wzrośnie szansa na nie wypał , a zmaleją zadawane obrażenie  ) .

>>Tak się to robi na forum kolego.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2012, 16:34:23 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Mały Rycerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #663 dnia: Czerwca 06, 2012, 18:41:04 »
    OOO!!!! I jeszcze żeby odrzut coś łamał i za długie trzymanie kopii sucharskiej i drybling dodajcie :D
    A żeby nie był offtopu: może dałobysie dodać wybicie szabli podczas pojedynku(oczywiście to tylko wstępny szkic i będe dodawał rozwinięcia pomysłu o ile się przyjmie)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor
    No kaman powiedz(tj. napisz) co się stanie//Mały Rycerz
    [/UR

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #664 dnia: Czerwca 26, 2012, 18:58:55 »
    Przed chwilą przeglądałem screeny moda L'aigle i moją uwagę przykuł jeden fakt: W Warbandzie ludzie są jak klony. Zawsze stoją w identycznej pozycji. (o ile trzymają broń tego samego typu)
    Od razu przypomniał mi się wtedy mod kengeki gaiden, w którym jest od groma animacji. Jedyny minus to fakt, że każdy widzi inną. Ale do rzeczy. Czy dałoby się (właściwie to wiem, że się da, raczej pytam, czy macie zamiar to zrobić) kilka animacji spoczynku, by żołnierze ustawieni w szeregu nie wyglądali tak sztucznie?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #665 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:11:12 »
    Po pierwszy w ogóle przydało by się trochę animacji, zaczynając od strzelania muszkietem(bark nie naturalnie wychodzi do góry) na spoczynku kończąc... jeśli jest możliwość dodania wielu animacji spoczynku to nawet lepiej, inna sprawa że jak to zrobimy to nikt nie będzie stał spokojnie w szeregu...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #666 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:24:21 »
    Po pierwszy w ogóle przydało by się trochę animacji, zaczynając od strzelania muszkietem(bark nie naturalnie wychodzi do góry) na spoczynku kończąc... jeśli jest możliwość dodania wielu animacji spoczynku to nawet lepiej, inna sprawa że jak to zrobimy to nikt nie będzie stał spokojnie w szeregu...

Moim zdaniem Askortiś ma dobry pomysł. Żołnierz to nie maszyna, nie powinien stać w bezruchu w równiutkim szeregu. Wiele animacji postoju uczyni moda bardziej realistycznym, usunie trochę wrażenia tej M&B'owskiej powtarzalności. +1.

Wiem, że to mało znacząca pierdółka, ale na obecnym poziomie rozwoju Deluge, już chyba można o takich pierdółkach zacząć myśleć.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #667 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:40:56 »
    Wszyscy ludziowie z Warbanda też są takiego samego wzrostu, więc nie można pograć Małym rycerzem, przydałoby się takie coś. Może wydawać się niemożliwe, ale w Deluge nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #668 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:42:50 »
    Wszyscy ludziowie z Warbanda też są takiego samego wzrostu, więc nie można pograć Małym rycerzem, przydałoby się takie coś. Może wydawać się niemożliwe, ale w Deluge nie ma rzeczy niemożliwych ;)
    Dobre to. Losowy wzrost postaci;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #669 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:44:44 »
    Dobre to. Losowy wzrost postaci;)

No właśnie chyba nie losowy, tylko możliwy do wybrania przy tworzeniu postaci. Od 1,60 metra do 1,80. ^^
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #670 dnia: Czerwca 26, 2012, 19:50:08 »
    To raczej nie jest możliwe, skoro taki bajer widoczny był w filmiku z M&B2 :P Wtedy też dochodzi problem detekcji ciosów (duży prędzej dostanie w głowę niż mały.
    Sława!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #671 dnia: Czerwca 26, 2012, 20:07:09 »
    To raczej nie jest możliwe, skoro taki bajer widoczny był w filmiku z M&B2 :P Wtedy też dochodzi problem detekcji ciosów (duży prędzej dostanie w głowę niż mały.
    To ciekawe jak udało nam się zrobić niskich tatarów w grze;), choć tylko dla botów póki co.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #672 dnia: Czerwca 26, 2012, 21:01:28 »
    Tyle że nie wiem czy reszta to widzi, ale Ci mniejsi wyglądają jak małe ludziki. Mają te same proporcje co wysocy. A powinni mieć trochę inny. Krótsze nogi, itd. :-)
    Sława!

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #673 dnia: Czerwca 26, 2012, 23:29:11 »
    Jak najbardziej popieram poprzedników. Realizm, ale przed samymi animacjami spoczynku postaci przydałoby się dodać animacje regimentówkom.

"Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #674 dnia: Czerwca 27, 2012, 20:54:46 »
    Ja bym także proponował, aby blok pchnięcia miał bardziej formę "zbicia". Tzn. gdy przeciwnik chce nas dźgnąć, my mając miecz po lewej/prawej stronie, szybko przemieszczamy go na boczną stronę lub środek, zależnie od tego gdzie pchnięcie jest skierowane. Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście :D