Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329504 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #900 dnia: Września 16, 2012, 09:07:54 »
    Ja mam tego moda pod tą wersje , ale nie pamiętam linku jak go znajdę do napisze
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #901 dnia: Września 16, 2012, 15:26:03 »
    The Deluge  (tylko pod multi) : http://www.moddb.com/mods/the-deluge/downloads

Ewentualnie 16 Century co prawda nie ten wiek, ale jest Polska : http://www.moddb.com/mods/16th-century

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #902 dnia: Września 16, 2012, 16:18:39 »
    Łał!
    Dzięki za info Diego (16 century)!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #903 dnia: Września 21, 2012, 14:31:41 »
    Witam.Szukam moda takie cos na wzor Wedding Dance tzn zeby byla wciagajaca fabula i grywalnosc a nie ze tylko zbierasz wojska i walczysz przez cala gre i wykonujesz super ekscytujące questy.No i zeby reszta byla na wysokim poziomie.Kurde szkoda ze WD nie ma na Warbanda , bylby to mod najlepszy z najlepszych ...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #904 dnia: Września 21, 2012, 18:27:51 »
    @PageUp

generalnie trudno z takimi modami, bo modowanie M&B pod fabułę itp. nie jest takie proste, no i sam model rozgrywki nie jest robiony pod jakiś jeden główny wątek... od fabuły itp. to są mody do Neverwinterów itp. :P

Z tego co mi wiadomo mody z wyraźną fabułą to Revenge of the Berserk i Astorionar Adventure, ale The Last Days też mi tu pasuje, bo gracz nie ma tam dużej swobody, no i jest trochę questów nowych.
    A oprócz tego to ja nie wiem, w każdym razie jest trochę takich modów, w których przez różne małe elementy(tło fabularne, questy, eventy, lokacje, dialogi, NPC, skrypty, itp.) świat jest o wiele bogatszy i jest trochę mniej samej walki lub jest bardziej urozmaicona... Brytenwalda, Europe 1805 2.0, PoP, Light&Darkness, Western Mod, Solid and Shade i inne...

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #905 dnia: Września 22, 2012, 00:25:09 »
    Witam.

Poszukuję modów do M&B Warband w stylu słynnego "The Last Day", obojętnie pod jaką wersję, mogą być po angielsku lecz lepiej gdyby były po polsku (lub ze spolszczeniem). Szukałem trochę ale większość modów jest pod zwykłe M&B albo nie ma napisanej wersji na jaką pójdzie :/ Był bym wdzięczny gdyby ktoś podał trochę takich modów (oczywiście z linkami :D). Szukam również modów które dodają nową mapę do gry :)

I mam pytanie, co oznaczają skróty; [SP], [M], [MP] i [DP] itd.. ?:)

Pozdrawiam YeYe
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2012, 12:23:54 wysłana przez YeYe »

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Września 22, 2012, 08:32:48 »
    Witam wszystkich szukam moda na warbanda  , gdzie można prowadzić dyplomacje , wstępować do jakiegoś lorda albo szlachcica do armii i żeby działo się to w latach gdy byli Rzymianie itp albo w latach 1600 - 1800. Od razu mówię że nie chodzi mi o  Degula . Proszę o odpowiedz

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #907 dnia: Września 22, 2012, 09:22:47 »
    @HutH zapomnialem dodac o jednym ze polska wersja(spolszczenie) by sie przydala :DZnaczy się ja umiem angielski dobrze ale nie perfekt, ale gra ze spolszczeniem to gra ze spolszczeniem.Ojczysty jezyk zawsze dodaje klimatu .Bede zmuszony chyba zainstalowac podstawke i pozniej WD. Kurde szkoda na WB jest malo spolszczen.Ale chyba ponownie skusze sie na Popa.Ale jeszcze zobacze na reszte ale ogolnie dzieki za pomoc :D

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #908 dnia: Września 22, 2012, 13:26:45 »
    Witam wszystkich szukam moda na warbanda  , gdzie można prowadzić dyplomacje , wstępować do jakiegoś lorda albo szlachcica do armii i żeby działo się to w latach gdy byli Rzymianie itp
    Modów z Rzymianami to nie ma za wiele, a te co są to nie działają zbyt dobrze, dlatego proponuję ci "The Penelopesian War" (chyba nie o ten okres ci chodziło, bo to jest około III w.p.n.e.) są Rzymianie, Grecy, Kartagińczycy itp. W zamkach jest po 1000 żołnierzy, a oddziały lordów wynoszą po 400, twój ma limit około 360 na początek, więc gwarantuje to duże bitwy i trochę trudniejszy start. jak ktoś zna inne mody o Rzymianach na single (nie crashujące) to proszę o odp.

Mod o wstępowaniu do armii to "Free Lancer" często jest połączony z innymi, ale nie miałem okazji zagrać.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Września 23, 2012, 09:41:50 »
    Ja mam już moda the Peloponnesian War , mod jest dobry ale jak gra się przeciwko Grekom to nie da się tam wygrać chyba że masz więcej wojska od nich to wtedy dopiero i tego drugiego miałem ale  nic w nim nie jest nowego taki sam jak warband  tylko można budować faktorię handlową w mieście i chyba wstępować do wojska u innych lordów. A mi chodzi o bardziej rozbudowane mody i ulepszone z tego okresu albo innego

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #910 dnia: Września 23, 2012, 09:54:00 »
    jest jakiś mod w czasach IWŚ lub IIWŚ? :d śnił mi się taki mod i niestety ty był sens ;/ że wojska niemieckie rekrutowałem w koszarach polowych ehh ;/

Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Września 23, 2012, 10:32:00 »
    bezlitosny nie chce Cie wprowadzac w blad ale o ile sie nie myle jest na MP Frestung Breslau .Ale dla mnie polaczenie broni maszynowych i MB to wogole nie ma sensu.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #912 dnia: Września 23, 2012, 11:24:35 »
    hmm też racja jak MP to sobie nie pogram ;/ a jest coś o Cesarstwie? o żołnierzach w Togach rzucających włócznie w wrogów coś jak 300 Spartan :D ?
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Września 23, 2012, 22:15:58 »
    @bezlitosny

http://forums.taleworlds.com/index.php/board,137.0.html
    Zobacz to, nie wiem czy działa ale to jest okres 1935-1937 :)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #914 dnia: Września 23, 2012, 22:22:54 »
    Witam.

Poszukuję modów do M&B Warband w stylu słynnego "The Last Day", obojętnie pod jaką wersję, mogą być po angielsku lecz lepiej gdyby były po polsku (lub ze spolszczeniem). Szukałem trochę ale większość modów jest pod zwykłe M&B albo nie ma napisanej wersji na jaką pójdzie :/ Był bym wdzięczny gdyby ktoś podał trochę takich modów (oczywiście z linkami :D). Szukam również modów które dodają nową mapę do gry :)

I mam pytanie, co oznaczają skróty; [SP], [M], [MP] i [DP] itd.. ?:)

Pozdrawiam YeYe
    Single player, multi player, Dzikie Pola. Nie wiem co to ,,M''.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