Jeśli chodzi o liczbę jednostek, to wystarczy, ze pobierzesz program "Warband Battle Sizer"- tam zmieniasz liczbę jednostek w starciu nawet do chyba 1000 (ale nie polecam, bo się wiesza. Ja gram na 300 i jestem zadowolony).
Ogromne pola bitewne masz w Brytenwaldzie (mod nazywa się Brytenwalda) lub Imperium Romanum. Choć dodają wiele nowych opcji, to gra się zdecydowanie gorzej niż słabo - bandyci w oddziałach po 350 każdy (co jest skrajnie nierealistyczne), a wierz mi - bitwy na dużych mapach i szczególnie w tych modach z ich ustawieniami idą jak krew z nosa (czasem ustawienie się armii na przeciwko siebie po rozpoczęciu starcia może zająć nawet 10 min. z zegarkiem w ręku - i to gdy bohater jedzie ze swoim oddziałem, a nie wyobrażam sobie już bitew z sojusznikami). No i braki kawalerii również są bardzo odczuwalne. Modów nie polecam, ale mają duże mapy i chyba nawet wbudowany w moda battle sizer w menu obozu.
No i jest jeszcze Rise of the Preatorii, aczkolwiek tego moda zupełnie nie ogarniam. Albo do skryptów wkradł się błąd z mapami i frakcjami, albo ten mod jest zbyt ambitny dla zwykłych zjadaczy chleba. Inna sprawa, że rozegrałem tam może z 2 bitwy i podziękowałem za współpracę. Aczkolwiek tam też masz duże mapy i bitwy. No i odziały po 300 rozbójników.
Anno Domini 1257 też ma duże bitwy, aczkolwiek dość szybko do siebie zniechęca, na co wpływ ma kilka zbyt irytujących czynników.