Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błąd - brak netapi32.dll  (Przeczytany 3647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GeneralBot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Błąd - brak netapi32.dll
    « dnia: Grudnia 05, 2007, 14:35:09 »
    Witam, mam taki problem. Mianowicie gdy włączam M&B nie ważne jaką wersje (tzn. probowalem 808 i 894) wyskakuje mi bład. Cannot find Netapi32.dll Please re-install program i do tego FSecure zabrania dostęp do aplikacji :/. Najgorsze jest to ze reinstalacja nic nie pomaga, tego dlla mam i nawet go kopiowałem do folderu z gra i nic. Wiec zwracam sie o pomoc tutaj. Nie znalazłem tematu z podobnym problemem, albo źle szukałem :P

edit: Windows XP :/

Scaliłem dwa podobne wątki
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 18:06:14 wysłana przez Daedalus »

Offline Sebastian1015

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • [ctrl]+[alt]+[delete]...I Życie Staje Się Prostsze
    Odp: Błąd - brak netapi32.dll
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 05, 2007, 15:04:55 »
    Sprubuj skowiować do windowsa

Offline GeneralBot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2007, 16:33:42 »
    Niestety nie pomaga tego dlla mam w win32 w win i w folderze z gra i nic.

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2008, 14:27:29 »
    sciagalem rozne wersje. nowsze i starsze przy uruchamianiu gry wyskakuje komunikat themidy "cannot find NETAPI32.dll".Antywirusy wylaczone (na 99,99%) sztuczki z pmenadżerem zadań nie pomagają, ram 768 athlon xp 1,4ghz geforce3. folder netapi32.dll kopiuje do folderu gry- nie pomaga . chcialbym pograc w te gre. restet tez nic nie daje.czytalem ze nie tylko ja mam ten problrm, nie znalazlem odp. na moje pytanie.prosze o pomoc

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 16, 2008, 14:31:45 »
    Spróbuj zupgradeować swój OS jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. A jak nie to proponuje pobrać plik stąd http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?netapi32 i wrzucić go do X:\Windows\System32

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 17, 2008, 22:44:49 »
    wrzucilem do system 32 i nic. prosze o dalsza pomoc (co to jest os?)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 17, 2008, 23:18:17 »
    OS to System Operacyjny. Restartowałeś komputer po wrzuceniu pliku do system32? Na forum TW był podobny problem, ale nie wiem czy go rozwiązano - wszystko było po francusku. :P W każdym razie wspominano tam o uaktualnieniach/reinstalacji Windows. Napisz coś więcej o Twoim systemie operacyjnym. Jaka to wersja, czy masz wgrane najnowsze poprawki etc.

edit: Znalazłem (a właściwie, to Dobry Wujek Google znalazł) coś takiego: http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/dlllibrary/netapi32/

Sciągnij ten programik (kliknij pierwszy link od góry, a potem "instant scan"), wyszukuje on i naprawia błędy w rejestrze systemu. Z tego, co go przed chwilą testowałem, to działa dobrze. Niezarejestrowana wersja pozwala usunąć do 15 błędów przy jednym skanowaniu. Przeskanuj więc rejestr, przejrzyj raport błędów i zobacz, czy jest jakiś związany z ww. plikiem. Jeśli tak - zaznacz go do naprawienia, resztę odznacz (chyba że zmieścisz sie w limicie). Czy pomoże - nie wiem, ale możesz spróbować. Łatwiejsze to niż reinstalka systemu.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2008, 23:40:24 wysłana przez Daedalus »

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 18, 2008, 18:47:04 »
    windows xp 2002 service pack 2.nie sciagalem zadnych aktualizacji. odziwo ten prog. nie znalazl zadnego pliku dot.gry - mysle ze przegladnalem bledy dokladnie(mialem 798 bledow-jestem mistrzem?) no i koniec nie moge usunac wiecej jak mowiles no chyba ze usune i sciagne jeszcze raz

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 18, 2008, 19:41:32 »
    Na Twoim miejscu ściągnąłbym najnowsze aktualizacje systemu i poszukał darmowego programu (albo triala działącego przez kilka dni) do naprawiania błędów w rejestrze. W ostateczności przeinstalowałbym Windowsa. Niewiele więcej mogę poradzić.

Aha, miałeś szukać błędów dot. pliku netapi32.dll, a nie gry.

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 19, 2008, 18:36:34 »
    wiem, to oczywiste dla netapi32.dll tez nie znalazlem ale zarejestrowalem tego uniboostera i usuwam wlasnie wszystkie bledy zobaczymy czy pomoze

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 20, 2008, 13:27:39 »
    pousuwalem te wszystkie bledy (dzieki za ten super program) ale i tak nie dziala. masz jeszcze jakies pomysly?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 21, 2008, 15:01:27 »
    Z tego co znalazłem, to ponoć pomaga wyłączenie antywirusa, ale pisałeś, że już to zrobiłeś... Możesz jeszcze spróbować pozabijać niepotrzebne procesy Menedżerem Zadań albo powyłączać wszystkie programy startujące z Windowsem (Start - Uruchom - wpisz "msconfig" - ostatnia zakładka), zostawiając tylko te niezbędne do działania systemu. Może być tak, że któryś antywirus nadal blokuje grę, mimo iż niby jest on wyłączony - ja miałem coś takiego z demkiem UT3, które blokował AVG, i pomogło mi dopiero odinstalowanie antywirusa.

PS. Jakiego masz antywira? F-secure?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 15:05:24 wysłana przez Daedalus »

Offline polsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 21, 2008, 23:38:06 »
    tak, f-secure - mam odinstalowac?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 21, 2008, 23:51:26 »
    Ponoć wystarczy dodać mount&blade do programów zaufanych (nie mam pojęcia jak to się robi w f-secure, bo nigdy nie miałem z nim do czynienia). Jeśli nie pomoże, to go odinstaluj i wtedy spróbuj włączyć/zainstalować M&B.