Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108820 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #645 dnia: Czerwca 04, 2012, 13:44:51 »
    A gdyby tak skupić się na czymś bardziej (znaczy łatwiej) osiągalnym. Ostatnio pod jakimś filmikiem z The Deluge widziałem narzekania na brak różnorodności komend głosowych i okrzyków. A gdyby tak zorganizować coś w rodzaju "castingu". Sądzę że wielu użytkowników tego forum okazało by zainteresowanie (może chociaż kilka będzie miało sprawne mikrofony).
    Sensowna propozycja. Można by przygotować odpowiednie komendy(tzn te które są pod efami + coś jeszcze).

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #646 dnia: Czerwca 04, 2012, 13:53:35 »
    Coś takiego mieliśmy zamiar zrobić, pojawiła się nawet wstępna lista potrzebnych komend. Tylko gdzieś nam to umknęło... ;) Trza uzupełnić listę i ogłosić casting.

Offline Mlekowid

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Matius
    « Odpowiedź #647 dnia: Czerwca 04, 2012, 17:41:45 »
    Myślę, że dostęp losowych okrzyków, takich jak np. "Za Polskę!" "Za wolność szlachecką!" powinien być szybszy, czyli po wciśnięciu, na przykład, przycisku n postać wydawałaby okrzyk. Tak samo jest w Mount&Musket Napoleonic Wars. Nie każdemu chce się wybierać te opcje w menu kołowym lub po prostu nie ma na to czasu w trakcie ataku. Losowe okrzyki w trakcie szarży z pewnością dodałyby jej trochę smaczku;)

Na razie są tylko komendy w języku polskim, ale dobrze byłoby zastanowić się nad komendami w innych językach, np. Szweckim. Jedynym wyzwaniem było by poszukiwanie osób, których głos dobrze brzmi w tym języku. Czyli kolejny powód by zorganizować casting.   

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #648 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:09:18 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:57:57 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #649 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:15:44 »
    No to zbiórka okrzyków, kilka moich propozycji:

Przydały by się też po pokonaniu wroga, jeśli się da to np:
    -nie znałem swojej siły(ala zagłoba)
    -niech Ci ziemia lekką będzie(lub coś bardziej klimatycznego)
    -psi synu!!!

Jakieś dźwięki po śmierci, dla polaków widziałbym np:
    -Jezus!!!

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #650 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:37:14 »
    Jestem za, ale można by założyć temat albo pisać w istniejącym. Ale żeby nie było na darmo napisanego postu kilka moich propozycji:
    -"Szabla grunt"
    -"Wasza miłość"
    -"Kończ waść wstydu oszczędź!"
    -"Naści piesku kiełbasy"
    -"Zdrada, morderstwa, hańba!"

Tak, z Potopu :P

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #651 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:41:18 »
    Gdybym ja miał wymyślać to by nie starczyło miejsca :D
    A tak na serio, to na tym castingu każdy podaje swoje okrzyki, czy trzeba krzyknąć coś ustalonego?

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #652 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:46:06 »
    Ja dodatkowo proponuję muzyczkę zwycięstwa i przegranej, coś a la Vikingr :)
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #653 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:51:00 »
    Nie wiem, czy to nie jest małe przegięcie, ale w trybie bitwy każda frakcja powinna mieć jakiś specjalny okrzyk/śpiew, który może zostać odegrany na początku bitwy przez jednego gracza. W przypadku RONu byłaby to Bogurodzica. Ewentualnie mogłoby to być odgrywane automatycznie przy stracie każdej rundy i każda strona słyszałaby swoją pieśń. (przez powiedzmy 15-20 sec)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #654 dnia: Czerwca 04, 2012, 19:45:17 »
    Przykro mi rujnować entuzjazm... Ale niech podniosą łapki w górę osoby które zgłaszając się na taki casting, mają sprzęt pozwalający na nagranie próbki odpowiedniej jakości, takiej bez ani jednego szumu czy trzasku. :>

Las rąk? :-P

Nie wiem, czy to nie jest małe przegięcie, ale w trybie bitwy każda frakcja powinna mieć jakiś specjalny okrzyk/śpiew, który może zostać odegrany na początku bitwy przez jednego gracza.

Chyba tylko na DOW. Ale sam pomysł nienajgorszy. A co do głosów, trzeba poszperać na TW odnośnie obcokrajowców którzy mogliby nagrać kilka okrzyków czy komend.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline jurasj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Czerwca 04, 2012, 19:46:34 »
    Np. Gaude Mater?

Dać Szwedom "Mein Gott" przy zgonie?

A co do nagrywania na pewno parę osób by się znalazło. Wszak nie musi to być liczba dwóch tuzinów.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #656 dnia: Czerwca 04, 2012, 22:37:17 »
    Pozwólcie, że się jeszcze wpieprzę w dyskusje, coby zamknąć temat mojego pomysłu.

najlepiej gdyby pojawił się skrypt który automatycznie podnosi nam adrenalinę i tym samym robimy niektóre rzeczy szybciej

Od razu mówię, że pomysł nie miał urealnić grę, ale ją uatrakcyjnić. Nie mam zamiaru wykłócać się czy adrenalina nie skacze przypadkiem przed samą walką i de facto doping powinniśmy otrzymywać po zatwierdzeniu ekwipunku albo czy nie wprowadzić losowanie, która by decydowało o wyłączeniu adrenaliny bo a nuż nasza postać to Hannibal Lecter. Chodzi po prostu, aby promować myślenie i kombinowanie, a nie tylko zręczność i X tysięcy godzin spędzonych na machaniu szablą. Kombinowanie promuje się przez dawanie większej swobody, a to z kolei wymusza fakultatywność takiej opcji. A jeśli losowość kar za użycie przyspieszenia ma być tylko promowaniem farta to odpowiem, że oszacowanie ryzyka też wchodzi w zakres procesu podejmowanie decyzji. Dajcie mi bana jeśli ten pomysł się nie sprawdzi. A przyspieszacz nie powinien przyspieszać ciosów mieczem czy bloków. Nie ma to być żadna adrenalina, po prostu leci na ciebie facet z wielką pałą więc DECYDUJESZ SIĘ szybciej ubijać proch. Kiedy zaś walczysz to zawsze machasz jak najlepiej umiesz, bo facet z wielką pałą już przy tobie jest.

DOWN. Tak, dokładnie to oznacza słowo "fakultatywny" :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2012, 23:12:09 wysłana przez Drakkainen »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #657 dnia: Czerwca 04, 2012, 22:50:04 »
    W takim razie jako gracz decyzję powinieneś podejmować samodzielnie = powinien być za to odpowiedzialny przycisk.
    Tak wynika z Twojego rozumowania.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #658 dnia: Czerwca 05, 2012, 07:17:46 »
    Właśnie o tym pisałem...

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Mały Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Czerwca 05, 2012, 11:24:57 »
    Ale to sie nie kwalifikowało // TROLL
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor
    No kaman powiedz(tj. napisz) co się stanie//Mały Rycerz
    [/UR