Wróciłem do M&B po jakim miesiącu przerwy, odgrzałem starego save'a i zacząłem grać. Walczyłem z Centurionami, zniewalałem zabijałem. Po kilkunastu minutach gry zmieniłem swojemu narodowi herb, bo mi nie pasował kolorystycznie do zbroi...No i ni z tego ni z owego zauważyłem, że mam wypowiedzianą wojnę z Nordami z którymi wcześniej miałem +100 relacji, Rhoodokami i Imperium Rzymskim i Z SOBĄ! (Królestwo Tilbaut prowadzi wojnę z Królestwo Tilbaut!). (reszta unicestwiona). Wszyscy, w tym moi wasale mieli -100 relacji ze mną, zawarłem pokój ze wszystkimi poza Imperium. No to patrzę, że mam -50 honoru, szast prast zrobiłem sobie 100 w nadziei, że to pomoże, ale mi wasale nadal mają -100, a pamiętam, że wcześniej jakoś każdego dnia jeśli się miało ujemne relacje z lordami to "automatycznie się poprawiały". Dobra gram dalej, a tu patrzę, że u tych lordów co mają inne herby zamkami nie mogę zarządzać...
Błędy:1. (prawie)Wszyscy mnie nienawidzą, moi/inni lordowie nacje wioski zamki itd
2. Coś się z flagami pokaszaniło i kilku moich wasali ma flagi inne od państwowej (jeden z tych lordów jest tylko na -30 a drugi jest przychylny!)
3. Nie mogę zarządzać zamkami moich wasali z innym herbem
4. Jak gadam z Wójtem mojej własnej prowincji i pytam się do kogo należy to miasto to mówi do mnie, że: "ta ziemia należy do postaci takiej i takiej(mnie)" a wcześniej mówił wprost "ta prowincja należy do ciebie Mój Panie"
Czemu to wszystko się stało i jak to naprawić?