Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 330430 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuba1993

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #750 dnia: Czerwca 16, 2012, 15:30:18 »
    Witam

Szukam jakiegoś fajnego moda osadzonego w świecie fantasy na ver. 1.153, fajnie by było świecie LotR.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #751 dnia: Czerwca 16, 2012, 16:31:09 »
    w LOTRze jest TLD tylko na podstawowego M&B....

Za jakiś tydzień-dwa będzie odświeżony Prophesy of Pendor 3.5 na 1.153, ale możesz już sprawdzić 3.42 na 1.143, link w mojej sygnie

Poza tym może nie wiesz, ale możesz mieć zainstalowany też 1.143 i wszelkie inne wersje WB w innych lokalizacjach i będzie wszystko ok(oczywiście to będzie poza steamem).

Offline Cobeurn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #752 dnia: Czerwca 17, 2012, 23:08:33 »
    Witam . Szukam (nie wiem czy można to nazwać modem :)) edytora itemów. Działającego , prostego w użyciu nawet dla największego n00ba (czyli mnie) w moddingu. 

Offline huth

« Odpowiedź #753 dnia: Czerwca 18, 2012, 00:24:41 »
    morgh's editor

Offline Deesu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #754 dnia: Czerwca 19, 2012, 22:19:21 »
    Witam mam taką prośbę czy mógł by mi ktoś obeznany w temacie zaproponować ciekawsze mody (spore zmiany) do wersji 1.143 (tylko singiel) z góry bardzo dziękuję

Offline huth

« Odpowiedź #755 dnia: Czerwca 20, 2012, 01:17:57 »
    heh, tu już ci nie napiszę tak obszernie jak w dziale M&B, bo mi się nie chce, a poza tym jest bardzo dużo różnych projektów oraz modów nieukończonych i najlepiej samemu poszukać(tu na forum i na TW w Caravanserai oraz Pioneer's guild)... najlepsze duże ukończone lub prawie ukończone mody, które imho są najlepsze to:
    Brytenwalda - 636 rok, Wyspy Brytyjskie, historia, mega realizm, super lokacje, wiele feature'ów, po prostu miazga
    Prophesy of Pendor 3.42(a za niedługo duży patch 3.5) - unikalny świat fantasy, dość rozbudowany mod, z dość epicką skalą starć, również ciekawe feature'y
    Floris Mod Pack - mega-mini-mod, wielki zbiór wszystkiego co jest open-source, różnych modów(ale opis tutaj na forum jest błędny i ten mod nie zawiera PoPa haha) i własnych ulepszeń, baaaardzo rozszerza rozgrywkę native'a WB
    Blood and Steel - wymieniam go, bo pomysł na tego moda jest ciekawy, dość hardkorowa rozgrywka, no i w mechanice sporo różni się od normalnego WB
    1257 AD - przeniesienie("upchanie") Europy z tego czasu do Warbanda :P Jedyny mankament jest taki, że ciągle nie ma normalnej "pełnej" wersji dla graczy, a jest tylko stale modyfikowana wersja deweloperska(ale dostępna).

ale powtarzam - jest masa innych projektów, które nie są tak popularne, ale wypełniają jakąś niszę(okres historyczny, styl rozgrywki itp.)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2012, 01:22:45 wysłana przez HUtH »

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #756 dnia: Czerwca 20, 2012, 10:09:28 »
    Od siebie mogę jeszcze polecić moda "1755 Old Frontier". Jest po prostu znakomity. Klimat wojny o kolonie, broń palna, Indianie... Nawet zwierzęta ;)
    http://forums.taleworlds.com/index.php/board,211.0.html

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline huth

« Odpowiedź #757 dnia: Czerwca 20, 2012, 21:28:24 »
    właśnie myślałem czy nie wymienić tego moda, bo wygląda ciekawie i jest dość popularny, ale jakoś nigdy w niego nie zagrałem, choć czas i miejsce są dla mnie bardzo interesujące... no muszę spróbować kiedyś.

Offline Cobeurn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #758 dnia: Czerwca 21, 2012, 22:21:10 »
    Dziękuję ci HutH , ale szukam czegoś , co mogłoby też zmienić ich wygląd . Znacie coś takiego ?

Offline Cobeurn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Czerwca 21, 2012, 23:51:31 »
    Jeśli chcesz takiego moda to może być nawet 1257 ad , ale tam nie jest wszystko na nich oparte.

Offline UrsHK

• Użytkownik
    • Miodu, kobiet, dobrej bitki!!!
    « Odpowiedź #760 dnia: Czerwca 22, 2012, 01:16:37 »
    Jestem nowy i nie spędzałem godzina na poszukiwaniu wątku w którym byłoby to co mnie zainteresuje. Więc zapytam. Czy zna ktoś moda w klimatach wczesnegośredniowiecza(mam tu na myśli V-Xw. Wikingowie, Słowianie, Ruś)???
    Jesteś z Łodzi lub okolic, chcesz zostać wczesnośredniowiecznym wojem. Pisz. Albo kliknij tutaj http://verthandi.pl/
    ..."kiedy Odyn mnie wybierze
    bym mógł polec w pełni chwały,
    imię jego głośno krzyknę -
    dzień ten będzie mi wspaniały,
    gdy w Valhalli wkroczę progi
    w einherjerów stanę rzędzie,
    wśród poległych braci moich
    dzień ten najpiękniejszym będzie,
    imię moje przetrwa wieki,
    sagi będą mówić o mnie,
    ja zaś w blasku czci i sławy
    u Odyna boku siądę" ...

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3

Offline Adziorroo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #762 dnia: Czerwca 22, 2012, 13:16:37 »
    Witam, szukam rozbudowanych modów w polskiej wersji językowej, lub na których będzie działać spolszczenie. Mam Nowa Ojczyzne, ale szukam czegoś nowego - znalazłem w sumie swój ideał "The Deluge" ale po wejściu jest tylko start gry multiplayer, a szukam czegoś do singla. Jest jakiś mod w stylu The Deluge, super by było jakby można było grać Polakami, Tatarami, Rosjanami czy Kozakami, chociaż jeśli jakiś mod jest wart uwagi a tego nie ma to przeżyje to. Z góry dziękuje!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #763 dnia: Czerwca 22, 2012, 19:39:50 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 14:00:32 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #764 dnia: Czerwca 22, 2012, 19:53:01 »
    The Eagle and The Radiant Cross : http://www.mbrepository.com/file.php?id=2086