Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mody do M&B OIM Dzikie Pola  (Przeczytany 24855 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Mody do M&B OIM Dzikie Pola
    « dnia: Grudnia 26, 2010, 17:10:04 »
    Mam pytanie otóż chcę się dowiedzieć czy trwają  prace nad modami do M&B OIM Dzikie Pola. Jeżeli tak to padajcie linki
    na strony gdzie można się o nich czegoś  dowiedzieć .

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: Mody do M&B OIM Dzikie Pola
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2010, 21:48:45 »
    Ty pytasz poważnie?????Jak mogą trwać prace nad MODAMI do OiM skoro sam OiM  JEST MODEM.....

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2010, 21:58:34 »
    No Ignatus odpowiedź 10/10 nic dodać nic ująć. Pozdrawiam
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 26, 2010, 23:32:43 »
    Każdy singlowy mod do Warbanda odpalisz na Dzikich Polach.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2010, 07:22:40 »
    Ty pytasz poważnie?????Jak mogą trwać prace nad MODAMI do OiM skoro sam OiM  JEST MODEM.....
    OIM zwykłe jest modem a OIM DP nie przynajmniej u mnie w instrukcji pisze że można robić mody

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2010, 09:44:11 »
    "OIM zwykłe jest modem a OIM DP nie"

To teraz zabłysnąłeś:D  DP to tylko rozszerzona wersja OiM i nadal zwykły,najzwyklejszy mod.. Mod pod moda- to już chyba zaczyna wchdzić w strefe absurdu:) A najlepszym dowodem na to jest własnie fakt że można na nim uruchamiac mody z Warbanda - bo nic tam nie zmieniono poza teksturami itp - jak to w modach:D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:15:46 »
    Ale bijecie pianę na to OiM... Wam może się nie podobać, ale wcale nie jest tak tragiczne i słabe jak niektóre osoby (pewnie nawet w DP nie grające) próbują tutaj wmawiać. Może nie jest to gra idealna, pełna błędów i niedoróbek jak cała seria Mount&Blade, ale całkiem grywalna i przyjemna, więc jeśli ktoś myśli nad zakupem, to niech nie zraża się skrajnymi wypowiedziami i "na trzeźwo" przemyśli wszystkie plus i minusy determinujące zakup gry - proste, i nie ma co brać na serio wszystkich tych pean'ów skierowanych w OiM, ale również należy dystansować się od skrajnych pochwał. :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:58:25 »
    W sumie to nikt tu nie napisał, że Dzikie Pola są tragiczne. Ich jakość to osobna kwestia. Jednak jak by nie patrzeć, są technicznie rzecz biorąc modem. Ba, z technicznego punku widzenia wypadają nawet gorzej niż mody, bowiem na obecną chwilę zwykli śmiertelnicy nie mają absolutnie żadnej możliwości ich modyfikowania. Nie ma narzędzi zdolnych otworzyć i edytować archiwa plików DP, nie ma źródła modułu, nie ma nic... i zapewne niczego nie będzie. Nie wiem zatem jak miałyby powstawać choćby najmniejsze modyfikacje Dzikich Pól (nie Warbanda!). Zatem po pierwsze, nie ma czym robić mody. Po drugie, wątpię, by komukolwiek się chciało. :)

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:31:26 »
    Wystarczy że będzie mu się chciało zrobić mod pod Warbanda, a do tego są niezbędne narzędzia, a ja odpalę go na Dzikich Polach i to jest duża zaleta. Myślę że celowo zostawili cały silnik Warbanda i nawet łatka miała taki sam numer co ta z Warbanda, przypuszczam że wprowadzała wszystkie poprawki do Warbanda + kilka poprawek do Dzikich pól. Ogniem i Mieczem to raczej lokalna gra, czyli jest sprzedawana pewnie tylko w Polsce i krajach byłego Związku Radzieckiego, Mount&Blade można kupić na całym świecie i co za tym idzie jest od groma modów. Dzięki temu że Dzikie pola mają taki sam silnik mogą korzystać bez problemu z całej biblioteki modów i każdy nowo powstały mod też będzie na nich działał. Nikt nie musi robić modów bezpośrednio pod Dzikie Pola bo pewnie żaden by nie powstał. Mody na multi też by na pewno działały, tylko serwery by musiały zostać postawione na Dzikich Polach.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 13:14:44 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:03:06 »
    Ja nigdzie nie napisałem że OiM jest tragiczne czy złe bo tak nie uważam absolutnie, tylko cały czas się czepiam tego że sprzedaje sie MODA w cenie zwykłej gry..I to nie takiego przy którym można klęknąć..Jakby był darmowy i do pobrania nie zrobiłby na nikim żadnego wrażenia..(Takie Star Wars Caldria zmienia rozgrywke 10x bardziej i dodaje wiecej nowych elementów ale nikomu nie przychodzi na mysl zeby wolac za to 70zl)..W sumie równie dobrze można wydać dowolny bardziej rozbudowany mod pod Warbanda jako pełną grę (i potem jeszcze mówić że to plus że można wgrywać inne mody na to;p)

