Witam wszystkich czytających ten temat,
Przedwczoraj wieczorem na naszym 20 slotowym serwerze 1_WarDogs_PL zostało umieszczone sześć dodatkowych map. Każda z nich jest dziełem któregoś klanowicza - dokładniej 2 Asylum'a a reszta moja. Działa to w ten sposób, że unikalne mapy są włączone domyślnie, ale kiedy któryś z graczy zapragnie zagrać na jakiejś domyślnej może dać głosowanie dzięki któremu może zmienić mapę. Po 300 zabiciach na koncie którejś z drużyn lub po upływie 45 minut automatycznie zostanie ponownie zmieniona na którąś z przygotowanych przez nas. Niestety na razie nie można przeczytać dokładnych opisów map, które jednak pojawią się na naszym forum za jakiś czas, wraz ze zdjęciami oraz historią tworzenia. Większość map pochodzi jeszcze z początkowych dni naszego klanu - kiedy to można było zagrać na nich na naszym serwerze hostowanym przez ako (serwer miał taką samą nazwę).
Oto skrótowe opisy naszych map znajdujących się na serwerze:
Custom_1-Vaegirska wioska
Jedna z pierwszych moich map. Przedstawia ona wioskę która jest atakowana i wszelkimi siłami próbuje się bronić - świadczy o tym barykada głównego wjazdu do wsi. Na środku planszy znajduje się szopa, do której można wejść oraz mały kościół. Poprzez wskoczenie na przybudówkę szopy wskoczyć można na jej dach a potem na dach kościoła - drugą opcją jest wskoczenie na dach sąsiedniego budynku po czym przejście przez rozwieszone pranie na dach stodoły. Obydwa te "parkury" nie są glitchami - wywodzą się z założenia twórcy mapy.
Custom_2-Rhodockie Miasto
Jedna z lepszych map asyluma, niestety teren nieco się ekhem przez co nie można na niej domyślnie grać.
Custom_3-Sarranidzkie Miasto (Shariz)
Moja mapa, która jest właściwie przeróbką któregoś z sarranidzkich miast na singlu, prawdopodobnie Shariz. Została ona przystosowana do gry w multi.
Custom_4-Bitwa Morska
Jest to wczesna, prototypowa wersja mapy która przedstawiałaby bitwę morską. Mapa póki co jest uboga-znajdują się na niej dwa spore statki połączone kładką.
Custom_5-Spokojna Osada
Mapa Asylum'a, ja tylko ustawiłem Entry Pointy jak należy. Jest to wioska, przez którą przepływa z wolna płynąca rzeka. Dwa segmenty tej osady połączone są drewnianym mostkiem - można także po prostu przejść przez rzekę.
Custom_6-Lochy
Ta mapa -jak sama nazwa wskazuje- to lochy. Jedna drużyna respi się w celach, druga w dużej jadalni. Oba pomieszczenia połączone są korytarzem przez który wejść można do sali tortur oraz do kolejnego pomieszczenia dla więźniów.
Kiedy znajdę czas prześlę screeny i napiszę dokładniejsze opisy map.
Zapraszam na serwer !