Ja w całości popieram to co napisał Daedalus. Tegoroczny konkurs zamienił się w jakąś szopkę, którą popsuł REF... Część osób które głosowały na zwycięską "pracę" na forum nie widziałem... oj bardzo dawno, o ile nie wcale. Szkoda, że tak to wyszło, bo nawet zwykłą zabawę, konkurs zamieniono na jakąś klanową licytację i "handel poparciem". Nie oszukujcie siebie i nas, że chodziło tutaj o "klanowe poparcie" bo chyba nie ma osoby na forum, która w to by uwierzyła. Oczywiście były drobne (baaaardzo drobne) wyjątki z REF'u, które nie poddały się "klanowej dyscyplinie" i zagłosowały zgodnie z zasadami zabawy fair play - także tym osobom gratuluję z całego serca, że chociaż umiały się w ten konkurs "pobawić". Resztę zbędę błogim milczeniem... O pracy też nie będę nic pisał - mój błąd, że nie zgłosiłem sprzeciwu na jej wygląd, gdyż jest ona skrajnie nieczytelna i chyba nie powinna nawet brać udziału w konkursie. Ale cóż nie ma co płakać nad czymś czego już się nie zmieni... Gratulować nie będę bo nie ma czego - tak to każdy mógłby zwyciężyć.
Po tym głosowaniu widać, jak czasami może do dupy działać demokracja, której nie obłoży się obwarowaniami i regułami...
p.s. Nifan mimo mojego głosu poparcie nie wygrałeś... :/ I teraz tej skrzyny browca pewno nie dostanę? xD
edit: Nie, nigdy nie krytykuję posiadania własnego zdania - raczej do tego namawiam. Jednak patrząc na listę osób, które widnieją w głosach na tę pracę naprawdę nie zostaje nic innego jak ułożenie ręki w popularnym i głupim internetowym geście... Już większe pretensje mam do siebie, że w myśl "sprawiedliwości" na forum, nie zauważyłem i nie zgłosiłem tego, że praca ta jest niemalże nieczytelna i nie powinna brać udziału w konkursie - podobnie jak moja, dlatego sam się nie zgłosiłem. Po drugie za mało było "wkładu własnego" w moją pracę, bym mógł zgłosić ją do konkursu (ot dorysowałem czapkę i dodałem napisy do żółtego - czy to jest odpowiednia praca na konkurs?).