Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co kupić ?  (Przeczytany 4004 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OpenWater

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co kupić ?
    « dnia: Stycznia 01, 2011, 23:12:19 »
    Witam ! Mam zamiar sprawic sobie prezent noworoczny. Zastanawiam sie nad OIM : Dzikie Pola i Warband. Co lepiej kupic? Interesuje mnie głównie tryb jednoosobowy. Mam Mount & Blade i Ogniem i mieczem. Coś mnie kusi do dzikich pól ale wpadki ze zwyklego OIM mnie zniechecaja. Ktora gra wnosi wiecej do singelplayer? Jak jest z grafika , optymalizacja i bugami ? Czy Dzikie Pola wnosza nowe jednostki , twierdze , zadania , miasta i jak to sie ma do Warband ? Interesuje mnie jeszcze jedna kwestia. Słyszalem ze w Warband mozna wziac slub. Czy w Dziki Pola jest taka mozliwosc ? Jeszcze jedno pytanie. Czy system walki jest taki sam jak w Warband ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 23:31:22 wysłana przez OpenWater »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Co kupić ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2011, 00:15:34 »
    Jeśli patrzysz na postępy i zmiany w singlu, to kupuj Warbanda, który dodaje nową frakcję, o niebo lepszą grafikę i bardziej rozwiniętą dyplomację i możliwości w singlu. Dzikie Pola to DLC w którym jest multi, oraz tylko usprawnienia do singla, więc jeśli nie przepadasz za multi to singiel zadowoli Cię tak samo jak OiM, tylko że bez tych wszystkich bugów.

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 02, 2011, 11:34:41 »
    Dzięki za pomoc . A czy jest jakis mod do Warband , ktory przenosi w realia ogniem i mieczem ? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy pojawily sie nowe jednostki dla starych frakcji ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 11:46:56 wysłana przez OpenWater »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 02, 2011, 11:50:34 »
    Ważniejsze dla Ciebie multi- bez wachania wybierz Warbanda
    Wolisz samemu po nocach w singla- myśle że OiM ze względu na fabułę

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 02, 2011, 12:00:15 »
    Jeżeli singel to kupuj Warbanda bo w końcu to na niego wychodzą mody od takich co ulepszają i usprawniają native do takich co zmieniają całkowicie świat gry, co prawda tych drugich jest mniej ale chociażby mod Brytenwalda jest dobry. Oczywiście też jeżeli ma się ambicje można spróbować samemu zmienić świat gry możliwości jest więcej niż w OiM:DP. Osobiście lubię DP ale jeżeli nie posiadasz Warbanda to radzę ci w niego zainwestować jako pierwszego DP zawsze możesz później kupić.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 02, 2011, 12:05:42 »
    Hmmm czyli w sumie to 2:0 dla Warbanda;p

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 02, 2011, 12:10:42 »
    Moj komputer to : Pentium 4 2.66 Ghz , 1,5 GB ram , GeForce 8500 GT Turbo Force 512 MB ram. Myslicie ze Warband lub Dzikie Pola , bedą działac  mi bez scinek na miare przyzwoitych ustawieniach graficznych ? I czy jest mod ktory przenosi w realia ogniem i mieczem ?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 02, 2011, 12:22:21 »
    Hmm zapomniałem o jednej ważnej opcji która całkowicie zmienia stan rzeczy. Kup OiM jeżeli tylko singel. Dlaczego? Wszystkie mody będę ci działały, oraz drugi fakt niestety smutny bo Native będzie mógł odpalić na DP. Kupując DP kupujesz również singel do WB i niestety nie wiem do czego to zaliczyć takowego, native można stworzyć za pomocą zwykłego MS (Module System, wystarczy pobrać dowolnego moda zbliżonego do native i potem przerobić go MS) jeżeli nikt nie raczy dać ci tego Native. Dla mnie to się wydaje całkowicie śmieszne jeżeli TW nie zrobiło zabezpieczeń to lipa, ale jak to się mówi za gapowe się płaci i w tym przypadku będzie to gapowe TW.

Tak więc nie 2:0 tylko 1:1

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 02, 2011, 13:09:37 »
    W realia Ogniem i Mieczem przenosi mod pod Warbanda "With Fire and Sword" (lecz nie jest jeszcze w pełni ukończony). Jest jeszcze mod pierwsze  MB o nazwie "Age of Turbulence" lecz jest to kilka lub więcej lat przed powstaniem kozackim. Jak trochę się poszuka to się znajdzie.
    Ja radzę kupić Warbanda i poczekać na WFAS.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:27:37 »
    Słyszalem ze Warband dziala po platforma Steam. Jesli np. Nie mam na swoim kompie internetu , ale chcialbym tylko grac w singla to moge zainstalowac ta gre jak ogniem i mieczem (sciagam klucz ze strony) ?

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:58:37 »
    Słyszalem ze Warband dziala po platforma Steam. Jesli np. Nie mam na swoim kompie internetu , ale chcialbym tylko grac w singla to moge zainstalowac ta gre jak ogniem i mieczem (sciagam klucz ze strony) ?
    Musisz mieć Steama tylko na chwilę. Potem korzystając ze Steama możesz sobie ten prawdziwy klucz wyciągnąć, i grać bez Steama jak w normalną grę. Tylko na chwilę potrzebny Ci jest Steam, ale możesz to zrobić na innym komputerze. Jeśli masz Steama to nie możesz grać bez neta nawet w singla.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 16:11:49 wysłana przez MikiBar »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 02, 2011, 16:03:44 »
    Nieprawda...nie wiem jak jest u was ale gdy ja próbuję grać w singla z wyłączonym internetem wywala mnie co chwilę...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 02, 2011, 20:09:30 »
    Potwierdzam.Ja nie moge włączyć Warbanda wogóle jeżeli nie jestem podłączony do netu (opcja w steam - uruchom w trybie offline nie działa)

Offline OpenWater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 03, 2011, 16:19:23 »
    Dziękuję wszystkim za swoje propozycje. W piątek idę do Media Markt po jedną z tych gier.Gdy kupie na pewno , was poinformuje o moim wyborze. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc !

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 03, 2011, 21:26:03 »
    A po co do Media Markt, ja mogę Ci sprzedać Dzikie Pola, oczywiście o ile to je wybierzesz :)
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2013, 15:01:15 wysłana przez zasa213 »