Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Buildy bohaterów, broń dla sredniowiecznego czołgu oraz umiejętnosć dowódcy.  (Przeczytany 3449 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danaios

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    1. Pamiętam z pamięci, że kiedy był taki fajny wątek na forum dot. tzw. buildów bohaterów. Chyba wiecie o co chodzi?
    Pamiętam, że w podstawce nie każdy bohater z każdym się lubił, a jak teraz będę grać w Warbanda wolę uniknąć problemów.

a) Czy jak rozdziele bohaterów ( powiedzmy wyslę go na misję) to nadal będzie spadać morale tego bohatera, który go nielubi?

2.Co preferujecie na broń jak jeździcie końmi? Miecz/topór + tarcza czy dwuręczny miecz/topór ?

3.Mam taką umiejętnosć przywódzctwo.Pisze przy niej, że to umiejętnosć dowódcy. Ale teraz mam pytanie do was: Czy umiejętnosć dowódca moja i innych bohaterów sumuje się?

Offline mikio

• Użytkownik
    1. http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2221.0 i sam koniec pierwszego postu.
    2. Dwuręczniak + lekki topór + tarcza.
    3. Nie.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    1. up
    2. łuk i strzały + długi miecz + tarcza huskarlsk
    3. nie

Offline Danaios

• Użytkownik
    Nie chcę rozpoczynać nowego wątku, więc...

1) Czy opłaca się inwestować w umiejętnosć "posługiwanie się tarczą" ?  Zakładając, że będę posługiwać się głównie nią.

2) Czy warto inwestować w "Strzelanie z konia" ? Czy w Warbandzie opłaca się to jeszcze?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    Oba tak.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Danaios

• Użytkownik
    Co używacie?
    Walki konnej z łukiem czy z bronią zwykłą?

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    Jak jestem daleko to łuk, a jak jestem w otwartym boju z konnica vs ja to "Z buta wjeżdzam" raczej z miecza ;P ale kiedyś pamiętam rzecz której nie zapomne :D

Jarl Borcha (ttak tak ten z tawerny) jedzie na pełnym galopie we mnie no to ja oszczep rzuciłem jak dostał tak zleciał śmiesznie to wyglądało :D

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    Ja swojego hero (43lvl) nie zrobiłem wodzem (tylko +4 do dowodzenia), lecz wojakiem wytrenowanym do mistrzostwa w walce w zwarciu (+8 do mocnego ciosu, wytrzymałości, tarczy, władania bronią, atletyki, jeździectwa, i coś tam jeszcze). Łuków nie używam, preferuje kusze. Moja postać jest zatem świetnym TANK-iem (jednoręczny miecz + tarcza) a zarazem wspaniałym DEMAGE-DEALER-em (dwuręczny miecz). Dodaj do tego cały set zbroji płytowej o DOSTOJNYM WYGLĄDZIE + Ciężki Koń Bojowy (z kopią) a dostaniesz terminatora, który ma każdego na 1 cios (czasem trafi się twardziel co wytrzyma 2) ;).

Pozdrawiam :).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2011, 15:02:48 wysłana przez Shiroken995 »

Offline Shakyor

• Użytkownik
    Ja mam skromną postać (głównie gram dowódzcą), mam 6 na mocny cios i wytrzymałość, atletyka na 4 orien. na 4 i handel przywództwo i więźnowie na 9 (mam 40 lvl  dobrze mi się gra). A ze zbroi to lamelkową, jakieś buty kolcze i rękawice płytowe. :D
    Pozdrawiam! :D

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    Co używacie?
    Walki konnej z łukiem czy z bronią zwykłą?

Bronią białą (zwykłą). Radziłbym Ci używać lancy, dobrej tarczy i czegoś kłującego (np. nadizak, czy Morgensztern) na dobrze opancerzonych gości. ;)

Offline kondi1234

• Użytkownik
    z konia zawsze opłaca się strzelać, choć osobiście uważam, że lepiej podskilować odpowiednie cechy.
    Tarcza to obowiązkowe wyposarzenie, warto rozwijać umiejętności z nią związane