Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 25, 2011, 12:28:48 »
    Ja jestem jak najbardziej za trąbkami/gwizdkami. Można by je dodać do ekwipunku każdej jednostki do kupienia.

Trąbki, bębny, flety, rogi i dudy. Wszystkie te gówna są w mm modzie. Nie uwierzysz jak bardzo wnerwiający jest widok 5 lamusów, stojących na spawnie i grających sobie na flecikach, albo bębnach. Zawsze się znajdzie paru debili, którzy uznają, że najlepszym pomysłem, podczas podkradania się, jest zagwizdanie, albo granie na trąbce. Naprawde, bardzo bym nie chciał zobaczyć jakichkolwiek instrumaentów muzycznych w WFaSie

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 13, 2011, 14:04:43 »
    Była mowa o nowych animacjach dla szabel. No to cuś takiego:
    http://www.youtube.com/watch?v=yQ7ahozYxIw

Myślę że w WFaS to może wyglądać kapitalnie. Jakie jest wasze zdanie?

DOWN: W tym samym modzie są jeszcze animacje dla łuków, broni drzewcowych i 2h, ale chodzi nam chyba tylko o szable, tak więc trzeba by było podmienić animacje tylko dla kilkunastu broni.  Bo takie stawianie 1h na sztorc i udawanie że to blok jest dobijająco lipne, jeśli wiecie co mam na myśli.
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2011, 14:20:57 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 13, 2011, 14:18:32 »
    Była mowa o nowych animacjach dla szabel. No to cuś takiego:
    http://www.youtube.com/watch?v=yQ7ahozYxIw

Myślę że w WFaS to może wyglądać kapitalnie. Jakie jest wasze zdanie?
    Zgadzam się z tobą. Widziałem już te filmiki spory czas temu. O ile podmiana animacji nie będzie kłopotliwa można nad tym pomyśleć, bo w stosunku do tych z Native-a to niebo a ziemia. Szermierka różnie wyglądała w różnych epokach, kulturach itd więc warto animacje dopasować do klimatu w jakim utrzymany jest dany mod [patrz chociażby mod Woio-Senseia].

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 13, 2011, 14:28:38 »
    Wg mnie pomysł zmiany animacji jest bardzo dobry. Problem polega jednak na tym, że jedyna animacja, jaką znam (nie licząc tych chińskich) to wałaśnie wymieniona przez hofika. Jednak ten mod nie zmienia tylko animacji. Daje też możliwość zajeszybkiego i bardzo nienaturalnego ciachanie mieczem z boku na bok. Poszczególnym osobom może się to spodobać, ale ja wole grać klasycznym stylem.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 13, 2011, 14:30:01 »
    Nie chodzi o wrzucenie całego moda do WFaS, tylko kilku animacji dla 1h. Myślę że w mocy Daedalusa jest to rozdzielić :>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 05, 2011, 22:25:10 »
    Nie chodzi o wrzucenie całego moda do WFaS, tylko kilku animacji dla 1h. Myślę że w mocy Daedalusa jest to rozdzielić :>
    Bardzo ciekawie to wyglada i bardzo chetnie to w WFaSie zobacze.Chociaz po prawdzie widzialbym taka animacje tylko w najdrozszych szablach danych frakcji.Niestety nie mam pojecia czy przypisanie takiej animacji do pojedynczych broni bedzie tu mozliwe.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 04, 2011, 23:24:44 »
    Dzisiaj trochę graliśmy i oto co zauważyłem:
    Brakuje map na mała ilość graczy
    Pod koniec graliśmy w Manor z botami i było dobrze. Mapa nadawała się do takiej małej ilości graczy, więc coś w tym stylu będzie ok.

Zbaraż ciężki dla atakujących niezależnie od ilości graczy, tak jak już kiedyś pisałem, dałbym tam tunel i możliwość wysadzenia jednej ze ścian, oczywiście tylko przez inżyniera.(Albo dać broń typu kilof, bardzo wolną, ale z dużymi obrażeniami i stworzyć gdzieś słabą ścianę , którą można przebić i dostać się do jakiegoś magazynu i dalej na dziedziniec). Okop też powinien mieć na końcu taką cienką ściankę do przebicia kilofem).
    Inny pomysł na broń do przebijania takich słabych ścian(w tym wypadku mogą być już one np 10 mocniejsze): baryłka prochu(skrypt granatu z jeszcze większym opóźnieniem wybuchu i oczywiście wolny i krótki rzut, musi zadawać ogromne obrażenia scenom podatnym na zniszczenia.

