Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329603 razy)

Opis tematu:

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #855 dnia: Sierpnia 08, 2012, 17:05:36 »
    Dzięki za linki sprawdzę oba :)

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #856 dnia: Sierpnia 08, 2012, 19:13:15 »
    Tu masz linki: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,157972.0.html, ale uważaj, najnowsza wersja moda dedykowana jest pod wersję gry 1.143

Dzięki, a teraz jeszcze tylko spolszczenie do tego :) Znam język angielski, nie jest on dla mnie barierą, ale przyjemnie by się grało w ojczystym języku.

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #857 dnia: Sierpnia 08, 2012, 20:34:05 »
    Z tego co wiem to do najnowszej wersji spolszczenia brak :P

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #858 dnia: Sierpnia 08, 2012, 22:45:11 »
    Z tego co wiem to do najnowszej wersji spolszczenia brak :P

Ale z tego co piszesz, wynika że spolszczenie do tego moda jest, nie musi być na najnowszą wersje, mi zależy żeby pograć w języku ojczystym :) Jeśli masz, to daj tutaj link do owego spolszczenia.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #859 dnia: Sierpnia 09, 2012, 14:27:39 »
    Cześć szukam moda do mount &blade warband version 1.153 na razie  znalazłem tylko moda hundred years war ale tam są tylko dwie frakcje Anglia i Francja . Szukam modów już od dłuszego czasu z wieloma frakcjami i nową mapą i wieloma nowymi jednostkami i  wyposażeniami .
    Proszę o  odpowiedz
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #860 dnia: Sierpnia 09, 2012, 14:29:11 »
    Cześć szukam moda do mount &blade warband version 1.153 na razie  znalazłem tylko moda hundred years war ale tam są tylko dwie frakcje Anglia i Francja . Szukam modów już od dłuszego czasu z wieloma frakcjami i nową mapą i wieloma nowymi jednostkami i  wyposażeniami .
    Proszę o  odpowiedz
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #861 dnia: Sierpnia 09, 2012, 14:29:43 »
    Albo nie potrafisz czytać i rozumieć albo ci się nie chce albo posiadasz obie przypadłości naraz :)

Wszystko jest w tym dziale...

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #862 dnia: Sierpnia 09, 2012, 15:39:50 »
    Stary, a raczej Młody - Chyba aż tak długo nie szukasz.
    W dziale "Mody do Warband" niemal każdy temat jest poświęcony jakiemuś modowi, wystarczy kliknąć i przeczytać co w nim nowego jest. A jest od groma modów, a także nowości w nim zawartych.
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #863 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:39:08 »
    Może zaskoczę pytaniem, ale czy używa ktoś z was lub zna modyfikację pogarszającą grafikę? Kiedyś używałem Scary Mod v2.0, niestety gdzieś go wyrzuciłem, a linki są nieaktywne.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #864 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:51:03 »
    Niektórzy to już naprawdę przeginają. Wchodzi do działu MODY DO WARBAND i pyta o jakieś mody do Warband...
    Głupie trollowanie czy faktyczna ślepota? Jeszcze zrozumiałbym gdyby napisał to w temacie Szukam moda... chociaż i tam nie pasowałby jego post...

@Edit

Woow, napisał w temacie Szukam moda. Ale cholera w tym samym czasie co założył ten temat -_-
    No tak, przecież napisanie większej ilości identycznych postów samo przyciągnie moda do użytkownika.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2012, 16:57:36 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #865 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:55:35 »
    Faktycznie dziwne pytanie. Jeśli zabawa w ustawieniach graficznych skutków nie przynosi, to zamień w grze directX9 na directX 7, prawie zawsze pomaga, ale o tym pewnie wiesz. O modach które pogarszają grafikę nigdy nie słyszałem. No chyba że chodzi o łatki do danego moda jak np. do Florisa.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2012, 17:01:10 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #866 dnia: Sierpnia 09, 2012, 19:26:11 »
    Może zaskoczę pytaniem, ale czy używa ktoś z was lub zna modyfikację pogarszającą grafikę? Kiedyś używałem Scary Mod v2.0, niestety gdzieś go wyrzuciłem, a linki są nieaktywne.
    Możesz też masowo zmniejszyć wielkość tekstur(pliki .dds)... na necie na pewno są instrukcje, wiem tylko, że można to robić w xnview(chyba z jakimiś dodtkami?) albo jako akcja czy skrypt w PS z pluginem dds nvidii
    Choć szczerze mówiąc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jak ma się oryginalne tekstury też na low. A dx7 jest okropny, wygląda gorzej niż gry sprzed 10 lat, już lepiej grać w jakieś stare klasyki, jak się jeszcze nie grało.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #867 dnia: Sierpnia 10, 2012, 08:55:07 »
    Możesz też masowo zmniejszyć wielkość tekstur(pliki .dds)... na necie na pewno są instrukcje, wiem tylko, że można to robić w xnview(chyba z jakimiś dodtkami?) albo jako akcja czy skrypt w PS z pluginem dds nvidii
    Choć szczerze mówiąc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jak ma się oryginalne tekstury też na low. A dx7 jest okropny, wygląda gorzej niż gry sprzed 10 lat, już lepiej grać w jakieś stare klasyki, jak się jeszcze nie grało.

Te masowe zmniejszanie wielkości tekstur jest możliwe bardziej, aniżeli wielkość tekstury na low znajdująca się już grze, niezmodyfikowana jeszcze przez nas?
    Gram na najniższych ustawieniach na dx7, tzn. głównie taką konfigurację mam ustawioną do gry multiplayer. Jeśli chodzi o rozgrywkę wieloosobową to zdecydowanie dla mnie ważniejsza jest grywalność, wysokie fps'y itp. niż piękna grafika, która powoduje, że komputer mi kopci jak stary Ursus. Spróbuję z tym co zaproponowałeś, dzięki wielkie :)

Offline kazik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #868 dnia: Sierpnia 15, 2012, 01:47:04 »
    Witam, szukam ciekawych modów do Warbanda pod wersje 1.103  :) mody które dodają przedmioty,jednostki,budynki,nacje itd. czyli pełne modyfikacje. Najlepiej jakby były po polsku .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2012, 12:24:13 wysłana przez kazik »

Offline gracz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #869 dnia: Sierpnia 15, 2012, 12:54:46 »
    Witam. Nie znalazłem tematu o tym modzie, dlatego zakładam nowy. Czy ma ktoś linka do pobrania tego moda pod Warbanda 1.153? Będę wdzięczny za pomoc.