WSE jest potrzebny do garłacza, armat i granatników. I chyba tylko tyle na razie.
Wreszcie NIFN się zaczął udzielać! Dzięki! Gdyby wszyscy tak zgłaszali błędy, to chwila moment i większość bugów zostałaby usunięta... albo i nie. ;P
Screen pierwszy - tak musi być, bo tak jest ułożone menu. Może i dałoby się to obejść tworząc nową prezentację, ale... moim zdaniem tak właśnie jest lepiej. :)
Screen 2 - model łączony.
Screen 3 - nie działa (w Native zresztą też nie), bo to blokady tylko na graczy. Na boty jest opcja "disallow mounted bots".
"Miotany" granatnik - wyczerpałem już limit wszystkich broni na amunicję, zresztą granatnik i tak miał być jednostrzałowy. Tworzyć nowych typów się nie da. Tekstu dla pojedynczej broni niestety też nie sposób zmienić (można coś dodać do opisu, ale to wszystko), podziękuj twórcom gry. ;P
Animację obrony granatnikiem zmienię, dzięki. Zmianie trybu walki się przyjrzę, chociaż dałbym sobie głowę uchlastać, że jak testowałem u siebie, to wszystko było ok.
Budowa tarczy szablą i czekanie na komunikat - tak to niestety działa. Nie ma triggera, który by się odpalał podczas rozpoczęcia używania jakiegoś obiektu (a szkoda, jest tylko trigger odpalany po wypełnieniu paska postępu) i trzeba by było to jakoś obejść pisząc oddzielne skrypty. Szczerze? Nie chce mi się, to raz. Dwa, to będzie w sumie niepotrzebne obciążanie gry dodatkowymi skryptami. Wyjście? Dodam pod tekstem "Buduj tarczę..." linijkę "potrzebny młotek". I wsio. :P Tak w sumie zrobiłem przy naprawie dział, ale chyba w ostatniej chwili przed wysłaniem usunąłem ten tekst.
Trzymając LPM i W postać zastyga... to nie trzymaj. ;P To skutek uboczny skryptu zatrzymywania gracza przy próbie celowania i chodzenia z muszkietem. Pamiętam, że chciałem to wyeliminować dodając sprawdzanie animacji (czy akurat postać nie ładuje muszkietu), ale nie za bardzo tak komenda sprawdzania animacji działała.
Uderzanie kolbą - bardzo by było fajnie, gdyby twórcy gry do zmiany trybu ataku broni dodali odświeżanie modelu... a że na to nie wpadli (choć z tego co słyszałem, to zrobili to w DP), no to trudno. ;)
Animacja ładowania przy naciśnięciu x - tu ponownie ukłony w stronę twórców.
Ten wysoki hełm jest dobry, taki ma być. Też się kiedyś zdziwiłem, ale tak to ponoć wyglądało (zwykłe misiurki są już odpowiednio niższe).
Ostatni patch DP pociął animacje przeładowania broni palnej na kilka "etapów". Dzięki temu gracz nie musi za każdym jej przerwaniem zaczynać od nowa - pomyślcie nad wprowadzeniem czegoś podobnego. :P
Problem w tym, że spora część rzeczy w WB jest nieedytowalna. Z animacjami to już w ogóle jest masakra, większość rzeczy jest przypisana na stałe. Obawiam się, że tego nie da rady zrobić. Co tu dużo gadać, TW zaczyna olewać Warbanda (i modderów) tak samo, jak miało to miejsce w przypadku wydania Warbanda i olania zwykłego M&B. Do DP dodawane są nowe rzeczy, nowe operacje, a WB niemalże nic. Niby jest jakiś patch, ale tak naprawdę g*** on zmienia.
Jeszcze w sumie zerknę w wolnej chwili do kodu DP, może uda się stamtąd coś wyłuskać.