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2010, 21:37:29 »
    Już w innym temacie ci mówiłem że żeby wydać grę, a każdy samodzielny mod byłby już grą, trzeba mieć pieniądze. Moderzy na ogół ich nie mają więc zostaje tylko pasja, ale mogę cię zapewnić że żaden twórca moda nie pogardził by pieniędzmi za swoją pracę, bo nie ma nic lepszego niż pasja połączona z zarabianiem pieniędzy. Prawda jest taka że Dzikie Pola to skok na kasę (powinny być tańsze) ale twoje jęczenie, marudzenie w każdym temacie jaka ta firma jest zła i niedobra nic nie zmieni więc sobie daruj bo staje się to nudne. Nie podoba ci się polityka, spoko nikt nie każe ci kupować gry za to jest sporo ludzi którzy przy niej dobrze się bawią w singla i w multi które zapewniam cię że żyje w odróżnieniu do WFaS. A odpalenie modów z Warbanda to duża zaleta, nie każdego kręci multi i średniowiecze, zresztą już jest kilka modów z rycerzami w roli głównej więc po co wydawać na dwie gry.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 28, 2010, 11:11:19 »
    Do samej OiM zupełnie nic nie mam, rozchodzi mi sie jedynię o tą absurdalnie wysoką cenę- dorównującą cenie Warbanda- a dla mnie porównywanie Warbanda i moda do niego w postaci OiM jak równy z równym i stawianie niejako jak konkurencję jest absurdem całkowitym.Do samej rozgrywki nie mam zarzutów-ale znam lepsze mody,darmowe i pod wpływem nachalnego promowania w każdym miejscu i wypowiedzi nieświadomych życia ludzi którzy uważają że jest to zupełnie nowa gra,tylko troche podobna do Warbanda -będąca jego konkurencją(jak np call of duty i medal of honor)-  podczas gdy to zwykły Mod-dodatek z teksturami praktcznie)-sprzeciwiam sie i wypowiadam moje zdanie.Gdyby był po 20-30 zł to rozumiem - ale za cene warbanda kupować mod do niego zamiast właściwej gry-bez komentarza..

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:09:45 »
    W sumie to nikt tu nie napisał, że Dzikie Pola są tragiczne. Ich jakość to osobna kwestia. Jednak jak by nie patrzeć, są technicznie rzecz biorąc modem. Ba, z technicznego punku widzenia wypadają nawet gorzej niż mody, bowiem na obecną chwilę zwykli śmiertelnicy nie mają absolutnie żadnej możliwości ich modyfikowania. Nie ma narzędzi zdolnych otworzyć i edytować archiwa plików DP, nie ma źródła modułu, nie ma nic... i zapewne niczego nie będzie. Nie wiem zatem jak miałyby powstawać choćby najmniejsze modyfikacje Dzikich Pól (nie Warbanda!). Zatem po pierwsze, nie ma czym robić mody. Po drugie, wątpię, by komukolwiek się chciało. :)

Pełen wątpliwości i mieszanych uczuć postanowiłem zaopatrzyć się w Dzikie pola....Pierwsze wrażenie.Całkiem niezłe...jest klimat, ale kilka rzeczy chciałbym pozmieniać.
    Z tego co wyczytałem Deadalusie z twojej wypowiedzi, to mogę zapomnieć o lekkim przyśpieszeniu konia, czy o innych zmianach, mam rację?Wolałbym nie!Mam nikłą, ale zawsze jakąś, nadzieję, że wkrótce się to zmieni!
    No....cgyba, że ma ktoś jakiś pomysł jak rozpakować pliki .dat, użyte w OiM...
    Pozdrawiam!

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 23, 2011, 15:48:22 »
    Odświerzę ten tema bo to co tu jest napisane jest nieaktualne i może wprowadzać ludzi w błąd.

Pierwsze małe modyfikacje powstały do DP juz w dniu premiery na zachodzie.
    Największa którą można nazwać modem to:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,171451.0.html
    Łączy mniejsze modyfikacje plus dodaje nowe centrum Smoleńska i zmienia też mapkę oblężenia do tego miasta.