Zły dział. Od tego jest specjalny temat, do tego PRZYPIĘTY.
Jeśli zaś chodzi o mody fantasy, jest ich dość niewiele i większość z nich działa na wersji 1.143 najczęściej wymagają też WSE. Jeśli chodzi o ich polskość... naucz grać się po angielsku, albo sam przetłumacz. My, Polacy z natury leniwi jesteśmy ;)
Z tego co wiem, żaden mod fantasy obecnie nie ma polskiej wersji (nie licząc zbanowanego Wiedźmin moda, do którego linki zostały usunięte, podobnie jak twórca tegóż moda.)
Mody działające pod 1.143 (fantasy)
1) Extra Invasion Mod (totalna mieszanka wszystkiego co możliwe: Tolkien'a, Japonii i Chin, Nowoczesnego Świata, Okresu Napoleońskiego, Zombie, Halo itd. itp. tzn. że możesz grać rycerzem w płytówce z karabinem snajperskim. Przypuszczam, że jest tego znacznie więcej. Osobiście nie znoszę tego moda. Głównie na multi, ale ma też bardzo słaby single. Waży ok. 700 MB)
2) DayDream demo (single player, jeszcze demo, ale warto pobrać. Autorzy się postarali. Jedyne co przeszkadza: gdy grasz łowczynią, występuje bug z niewidzialnymi wrogami, ale można ich trafić ;))
3) Hornburg beta (multi, na podstawie Władcy Pierścieni. Twórcy koncentrują się na bitwie o Hornburg, czyli Helmowy Jar)
4) Adalonia beta (single, JEST PL, obecnie we wczesnej fazie rozwoju. Twórca też Polak, wydał chyba już trzy mody, więc ma doświadczenie. Możesz grać szkieletorem, elfem, zombie lub człowiekiem)
5) Magician mod (single, możesz używać czarów, osobiście nie grałem, ale po opiniach widzę, że to jeden z lepszych modów)
6) The Gathering Storm: Wheel of Time beta (ostatnia wersja 0.2.7c na podstawie powieści z cyklu koła czasu, angielska wersja)
7) Najważniejsza pozycja: Prophesy of Pendor 3.5 - jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, mod szlifowany przez mistrzów. Występują elfy (Noldorowie), zakony rycerskie, Heretycy, Wyznawcy kultu węża i wiele innych, pomniejszych frakcji. Chyba jeszcze nie ma PL, ale można użyć spolszczenia z podstawki (będzie niekompletne, ale lepszy rydz niż nic).
To tyle ode mnie.