Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329589 razy)

Opis tematu:

Offline Johannes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #795 dnia: Lipca 12, 2012, 18:31:27 »
    Witam wszystkich!!!

Szukam moda, którego akcja toczy się w XV wieku w Europie. Najlepiej by było, gdyby była w nim Polska. Słyszałem o powstających dopiero takich modach, ale nigdzie nie znalazłem ukończonego, gotowego do gry. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź na moją prośbę.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #796 dnia: Lipca 13, 2012, 13:03:22 »
    Ja szukam moda gdzie są sami nordowie nie ma innych frakcji jest taki mod

Offline InferO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #797 dnia: Lipca 13, 2012, 16:20:02 »
    Witam wszystkich!!!

Szukam moda, którego akcja toczy się w XV wieku w Europie. Najlepiej by było, gdyby była w nim Polska. Słyszałem o powstających dopiero takich modach, ale nigdzie nie znalazłem ukończonego, gotowego do gry. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź na moją prośbę.

Jest taki mod i nazywa się 1257 AD (pod warbanda).
    Tu masz link do tej modyfikacji http://forums.taleworlds.com/index.php/board,167.0.html

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Lipca 13, 2012, 17:27:27 »
    hmm no średniowiecze to już nie Rzym :P
    Najlepszy chyba będzie 'Imperium Romanum', choć to beta, ale i tak jest dobry, bo ma feature'y z Brytenwaldy(był jako submod wcześniej) i jest nieźle doszlifowany. Aha no i to późne imperium, a miejsce akcji to Wyspy Brytyjskie :)
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,204644.0.html
    Jest jeszcze 'Cursus Honorum', wczesny Rzym, ale to chyba nie jest zbyt dopracowany mod.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/board,270.0.html

Oba mody są na 1.143. Nie ma problemu mieć zainstalowanych dwóch WB w różnych lokalizacjach. Jak masz WB na steamie to musisz tylko skopiować klucz gry, który jest w steamie, i pobrać 1.143 z neta(nie pirata tylko normalnie), i uaktywnić tym kluczem.
    nie mogę ci nic zaproponować, bo o niczym takim nie słyszałem... jak na mój gust to Brytenwalda byłby najbliżej historycznie, ale tobie chodzi o coś fantasy raczej... w takim razie polecam grę Król Artur ii, jakoś na początku roku wyszła...

Nie musi być fantazy ,wystarczy jednostki w miare podobne itd. Nie musi byc magia.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #799 dnia: Lipca 14, 2012, 00:38:41 »
    Szukam moda, który by nadał więcej realizmu grze. Przykładowo bardziej rozbudowana dyplomacja, wybór wiary, ustalanie podatków, więcej interakcji z wasalami, więcej władzy jako król itd. Prosił bym, aby mod był po polsku, jeśli się coś znajdzie, to z góry dziękuję :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #800 dnia: Lipca 14, 2012, 22:01:12 »
    floris mod pack
    A znacie może jakiś mod w którym występuje magia na wersjie 1.143

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #801 dnia: Lipca 15, 2012, 11:12:10 »
    Szukam moda, który by nadał więcej realizmu grze. Przykładowo bardziej rozbudowana dyplomacja, wybór wiary, ustalanie podatków, więcej interakcji z wasalami, więcej władzy jako król itd. Prosił bym, aby mod był po polsku, jeśli się coś znajdzie, to z góry dziękuję :)

ostatnio pojawił się mod Blue Blood: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,234363.0.html - ponieważ jest nowy to jest to pewien "powiew świeżości", że tak powiem(ale ma też wiele gotowych dobrych starszych feature'ów też), a ponieważ jest robiony przez historycznego fanatyka, to o realizm nie ma się co martwić.
    Ale to alfa, i jeszcze jest dużo do ulepszenia, od balansu przez różne ozdobniki i takie tam.

W kwestii realizmu Brytenwalda jest najlepszy :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2012, 12:44:56 wysłana przez HUtH »

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #802 dnia: Lipca 16, 2012, 12:21:37 »
    Pod jaką wersję jest mod?
    I czy przy okazji nie podał byś linkacza?
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #803 dnia: Lipca 16, 2012, 12:32:44 »
    Człowieku, naucz się szukać.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.0
    Mod jest pod 1.143
    Oczywiście, jeśli chodzi Ci o Florisa.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Valambir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Lipca 16, 2012, 12:51:05 »
    Siemka , dawno nie byłem na forum bo przestałem grać M&B i może się coś zmieniło , szukam jakiegoś moda w którym są księżniczki (córki królów ) i żeby można było się z nimi żenić (albo obalać królów bo o to mi w szczególności chodzi) Jest taki mod? I czy jest mod do potomstwa ? Z góry dzięki
    "Jeżeli już macie pić, to pijcie jak Polacy" - Napoleon Bonaparte

Offline huth

« Odpowiedź #805 dnia: Lipca 16, 2012, 15:24:13 »
    Nie orientuję się aż tak, ale czy questy pretendentów do tronu nie wystarczą ci? To jest cecha native, więc bierzesz jakiegoś rozbudowanego moda i jeśli są w nim pretendeci to będzie.
    Szczerze mówiąc to od takich rzeczy lepsze są gry strategiczne, z tego co wiem, to w Crusader Kings II położono bardzo duży nacisk na rody królewskie i wszystko co z tym związane(no i w ogóle gra jest świetna)

a co do potomstwa, to tylko spotkałem się z tym w Brytenwaldzie, tam możesz mieć dziecko, jako item w ekwipunku haha :D

Offline KamilW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Lipca 16, 2012, 16:14:12 »
    Czesc Wam! Dopiero co kupilem Warbanda na Steam. Mam tez Dzikie Pola. Bardzo mnie interesuje The Deluge pod Dzikie Pola, ale szkoda ze to tylko mod na multiplayer. Ale do rzeczy. Szukam moda pod Warbanda, ale nie orientuje sie co i jak. Szukalem juz ale jakos nie chce mi sie czytac ponad 20 stron zeby sie dowiedziec o jakims modzie.

Mozecie pomoc? Musi byc to mod gdzie moglbym grac Polska. Nie wazne w ktorych latach sie ten mod rozgrywa, ale musi byc single player. Chcialbym tez zeby ten mod juz byl przetestowany, zeby to nie byla beta.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #807 dnia: Lipca 16, 2012, 18:26:57 »
    Człowieku, naucz się szukać.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.0
    Mod jest pod 1.143
    Oczywiście, jeśli chodzi Ci o Florisa.

Naucz się czytać ^.0
    Sam znalazłem - piona.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Zari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #808 dnia: Lipca 18, 2012, 10:31:24 »
    Szukam moda w ktorym można zostać najemnikiem i walczyć dla danego lorda.
    "On chodzi atakuje itp , a ja dla niego walcze.

Offline huth

« Odpowiedź #809 dnia: Lipca 18, 2012, 17:20:31 »
    jest coś takiego, ale nie jako najemnik, a po prostu żołnierz w armii(bo najemnikiem to mozna być normalnie i w native) - Freelancer mod. Jest zaimplementowany także do kilku dużych modów np. Brytenwalda, 1247, posprawdzaj...