Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modem Prophesy of Pendor  (Przeczytany 2836 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glut67

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Problem z modem Prophesy of Pendor
    « dnia: Stycznia 04, 2011, 19:28:37 »
    Witam. Mam wielki problem. Gdy gram w pop'a i gdy chce przejść do jakiejś lokacji, albo stoczyć bitwę to wyskakują mi błędy: RUN TIME ERROR, ERROR OF CREATING SHADERS. OUT OF VIDEO MEMORY i UNABLE TO OPEN TEXTURE FILE TEXTURE\(tutaj nie pamiętam co wyskakuje). Co mam zrobić?

EDIT1:
    ABY ZLIKWIDOWAĆ BŁĄD Z TEXTURAMI TRZEBA UPEWNIĆ SIĘ CZY TEXTURKA JEST W FOLDERZE. Sprawdzę która sprawia błędy i prosiłbym kogoś, aby wrzucił ją na filesonic, albo na przeklej (albo może ktoś wrzucić cały folde, który zajmuje około 360MB :)
    Pozostałe błędy mogą być spowodowane przez ,,ciulatą'' kartę graficzną. Trzeba pozmieniać ustawienia graficzne (chyba).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 20:16:50 wysłana przez Glut67 »

Offline Glut67

• Użytkownik
    Odp: Problem z modem Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 04, 2011, 21:14:27 »
    Jednak będzie najlepiej gdy ktoś wrzuci na filesonic.com cały folder TEXTURES. Bardzo proszę o pomoc.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 04, 2011, 22:10:02 »
    Najlepiej to będzie jak ściągnie się moda od nowa i zainstaluje jeszcze raz to jeśli jakiejś tekstury jakimś cudem brakuje to powinno wtedy być ok!! Waga całego moda to jakieś 360 Mb a patche to nawet 1Mb nie mają:P

PS. Folder textures to ma jakieś 288 Mb!! Przynajmniej u mnie:)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 05, 2011, 08:48:13 »
    Ja pobrałem drugi raz moda i to samo jest. U mnie texstrues zajmuje 289MB (wcześniej patrzyłem textury od zwykłego :D) Widzę że nie ma texsturek o nazwie GROUND.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2011, 15:00:33 »
    U mnie też w folderze moda nie ma tekstur o takiej nazwie i działa ok!! Pliki z ground w nazwie są w folderze "textures" w katalogu głównym Warbanda więc nie mam pojęcia czemu nie działa może odinstaluj całą grę i wgraj od nowa a potem tylko PoP'a.

Edit:
    Zlikwidowałem błąd z texturami poprzez wyłączenie opcji z shaderami. Ale wyskakuje czasami RUN TIME ERROR.

Edit.
    Zainstaluje jeszcze raz warbanda :) Zobaczmy co z tego będzie :)

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i może nowe biblioteki Visual C++(zmniejszenie ustawień grafiki też bardzo pomaga w rozwiązaniu wielu błędów)

Miałem wszystkie te błędy z RUN time, RGL, wywalanie do pulpitu, zacinanie się gry tylko tego z teksturami u mnie nie było ale pomogło zainstalowanie nowych sterów od karty, zwiększenie pamięci wirtualnej, zmiana w boot.ini i zmniejszenie ustawień grafiki i gra śmiga bez żadnych problemów:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 15:28:52 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 05, 2011, 15:12:03 »
    Zlikwidowałem błąd z texturami poprzez wyłączenie opcji z shaderami. Ale wyskakuje czasami RUN TIME ERROR.

Edit.
    Zainstaluje jeszcze raz warbanda :) Zobaczmy co z tego będzie :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 15:16:22 wysłana przez Glut67 »