Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 331376 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1710 dnia: Lipca 04, 2014, 20:54:16 »
    szukam czegoś co skupia się na handlu

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1711 dnia: Lipca 05, 2014, 00:52:07 »
    w takim razie pomyliłeś gry :P

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1712 dnia: Lipca 05, 2014, 10:19:59 »
    niedawno odkryłem jak ciekawy w tej grze jest handel, chciałbym zagrać w moda gdzie jest on bardziej rozbudowany

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1713 dnia: Lipca 05, 2014, 11:36:24 »
    Więc masz 2 post od góry, a nie nabijasz sobie posty żeby móc dawać piwo :D

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1714 dnia: Lipca 05, 2014, 17:48:09 »
    Nie,  poprostu  napisałem za ogólnie i osoba wyżej najwyrażniej niezrozumiała o co mi chodzi,szukam takiego moda gdzie są rozwinięte opcje ekonomiczne(w 1866 były banki i możliwość zakupu papierów wartościowych) i ja szukam innych modów gdzie ekonomia jest bardziej rozbudowana niż w native i zdaje pytanie czy ktoś zna taki mod?dziękuje za wszelkie odpowiedzi,teraz chyba napisałem wystarczająco jasno =)

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1715 dnia: Lipca 06, 2014, 11:50:36 »
    Witajcie, szukam modów wszelkiego rodzaju oby miały polski język, gdyż u mnie z angielskim słabo. Sporo czasu już szukałem,  lecz nie znalazłem za wiele modów. Uprzedzając odpowiedzi, grałem w Nową ojczyznę, florisa i w Powstanie Kościuszkowskie.  Z góry dziękuję za zaangażowanie.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #1716 dnia: Lipca 07, 2014, 02:04:37 »
    Jedyne mody w które grałem i  przychodzą mi do głowy to Prophesy of Pendor, Phantasy Calradia (choć nie wiem czy jest spolszczenie) i Brytenwalda ( nie wiem czemu ale na forum temat o tym modzie zginął jeden z lepszych i większych modów do tej gry.) Pewno inni ci jeszcze jakieś fajne doradzą.

ps. W dziale „mody do warband” masz tematy większych i fajniejszych modów do tej gry.

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1717 dnia: Lipca 07, 2014, 20:06:47 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5676.0 tu jest watek o modzie o którym mówisz. Szkoda, że spolszczenie do Prophesy of Pendor jest niepełne. Mimo wszystko dzięki za twoje propozycje.

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1718 dnia: Lipca 07, 2014, 20:10:48 »
    Wiem gdzie jest temat ale mi chodzi o to ze stał sie nie aktywny. A co do tego jest niby nie pełne ale to może tylko z 15% max 20% po angielsku reszta jest po polsku.

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1719 dnia: Lipca 10, 2014, 23:26:37 »
    Witam, szukam moda który :
    - Pozwalał by mi od początku grać Lordem z zamkiem, kilkoma wsiami bądź królem - po prostu od razu zarządzać, podbijać etc etc ( obowiązkowo) .
    - Posiadał by JAK NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ miast, zamków, wsi.
    - Jeżeli chodzi o Erę to obojętnie .

Jeśli takowy mod nie istnieje - czy da się modyfikować save czy może są jakieś cheaty/trainery dzięki którym mógłbym praktycznie od razu mieć sporą armie i kilku lordów aby od razu podbić jakąś frakcję i rywalizować z innymi ? nudzi mi się latanie z maleńką armią przez kilkadziesiąt godzin i zdobywanie jednego zamku który i tak stracę raz dwa bo do obrony mam max 100 ludzi a przeciwnik wpada z 1-2k .

Pozdrawiam .

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1720 dnia: Lipca 10, 2014, 23:35:48 »
    Chyba takiego moda nie mam ale głowy uciąć sobie nie dam. Ja z kolei chciałbym moda z Zakonem Krzyżackim w którym mod skupia sie stricte na Zakonie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1721 dnia: Lipca 11, 2014, 01:51:16 »
    Witam, szukam moda który :
    - Pozwalał by mi od początku grać Lordem z zamkiem, kilkoma wsiami bądź królem - po prostu od razu zarządzać, podbijać etc etc ( obowiązkowo) .
    - Posiadał by JAK NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ miast, zamków, wsi.
    - Jeżeli chodzi o Erę to obojętnie .

Jeśli takowy mod nie istnieje - czy da się modyfikować save czy może są jakieś cheaty/trainery dzięki którym mógłbym praktycznie od razu mieć sporą armie i kilku lordów aby od razu podbić jakąś frakcję i rywalizować z innymi ? nudzi mi się latanie z maleńką armią przez kilkadziesiąt godzin i zdobywanie jednego zamku który i tak stracę raz dwa bo do obrony mam max 100 ludzi a przeciwnik wpada z 1-2k .

Pozdrawiam .
    W modzie Blue Blood da się zacząć jako szlachcic, chyba za wsią na początku. Nie jest to jakiś super-hiper mod, ale daje radę jako realistyczny historyczny mod z ulepszeniami rozgrywki. Choć do Brytenwaldy czy AD 1257(jeśli chodzi o mody historyczne) się nie umywa.

Jeśli chodzi o cheaty...  hmm najprościej jest chyba wyeksportować plik postaci(w grze), zmienić w notatniku staty(w tym złoto) i zaimportować :P Z cheatmenu można wyszukać i kupić najlepszy sprzęt. Ale sławy, honoru i relacji z lordami/lennami nie da się od razu mieć większych(w jakiś łatwy sposób, to już jakiś modding by musiał być). Podstawowe cheaty klawiszowe znajdziesz w necie czy tu na forum gdzieś.
    Aha, jeśli gra się w native(lub w kilka modów które są obsługiwane, na upartego można też inne), to w TweakMB( http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,101731.0.html )da się tak zmodyfikować grę(przed rozpoczęciem kampanii), że będzie wszystko szło znacznie łatwiej i szybciej.

hmm pojawiły się jakieś modyfikatory save'ów...
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,295270.0.html
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,289063.0.html
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2014, 02:05:49 wysłana przez HUtH »

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #1722 dnia: Lipca 11, 2014, 10:35:29 »
    Z tego co pamiętam to chyba w Sword of Damocles można było w menu obozu dodawać sobie relacji, złota i co tam jeszcze.
    Ale dawno grałem, więc nie jestem pewien.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1723 dnia: Lipca 12, 2014, 20:06:15 »
    No witam, chciałbym sobie wrócić do warbanda ale straszna bieda w  dziale download. Florisy nowe ojczyzny brytenwaldy i popy wszystko już mi się znudziło. Co jest wartę polecenia? Priorytet - historyczność więc żadnych cycatych elfek i innych cudów. Myślałem nad 1257 ad ale modzik mnie tak wnerwił że dopiero teraz wróciłem.

Może jest spolszczenie do brytenwaldy?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1724 dnia: Lipca 12, 2014, 20:14:08 »
    Cytat: TwarógSzatana
    Żadnych cycatych elfek
    Pfff... przecież model kobiety w M&B to "deska", na pewno nie są cycate xD
    Ja mogę polecić 16th Century i mody od Gabrilduro. Co do Brytenwaldy: nie wydaje mi się, by mod miał spolszczenie, a przynajmniej nic o tym nie słyszałem.