Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 330506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1065 dnia: Grudnia 14, 2012, 18:13:20 »
    A na moje nikt nie ma ;(?
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1066 dnia: Grudnia 14, 2012, 21:29:16 »
    Poszukuję jakiegoś moda gdzie są, jakby to powiedzieć... Viking powaaa! Znaczy wikingowie,wikingowie i jeszcze raz!
    Vikingr - najlepszy do multi
    Brytenwalda - najlepszy na singla
    Pozdrawiam

W Brytenwaldzie o Wikingów ciężko, bo dzieje się to ze 100 lat przed inwazją bodajże :P Są duńscy piraci(strasznie mocni), ale to wszystko jeśli chodzi o prawdziwych Wikingów, choć sam mod jest i tak zbyt dobry, żeby nie grać.

A na moje nikt nie ma ;(?
    Nie znam moda z taką funkcją. Możesz natomiast użyć normalnych komend tzn. rozkazać nie strzelać, a potem strzelać bez rozkazu. Tylko że to strasznie kłopotliwe, dobrze sobie zmienić klawiszologię nieco, odpowiednio przyporządkowach jednostki do grup, no i trzeba mieć skilla. W PoPie, gdy dowodzi się piechotą Imperium, rozkazywanie ostrzału oszczepami w odpowiednich momentach jest bardzo... satysfakcjonujące :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1067 dnia: Grudnia 15, 2012, 09:05:49 »
    To jest nieskuteczne, bo wyciągają losowo, niekoniecznie równocześnie :(
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1068 dnia: Grudnia 15, 2012, 17:34:28 »
    Czy w jakimś modzie z bronią palnątu nie ma być przecinka jest możliwość rozkazywania, aby boty strzelały z salwy na rozkaz? (Oprócz NO)
    Nowy WSE patch to wprowadza nieprawdaż? Możesz najwyżej poczekać na mod 1794, może tam to wprowadzą.
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline MMORPGXD

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1069 dnia: Grudnia 15, 2012, 22:46:01 »
    Cześć jestem nowy na tym forum , szukam paru modów do Mount & Blade Warbrand , nie znam się na modach bo nigdy na nich nie grałem , zainstalowałem dzisiaj pierwszego moda Floris Mod Pack , słyszałem o nim dużo dobrego , bardzo mi się spodobał lecz strasznie dużo bugów ma , co 5 min mnie wywala do pulpitu , często podczas bitwy mam zawieszenie i musze wyłączać grę procesami ( altc + ctrl + delete ) i dużo dużo więcej i dlatego nie gram na tym modzie , nie wiem jak szukać modów szczerze więc postanowiłem napisać tu prośbę o mody i nie chciałem przeszukiwać całego forum w poszukiwaniu moda , tutaj napisze żeby darować sobie szukanie .
    A więc chce moda dzięki któremu mogę się przyłączyć do armi i być żołnierzem , dostawać awanse , służyć itd ... dobrze by było gdyby jeszcze towarzysze jakich mam jak wejde do miasta to ze mną też wejdą i za mną będą chodzić , żeby pare nowych przedmiotów doszło i żeby trochę mi grę urozmaiciło :D chciał bym moda który urozmaica grę dodając pare rzeczy pare nowych możliwości itd ... Chciał bym też moda który zmienia czasy w Rewolucje amerykańską ( 1775 ) i polećcie mi jakieś fajne mody , naprawdę nie znam wogóle się na modach proszę polećcie mi też mody

A ważne ! mam wersje 1.153 a i też jest ważne żeby najlepiej był po polsku

Offline huth

« Odpowiedź #1070 dnia: Grudnia 15, 2012, 23:01:56 »
    Nowy WSE patch to wprowadza nieprawdaż? Możesz najwyżej poczekać na mod 1794, może tam to wprowadzą.
    Pozdrawiam
    Ale ten patch jest chyba beta?

MMORPGXD <- bycie zwykłym żołnierzem umożliwia minimod Freelancer. Jest on wbudowany w kilka modów, m.in. jest we Florisie - przeczytałeś FAQ w wątku Florisa? Tam masz rozwiązania na crashe, itp. Poza tym mogę polecić Brytenwaldę(i do tego jeszcze TML submod), bo jest to jeden z najlepszych modów na WB. Freelancera ma jeszcze parę innych modów.
    Co do rewolucji amerykańskiej to jeden mod od Gabrilduro z serii "amerykańskiej" o tym traktuje, 1776 American Revolution. Jest to całkiem niezły mod.
    Modów najlepiej szukać pod linkami, które dałem w pierwszym poście tego wątku, tzn. najpierw na forum Taleworlds w dziale Caravanserai, bo jest najwięcej, potem na ModDB i na mount&blade nexus. Na tawernie wszystkich nie ma wypisanych(pracuję nad listą), ale tu masz info o modach po polsku.

Offline MMORPGXD

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1071 dnia: Grudnia 15, 2012, 23:28:31 »
    Ale ten patch jest chyba beta?

