Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zdobywanie zamku - problem  (Przeczytany 2470 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FTR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zdobywanie zamku - problem
    « dnia: Grudnia 31, 2010, 15:10:26 »
    Witam
    Otóż mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić.

Zdobyłem zamek z nadzieją, że król przypisze go mi. Jednak nie przypisał ponieważ "masz już jakieś lenna w tym królestwie".

Nie byłoby z tym problemu jednak ja.. nie posiadam żadnych lenn. Bo zamek po tym jak został przejęty przez wrogów automatycznie zabrał też wieś która należała do mnie wcześniej. Po odbiciu zamku moimi rękoma, wieś też powinna do mnie wrócić - jednak tak się nie stało i jest bezpańska tak samo jak zamek która po tym został przyznany komuś z Lordów bo król uznał, że ja już mam lenna.. a lenn nie mam. :/

To jakiś cholerny bug, pytanie jak sobie z tym poradzić? :( Koniec końców wychodzi na to, że ja zostaje z niczym, a któryś z lordów dostaje i zamek i wieś.

PS: Sorry, zły dział ale już za późno żeby skasować topic. Jakby ktoś były taki dobry i przeniósł, byłbym wdzięczny.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 15:19:01 wysłana przez FTR »

Offline Marnid

• Użytkownik
    Odp: Zdobywanie zamku - problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:53:13 »
    ja też tak miałem niestety nic nie można było zrobić

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:59:59 »
    Można po zdobyciu zamku prosić o niego jako nagrodę i zapisać grę a potem jak się go nie dostanie to można wczytać sava i tak do skutku ale może się dłuuugo na tym zejść:) Można też jeśli prosiliśmy o zamek i dano go komuś innemu wypowiedzieć przysięgę królowi i zatrzymać zdobycz dla siebie!! (o ile mnie pamięć nie myli bo już dawno nie grałem w podstawke)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2011, 17:08:48 »
    Krole to lamy, ja wtedy biorę zamek dla siebie i idę do np. Lady Isollo
    (click to show/hide)

Offline Magic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2011, 22:10:37 »
    Dla Nordów zdobyłam chyba ze trzy zamki i po trzecim się wkurzyłam, złamałam przysięgę i dostałam te 900 denarów i zamek ze wsią xD. Teraz fajnie mi się żyje jako rebeliant xD