Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 333368 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zari

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #375 dnia: Stycznia 01, 2012, 13:09:27 »
    Szukam moda w ktorym jest bron palna rożnego rodzaju bron biała bardzo ladna grafika nowe zbroje zamki mogo byc nowe nacje odgłosy takie jak w nowa ojczyzna.
    Pod wersje 1.134 albo 1.143

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #376 dnia: Stycznia 01, 2012, 14:14:30 »
    Jest jakiś temat do tego moda?

Jest http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7350.0

Szukam moda w ktorym jest bron palna rożnego rodzaju bron biała bardzo ladna grafika nowe zbroje zamki mogo byc nowe nacje odgłosy takie jak w nowa ojczyzna.
    Pod wersje 1.134 albo 1.143

New Elgante http://www.moddb.com/mods/new-elgante

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #377 dnia: Stycznia 01, 2012, 14:18:55 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:09:39 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #378 dnia: Stycznia 01, 2012, 14:24:15 »
    Powtarzam pytanie - mógłby ktoś podać najgorszego mozliwego moda pod warbanda ( oczywiście nie licząc nativa)?
    Pozdrawiam

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7566.0
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #380 dnia: Stycznia 01, 2012, 20:02:58 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:09:24 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Stycznia 01, 2012, 20:42:31 »
    Przecież nie podałem linku do nativa.... TROLLU (na zdrobnienie nie zasługujesz).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline zvierzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Stycznia 03, 2012, 00:20:36 »
    Witam wszystkich.
    Po prawie rocznej przerwie chciałbym wreszcie odświeżyć swoją kopię WB a czytając kilka forów, również zagranicznych, zauważyłem bardzo duży przyrost nowych modów.
    Dlatego piszę z małą prośbą - czy mógłbym prosić o kilka porad jakie ciekawe mody wybrać?

Zależy mi na porządnym overhaulu, który usprawnia podstawową wersję Warband o jakieś ciekawe, nowatorskie rozwiązania, nowe przedmioty, broń, zbroje itd. Klimaty fantasy jak najbardziej akceptowalne.
    Jakieś namiary na usprawnienia systemu RPG jaki jest w grze, ulepszonej grafiki bądź świata gry także będą bardzo mile widziane.
    Pamiętam też, że ogólnie questy w Warband są... średnie, dlatego jeśli powstał jakiś mod dodający ciekawe zadania to także prosiłbym o info
    (wiem, że MnB to jest sandbox pełną gębą, gdzie głównym scenarzystą i reżyserem jest sam gracz, jednak jakieś ciekawe misje mogłyby urozmaicić grę, zwłaszcza mi) :)
    Takich próśb na tym forum pewnie było sporo. Piszę następną, bowiem zależy mi na w miarę zaktualizowanych dodatkach.

Czy mógłbym uznać, że mod 'Prophecy of Pendor' spełnia powyższe wymagania?
    Za wszelkie porady z góry bardzo dziękuję :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #383 dnia: Stycznia 03, 2012, 12:57:11 »
    Prophesy of Pendor z cała pewnością powinien Cię zadowolić także Floris Mod Pack , Brytenwalda czy 1257 ad też spełniają przynajmniej w większości powyższe wymagania. Klimat fantasy moim zdaniem ma ten modzik http://forums.taleworlds.com/index.php/board,207.0.html. Ostatnim czasem także Sword of Damocles doczekał się wersji na WB. Rodzima produkcja też idzie nieźle np .Shogun mod lub Nowa Ojczyzna. Wszystkie mody mają swoje tematy na forum tak więc nic tylko przeglądać i ściągać :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline zvierzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Stycznia 04, 2012, 00:15:44 »
    Bardzo dziękuję za odpowiedź, PoP już się ściąga ^^
    Jeszcze tylko kilka pytanek - czy w powyższym modzie zdarzają się głupie sytuacje kiedy np. walcząc z łucznikiem widzę, że ten gdy podejdzie blisko wyciąga dwuręczny miecz dwa razy większy od niego samego? Lubię klimaty fantasy, ale zależy mi też na lekkim zachowaniu 'realizmu i powagi' :P
    No i czy jest to mod utrudniający grę w bardzo mocny sposób? Czy gracz, który zdążył średnio zagłębić się w WB poradzi sobie?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

