Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 330539 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1155 dnia: Stycznia 20, 2013, 23:23:40 »
    Witam.
    Wróciłem do Warbanda po długie przerwie.
    Mam zamiar stworzyć własne królestwo ale Native nie daje wielu możliwości ktore daje Nowa Ojczyzna.
    Mam grę w werjsi 1.134 . Nowa Ojczyzna jest spolszczona z tego co mi wiadomo.
    Możecie podać link do moda w wersji 1.143/1.134 itp itd ?
    Szukałem długo i wszystkie linki nie działają albo są na chomikuj a tam jest transfer :/
    Z góry dzięki :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2013, 23:38:45 wysłana przez Zarazliwy »

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1156 dnia: Stycznia 21, 2013, 21:09:26 »
    1. "Nowa Ojczyzna"... Hm... Na pewno ruski mod, co go spolszczać muszą...
    2. Niedawno zostały podane linki w temacie NO
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1157 dnia: Stycznia 22, 2013, 14:30:12 »
    Jeżeli widzisz te linki/odpowiedzi to podaj link do tego tematu na forum bo ja przejrzalem od konca moze z 60 stron i nic nie widze :/

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1158 dnia: Stycznia 28, 2013, 16:32:00 »
    Witam, chcialem zapytać jak nazywa się mod który daje możliwość wyboru wszystkich brani/pancerzy w trybie multiplayer. Grałem w necie w takim trybie ale nie zapytałem admina. A może wystarczy jakieś polecenie z konsoli?
    pozdrawiam sermen

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1159 dnia: Stycznia 28, 2013, 17:27:06 »
    czy istnieje jakiś mod fantasy podobny klimatem do prophesy of pendor 3.51 najlepiej spłoszczony

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #1160 dnia: Stycznia 28, 2013, 18:32:31 »
    czy istnieje jakiś mod fantasy podobny klimatem do prophesy of pendor 3.51 najlepiej spłoszczony
    Jest taki mod, który nazywa się Light&Darnkess: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11020.0
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1161 dnia: Stycznia 28, 2013, 19:36:22 »
    chodzi mi o mod na warbanda i po polsku lub spłoszczony no i oczywiście ukończony

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1162 dnia: Stycznia 28, 2013, 23:34:55 »
    Witam, chcialem zapytać jak nazywa się mod który daje możliwość wyboru wszystkich brani/pancerzy w trybie multiplayer. Grałem w necie w takim trybie ale nie zapytałem admina. A może wystarczy jakieś polecenie z konsoli?
    pozdrawiam sermen
    To musiał być serwer z takimi modyfikacjami, że dało się wszystko wybrać.
    A jeśli pytasz o moda, to są takie, które w większym lub mniejszym stopniu i na różny sposób to umożliwiają...

chodzi mi o mod na warbanda i po polsku lub spłoszczony no i oczywiście ukończony
    Przykro mi, ale sam chyba możesz sprawdzić, że mało modów jest spolszczonych. Podszkolisz się w angielskim :P Według mnie mody podobne do PoPa najbardziej(czyli z dużym zmyślonym światem fantasy, ale bez magii bojowej), to byłyby jakieś z universum Pieśni Lodu i Ognia, czyli Clash of Kings(bety wychodzą co kilka tygodni) i Game of Thrones(ten się dopiero robi). No a oprócz tego, to inne fantasy, czyli Light&Darkness, Gathering Storm, w sumie SoD:W też i inne.

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1163 dnia: Stycznia 29, 2013, 13:28:59 »
    To musiał być serwer z takimi modyfikacjami, że dało się wszystko wybrać.
    A jeśli pytasz o moda, to są takie, które w większym lub mniejszym stopniu i na różny sposób to umożliwiają...
    A mógłbyś podać nazwę takiego moda?
    Kiedyś sam taki zrobiłem narzędziami od TaleWords chyba jeszcze w wersji 1.43. Tam edytowałem plik, który określał jaka broń ma być do wyboru dla jakiego woja i nacji, ale po formacie wszystko przepadło.
    A jest w grze troche fajnych broni np. młot lucereński, halabarda, dwureczna szabla itp. niemożliwych do wyboru w multi dla żadnej nacji.

Aha i jeszcze jedno pytanie przy okazji: wiecie może czy jest jakiś mod/ew. samemu zmienić ilość slotów na broń w grze z 4 na 5?
    pozdrawiam

Offline huth

« Odpowiedź #1164 dnia: Stycznia 29, 2013, 17:21:54 »
    Chodziło mi o to, że zwykle mody do multi dodają nowe itemy albo zmieniają, to masz właściwie w każdym modzie multi. Ale to co ty chcesz zrobić na pewno się da, ale ja się na tym nie znam, poczytaj i popytaj w dziale moddingu albo kogoś kto jest adminem na serwerze. Ja z przeglądania forum TW znam tylko jakieś dwie modyfikacje, http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,175171.0.html i to http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,210516.0.html ale może są też jakieś inne.
    A co do tych slotów, to jest to chyba niemożliwe(hardcoded)?

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1165 dnia: Stycznia 29, 2013, 18:51:32 »
    Spróbuje jeszcze raz sam zmodyfikować u siebie te pliki oficjalnym MS. Ale dzieki wielkie za pomoc.
    pozdrawiam Błażej

Offline Dragon_BORN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1166 dnia: Lutego 05, 2013, 16:14:18 »
    Witam ja poszukuje moda ktory ma "powiekszona mape z native" to znaczy wszystko to samo plus przynajmniej 2 nowe krolestwa z swoimi drzewkmi jednostek, miastami, wsiami, zamkami I przede wszystkim nowymi itemami charakterystycznymi dla tej frakci. Powiadomcie mnie jezeli takowy mod istnieje!

edit: zapomnialem dodac ze znam juz nowa ojczyzna i wogule mi nie podchodzi!   (wiem ze pytalem o to ale jakos nie otrzymalem odpowiedzi wiec psl dajcie znac o takim modzie jezeli go nie ma to napiszczie)

Offline huth

« Odpowiedź #1167 dnia: Lutego 05, 2013, 16:38:29 »
    W takim razie jest Eagle and the Radiant Cross, tylko że on jest na 1.134, ewentualnie 1.143, musiałbyś zainstalować tę wersję osobno.
    Przeczytaj sobie w liście modów, gdzie jest mapa native.

Offline marcin136

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1168 dnia: Lutego 06, 2013, 10:11:44 »
    Szukam moda umiejscowionego w czasach wypraw krzyżowych. Najlepiej by było żeby był po polsku ;)

Offline Dragon_BORN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1169 dnia: Lutego 06, 2013, 15:18:38 »
    Jedyny jaki znam to crusader deus volut (BARDZO DOBRY!)tylko na moddb so 2 wersje 1 dodana niedawno temu i znajduje sie chyba na 1str a druga na chyba 2 lub 3 polecam ta 2 (wczesniej dodana) poznasz po tym ze ma duza pojemnosc (wiecej niz 700mb do sciagniecia moze nawet 1gb)-ma klimstyczna muzyke i lepsza grafe.

Pozdrawiam!