MMORPGXD <- bycie zwykłym żołnierzem umożliwia minimod Freelancer. Jest on wbudowany w kilka modów, m.in. jest we Florisie - przeczytałeś FAQ w wątku Florisa? Tam masz rozwiązania na crashe, itp. Poza tym mogę polecić Brytenwaldę(i do tego jeszcze TML submod), bo jest to jeden z najlepszych modów na WB. Freelancera ma jeszcze parę innych modów.
    Co do rewolucji amerykańskiej to jeden mod od Gabrilduro z serii "amerykańskiej" o tym traktuje, 1776 American Revolution. Jest to całkiem niezły mod.
    Modów najlepiej szukać pod linkami, które dałem w pierwszym poście tego wątku, tzn. najpierw na forum Taleworlds w dziale Caravanserai, bo jest najwięcej, potem na ModDB i na mount&blade nexus. Na tawernie wszystkich nie ma wypisanych(pracuję nad listą), ale tu masz info o modach po polsku.
    Dzięki że pomogłeś :D bardzo dziękuje :P

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #1072 dnia: Grudnia 16, 2012, 19:44:43 »
    Mod Peloponnesian War mi się już znudził, więc czy jest jakiś ukończony mod na singlepayer o starożytności?
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1073 dnia: Grudnia 16, 2012, 20:19:21 »
    Dobry wieczór. Jest może mod, zawierający w sobie naszą sławną uskrzydloną jednostkę wojenną pod Warbanda?
    The Deluge i tEatRC od razu proszę skreślić (Deluge tylko na multi a teatrc ma po prostu okropne zbroje)
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1074 dnia: Grudnia 16, 2012, 21:28:24 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:31:40 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline MMORPGXD

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:22:38 »
    Myliłem się do modu Nowa Ojczyzna mod jest niezły ale ma wiele rzeczy które mnie odstraszają :( gdyby nie te rzeczy mod był by moim ulubionym np. Rolf ma nazwę Rolfik i ma okulary i fajke w ustach xd albo Nizar to Nizarek czy jakoś tak , w wielu rozmowach są jakieś głupoty i właśnie to mnie odstrasza , odstrasza mnie też to że gdy walcze to gadam coś po Polsku a wolę żeby moja postać nic nie mówiła ... A więc szukam mody coś w stylu Nowa Ojczyzna który urozmaica grę , najbardziej mi zależy na tempelariuszach i krzyżakach dobrze by było jeszcze gdybym mógł dołączyć do armi i być żołnierzem i żeby były karawany morskie i najważniejsze żeby nie było takich głupot śmiechów chichów jak w modzie Nowa Ojczyzna xd podchodze do jakiegoś najemnika by go mieć a on BUHAHAHAHAHA XD

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1076 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:33:41 »
    Gorąco polecam mod 1257 AD, bardzo rozbudowany i aż do bólu realistyczny. Są krucjaty, różne zakony rycerskie (m.in. Krzyżacy i Templariusze), jest tryb Freelance (zaciągasz się do czyjejś armii jako zwykły wojak), mnóstwo jednostek, wspaniale wykonanej broni i pancerzy, ogromna mapa (Europa, Afryka Północna, Bliski Wschód), kilkadziesiąt grywalnych stron konfliktu.

Offline MMORPGXD

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1077 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:37:28 »
    Gorąco polecam mod 1257 AD, bardzo rozbudowany i aż do bólu realistyczny. Są krucjaty, różne zakony rycerskie (m.in. Krzyżacy i Templariusze), jest tryb Freelance (zaciągasz się do czyjejś armii jako zwykły wojak), mnóstwo jednostek, wspaniale wykonanej broni i pancerzy, ogromna mapa (Europa, Afryka Północna, Bliski Wschód), kilkadziesiąt grywalnych stron konfliktu.
    Okej ale czy to są rycerskie czasy ? Czy mod ma bugi ? a jak ma to dużo ich jest ? Czy jest broń palna , wolę żeby nie było :D ale może być tylko żeby była rzadko używana :P a i musi być na wersje 1.153 i musi być po Polsku albo musi mieć spolszczenie żeby napisy były po Polsku :P

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1078 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:51:27 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:31:36 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

« Odpowiedź #1079 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:53:02 »
    Okej ale czy to są rycerskie czasy ? Czy mod ma bugi ? a jak ma to dużo ich jest ? Czy jest broń palna , wolę żeby nie było :D ale może być tylko żeby była rzadko używana :P a i musi być na wersje 1.153 i musi być po Polsku albo musi mieć spolszczenie żeby napisy były po Polsku :P
    Nie to nie są rycerskie czasy, to jest ŚREDNIOWIECZE. Po prostu nie ma tam żadnych rycerzy, a tylko sami komuniści.

Do szkoły chodzisz się uczyć czy spać?

Jest temat o tym modzie, tam patrz i pytaj się.

I nie zakładaj niepotrzebnych wątków.