EDIT: Poczytałem sobie właśnie o Floris Expanded Mod Pack i zauważyłem, że zawiera on znacznie więcej modyfikacji plus Prophecy of Pendor.
    W tym wypadku chętnie bym ściągnął właśnie FEMP, ale intryguje mnie jedna rzecz - stabilność moda. Czy paczka Florisa jest dobrze zoptymalizowana i nie wywala gry do Windowsa?
    Jest to w zasadzie najważniejszy dla mnie aspekt.
    Za wszelkie informacje byłbym bardzo wdzięczny :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2012, 14:45:54 wysłana przez zvierzu »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #385 dnia: Stycznia 04, 2012, 13:09:45 »
    W PoP są łucznicy z dwuręcznymi ale miecze mają rozsądne rozmiary :) Co do trudności to ten mod na normalnych obrażeniach może początkującym graczom sprawiać trochę problemów zwłaszcza w walce z elitarnymi jednostkami ( ale nic tak potem nie cieszy jak własnoręczne ubicie kilku zakonnych xD)
    Floris ze stabilnością miewa kłopoty zwłaszcza w wersji 2.4 ale 2.5 chociaż beta podobno zapewnia już stabilną rozgrywkę.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline marian1990

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Stycznia 04, 2012, 22:45:13 »
    Witam:) interesuje mnie modyfikacja, która wprowadza możliwość sprintu. Nie chodzi mi o rozwiązanie typu wciśnij "x", a przez 60 sekund zwiększa się atletyka, tylko dopóki będzie wciśnięty "x" postać będzie poruszać się szybciej. Tak jak jest to rozwiązane w wielu, wielu innych grach jak na przykład Skyrim, czy Stalker.(było coś takiego w pewnej modyfikacji do bardzo starej wersji 0.808, ale pewny nie jestem) Mile widziane również mody, które dodają do mechaniki gry nowe możliwości jak kucanie, uniki, odskoki, lub cokolwiek.. jeśli w ogóle takie istnieją. Już nie mogę patrzeć jak walcząc na piechotę z kilkoma przeciwnikami, jedynym i najlepszym wyjściem jest cofanie się.. Ułeee!

Pozdrawiam!;)

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Stycznia 05, 2012, 19:09:43 »
    Siema.

Szukam moda na multum nowych średniowiecznych narzędzi mordu, które najlepiej by bylo jesli mozna by to dodać bezpośrednio do native, dzięki czemu kontynuowałbym grę na starym zapisie.

Szukam także moda, w którym będzie możliwość kruszenia kopii jak w bitwie grunwaldzkiej oraz co mało prawdopodobne że istnieje - w świecie The Elder Scrolls. W ogóle jakie "duże" mody polecacie?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #388 dnia: Stycznia 05, 2012, 20:16:45 »
    Siema.

Szukam moda na multum nowych średniowiecznych narzędzi mordu, które najlepiej by bylo jesli mozna by to dodać bezpośrednio do native, dzięki czemu kontynuowałbym grę na starym zapisie.

Szukam także moda, w którym będzie możliwość kruszenia kopii jak w bitwie grunwaldzkiej oraz co mało prawdopodobne że istnieje - w świecie The Elder Scrolls. W ogóle jakie "duże" mody polecacie?

Kopia sie kruszy chyba w WFAS na MP.
    (click to show/hide)

Offline AxoniT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Stycznia 05, 2012, 21:56:36 »
    Witam,szukam moda do Warbanda na wersje 1.134 lub 1.010 nie znam sie tak bardzo na modach to wiec prosze o jakieś oferty