W wypadku kilofu i baryłki mur powinien wytrzymać około 20(bardzo wolnych) uderzeń kilofem i raz baryłką.

Pozdrawiam
    Bartek
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 12:09:08 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 04, 2011, 23:37:38 »
    Będzie taki problem, że zawsze znajdą się ludzie, który będą umieli walczyć kilofem, więc jego duże obrażenia uczynią z niego idealną broń. Nie mówiąc już o zrzucaniu prochu z murów prosto na oblegających...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 04, 2011, 23:40:57 »
    Będzie taki problem, że zawsze znajdą się ludzie, który będą umieli walczyć kilofem, więc jego duże obrażenia uczynią z niego idealną broń. Nie mówiąc już o zrzucaniu prochu z murów prosto na oblegających...

Myślę że to akurat nie problem. Wyłączyć możliwość blokowania, atak tylko z góry... i mistrz świata nic ci z taką bronią nie zrobi. A co do prochu -  tu masz rację. Mały zasięg nie powstrzyma nikogo przed zrzuceniem beczki z muru. Można bardzo zmniejszyć zasięg eksplozji, ale z drugiej strony trochę to nierealistyczne. Temat pod dyskusję.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #129 dnia: Lipca 05, 2011, 00:49:05 »
    Jak już pisałem chciałbym by taka beczka miała bardziej siłę burzącą, a jeśli chodzi o zadawanie obrażeń graczom to nie dużo większą od granatu. Raczej ogłuszenie dałbym tu większe.
    Poza tym chciałbym by czas do odpalenia był na tyle duże że atak na gracza będzie mało skuteczny bo ten dawno już odbiegnie.
    Dodatkowo nie sądzę by obrońcy zrzucali beczki w miejscu gdzie jest słaby mur i niszczyli umożliwiając atakującym wdacie się do środka.

Kilof raczej nie będzie przydatny do walki, ale oczywiście można go zablokować tak jak napisał Hofiko.

Pozdrawiam
    Bartek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #130 dnia: Lipca 05, 2011, 01:45:46 »
    Może dałoby się zrobić stawianą beczkę do której trzeba strzelić aby wybuchła?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #131 dnia: Lipca 05, 2011, 10:28:59 »
    Może dałoby się zrobić stawianą beczkę do której trzeba strzelić aby wybuchła?
    Według mnie to trochę takie wild wild west;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #132 dnia: Lipca 05, 2011, 10:48:57 »
    Może i trochę zalatuje Dzikim Zachodem ale pomysł sam w sobie niegłupi. Choć ja bym go trochę zmodyfikował. Po pierwsze nie strzał z pistoletu ale po podejściu do beczki można jej użyć za pomocą "f" (ustawić ja na mapie może inżynier ale odpalić każdy), po zakończeniu używania zaczynają lecieć iskry i mamy ok. 5- 10s na odejście zanim beczka wybuchnie. W sumie ładunki wybuchowe w podkopach w tym okresie były stosowane właśnie w ten sposób... Albo zrobić beczki jako stałe elementy na mapie?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #133 dnia: Lipca 05, 2011, 10:55:12 »
    To było by najbardziej realistyczne, ja podając swój przykład myślałem o czymś mało skomplikowanym:)
    Ostatecznie wszystko zależy od Daedalusa.
    Pozdrawiam
    Bartek

ps. temat trochę bardzie do tematu z sugestiami dotyczącymi map, więc tam to przeniosę.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 12:10:07 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 05, 2011, 13:00:15 »
    Ja za to bardziej popierałbym kilof, ale używany tylko podczas interakcji ze ścianą. Tak jak jest z budowaniem ruchomych osłon. Musisz mieć odpowiednią broń (z tego co pamiętam to chyba topór) i wtedy możesz zacząć budować osłonę. A tutaj trzeba mieć kilof, by rozpocząś interakcję z murem. Ale wtedy trzeba by dodać takie elementy też do innych map, bo przedmiot używany tylko na jednej mapie niezbyt się przyda.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"