Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: MechWarrior  (Przeczytany 4820 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: MechWarrior
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 15, 2011, 19:53:08 »
    Dziękuję za okazanie swoich motywów.
    Nie mówię, że to źle, ale sprawiasz wrażenie, że jeżeli ktoś lubi stare gry jest "fajny", a Ci którzy nie znają (ale też nic do nich nie mają, gdyż grafika dla mnie w grach nie jest ważniejsza od fabuły, muzyki, stopnia trudności itd.) są przeciętnymi graczami, ciemną masą wśród społeczności graczy.

Prawdopodobnie jest tak dlatego, że kiedyś te gry były inne, bardziej wymagające.
    Teraz główną przyczyną jest pogoń za naprawdę wielką kasą oraz... konsole. Nie da się zaprzeczyć, że gracze konsolowi wymagają gry prostej, bo przecież od takiego rodzaju grania mają właśnie konsole. Żeby się rozerwać, odprężyć itd. Nie to co w przypadku pierwszych settlersów, gdzie żeby do czegoś dojść potrzeba było wielu godzin, czasami i dni. Poza tym masowa produkcja gier, czasami kilka na raz przez jednego producenta, o wydawcach nie wspominając. Niby teraz jest tego tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie, ale jak na ironię jest tego tyle, że nawet nie wiadomo w czym wybierać.
    Kiedyś miałeś 5 gier na skos i żyłeś, uważałeś się za prawdziwego gracza. Ilu starszych graczy (teraz pewnie już dawno po 20-tce) katowało stare dobry tytuły masterując je do perfekcji? MechWarrior, Settlers (tylko części I i II, III była już uproszczona), Dune, pierwsza Cywilizacja, Colonization (tak, też była taka gra), Another World, Flashback, Street Fighter i Mortal Kombat. Ktoś w ogóle widział te tytuły w latach ich świeżości? Wtedy to się grało... Aż się łezka w oku kręci T_T
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 20:03:17 wysłana przez woyo-sensei »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 15, 2011, 20:31:12 »
    Grievous: "Wszystko przemija" skwituję znanym wyrażeniem :) Rozumiem o co Ci chodzi, ale nie zawsze gra stara, bądź nieznana musi się mienić tytułem niszowej (nie twierdzę, iż ty sądzisz przeciwinie), w przypadku tej raczej nie doświadczę tego.
    Woyo-sensei: Zgadzam się z tobą, w dodtaku iż te gry starsze są trudniejsze na dodatek są bardziej rozbudowane, z oryginalną fabułą questami, gdyż kiedyś głownym atutem gier musiała być ich "zajebistość" (czytaj: fabuła, grywalność), a dziś w dobie techniki sratatata żeruje się na tym: "Gra wyglądą ładnie, są 3 rodzaje questów jest ich 500 i można wydać grę", młodsi nie uważają tych gier za słabe gdyż nie mają skali porównania z grami starszymi, ja np. uwielbiam grę Seven Kingdoms II: The Frythan Wars, w odniesieniu do paru RTS-ów jakie posiadam jest bardziej realistyczna i rozbudowana np. Alexander.
    Dzięki chłopaki (o ile można) za pogawędkę.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 19, 2011, 19:31:22 »
    Postanowiłem spojrzeć na ten tytuł.Szczerze gra jest nawet interesująca,tym bardziej po moich ostatnich zawiedzeniach kiedy gry przechodziłem w 3-7 dni(widać,że w nowościach stawia się na grafikę,a nie na fabułę).Mam do was pytania co do tej gry.
    1.(Zgaduję,że jest singleplayer)Czy gra wciąga na długo(czyt. przejście jej zajmuje naprawdę wiele czasu)?
    2.Czy łatwo jest znaleźć graczy na multiplayer(zgaduję,że taki jest)?

Może coś jeszcze wymyślę.

P.S Czytając o Settlers łza się lekko zakręciła widząc tytuł "Settlers II".Była to moja pierwsza gra w jaką grałem.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 19, 2011, 21:11:17 »
    Dziś na świetnej stronie "speeddemosarchive" widziałem filmik autorstwa człowieka który ukończył tę grę w ciągu godziny, ale takie coś to tylko dla maniaków (a poza tym to wybrał łatwiejszą ścieżkę). Singleplayer dla początkującego gracza może zając sporo czasu, kiedy już przejdziesz tą grę z 3 lub 4 raz single wyda Cię dosyć krótki, mimo to nadal będzie bardzo emocjonujący...
    Z Multi jest taki problem że nie pograsz jeśli nie masz najnowszego patha, a niestety pathe wychodzą dosyć często (niby można zautomatyzować proces ich pobierania, lecz... Nie lubię automatycznych aktualizacji). Próbowałem z 3 razy wejść na jakiś serwer (i to w różnych odstępach czasowych), a i tak zawsze miałem zbyt starą wersję. Jeśli jesteś cierpliwy, albo urodzony pod szczęśliwą gwiazdą to spróbuj - Może Ci się poszczęści.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 11, 2011, 19:52:24 »
    Pobrałem zainstalowałem i Cannot find VideoCard.txt :( nie moge załączyć :(
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.