Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co polecacie ? oplaca sie? jak grac ?  (Przeczytany 1913 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grimmsheder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co polecacie ? oplaca sie? jak grac ?
    « dnia: Grudnia 09, 2007, 21:57:47 »
    Witam , moze jest to nie typowy temat ale..  chcialem pograc Urukiem z Mordoru ... czytalem tu tematy i pare osob mowi ze sila Mordoru toliczebnosc a w druzynie gracza nie najlepiej sie to bedzie sprawdzac.. i czy w ogole oplaca sie grac tymi zlymi? np Urukiem w 2h bronie bez konia z atletyka ?? ogolnie piszmy tu swoimi informacjami... jakie jednostki sa dobre w danej dziedzinie , jakie bronie lub zbroje polecacie i cos moze o taktykach? np. na Pikeman of Umbar itd. :D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Co polecacie ? oplaca sie? jak grac ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2007, 08:01:53 »
    No więc opiszę ci poszczególne stronnictwa i ich mocne i słabe strony. Opiszę tylko tych, którzy są po stronie ciemności.
    Haradrimowie: Dobrzy łucznicy konni i szybka śreniozbrojna jazda, niestety jak zlecą z konia to są do kitu w walce wręcz.
    Easterlingowie: Właściwie mają tylko jedną dobrą jednostkę: Variag Cataphractów
    Korsarze: Nieźle strzelają i przyzwoicie walczą wręcz, ale są od nich lepsi i w jednym i w drugim
    Mordor: Mają słabą armię, muszą nadrabiać liczebnością, bo orkowie są słabi
    Isengard: Mają uruków, którzy są dużo silniejsi i chodzą z berdyszami, poza tym mają wilczych jeźdźców, którzy są szybcy i trudno ich trafić
    Dol Guldur: Podobnie jak Isengard z tą różnicą, że mają jeszcze Olog Haiów, którzy wymiatają jak cholera
    Nie napisałem wszystkich, ale nie miałem czasu

Offline Grimmsheder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2007, 20:19:32 »
    Heh dzieki :D pomogles mi :} lecz mam 1 uwage.. Mordor tez ma Urukow i Olog Hai Trolle ;P chyba ze sie myle? ale raczej nie :)

edit: a tak apropo... te Uruki z berdyszami to sa .. no mozna powiedziec rzezniki :D gram na obrazenia 1/4 (wiem ze slabo no ale nie bijcie :P) i w konia ze swojego berdyszka (:P) walnal 56 a we mnie nie raz wejdzie po 10... a mam ta najlepsza zbroje za influance z rohanu :E (a wiec dla nich respect , lecz tak naprawde i tak jazda "tych dobrych" jest skuteczniejsza)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2007, 19:46:07 wysłana przez Grimmsheder »

Offline Kacperszczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 29, 2007, 17:49:51 »
    na jazde jest prosty sposób . Sam grałem długo berserkerem uruk-hai z Isengardu i miałem przy sobie dzidę, pchnięciem w konia osadzałem w miejscu kawalerzystę a moja drużyna zarąbywała go w parę sekund razem z koniem itd. Opłaca się również mieć w drużynie Umbar veteran marksmanów oraz haradzkich assasinów. Ściągają Mounted Knight of The Tower Guard na 2/3 trafienia,a trafiają z duzej odległości ;) niestety kusze są powolne i duży oddział archers of the tower guard robią dużo większą sieczkę ,zwłaszcza wśród orków(małe tarcze lub ich brak),podobnie elficcy łucznicy. Moja drużyna składała się z ok. 40 woja,miałem w niej około 20 łuczników,3-4 olog-hai,i ok 15 berserkerów,korsarzy i innej hałastry co rąbie w zwarciu. Spokojnie likwidowałem hosty gondoru po 120 woja,gorzej było z rohańczykami. Dodam,że sam walczę włócznią,wielkim toporem albo sejmitarem(to w zwarciu bo szybkie jak cholera). Tyle chyba ;]