Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Który portal wolicie?

Nasza-Klasa
    Facebook
    Inny
    Żaden...

Autor Wątek: Nasa-Klasa vs Facebook  (Przeczytany 3620 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: Nasa-Klasa vs Facebook
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 23, 2010, 14:54:58 »
    Hehe <---- tyle o wątku.
    Osobiście rok temu założyłem konto na NK bo po przeprowadzce do innej miejscowości chciałem nawiązać po 5 latach kontakt ze starymi znajomymi i tak mi już konto zostało, ale też go nie używam w sumie.
    I Daedalus ma 100% racji, ja właśnie po to założyłem konto, aby odnaleźć dawnych znajomych i opłaciło się, utrzymuję z nimi dobry kontakt i czasami do nich jeżdżę, a ilość słitaśnych dziewczynek i skejcików lansujących się swoim lansem jest przeogromna, a no i nie można zapomnieć o PoKeMoNkAcH :)
    Co do ankiety - żaden

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 23, 2010, 15:28:27 »
    A ja będę oryginalny i zagłosuję na "inny".

Nie będę narzekał na NK (bo tak się teraz to coś nazywa) gdyż dostarcza mi wiele rozrywki: Mało to w necie można znaleźć pochodzących z NK idiotycznych komentarzy? Albo głupawych zdjęć? A zatem Nasza Klaso trwaj i nadal skupiaj głąbów wszelakiej maści, żeby się nie rozłazili po innych stronach.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 23, 2010, 17:43:19 »
    Mordoksiążka mnie nie interesuje.
    A co do mnaszej klasy to moja starsza o kilkanaście lat siostra założyła mi konto ale z niego nie korzystam i nawet hasła nie pamiętam.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 23, 2010, 18:54:50 »
    Żaden. Wolę pozostawać w 100% anonimowy :>

Offline Dail Kabir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 23, 2010, 19:03:50 »
    Żaden. Wolę pozostawać w 100% anonimowy :>
    Zwłaszcza z takim avatarem :P

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 23, 2010, 19:27:16 »
    Nie moge porownywac NK z FB,gdyz na FB konta "jeszcze" nie posiadam.Ale jesli chodzi o NK i przypadku gdy skonczylo sie podstawowke daaawno temu,to naprawde bardzo fajna sprawa:)Dowiedziec sie co porabiaja moi rowiesnicy.Przekonac sie ze ten "dupek" z lawki obok "dupkiem" pozostal itp.I jak ktos pisal,na co komu NK gdy konczy 6-ta klase?Tez jakos tego pojac nie moge:)
    Nie zagladam tam zbyt czesto ale mam inna dziwna dla mnie sprawe.Wczoraj bo bardzo dlugiej przerwie(rok?)zainstalowalem gg.To co zobaczylem bylo malym szokiem.To zupelnie inny komunikator:( Co chwila wyskakuja reklamy,na sile wciskaja cos czlowiekowi,masakra.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:42:27 »
    To przerzuć się na AQQ. Pozostanie ci numer z GG, fajne ikonki, mniej "oczojebne" reklamy itd.

Przepraszam za OT
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 25, 2010, 21:04:20 »
    Żaden. Miałem konto na "NK", ale wraz z pojawieniem się ciekawego regulaminu (polecam, działa na wyobraźnię) - usunąłem konto, poprosiłem o wykasowanie moich danych osobowych i zdjęć z ich serwerów - i tyle.

I jak ktos pisal,na co komu NK gdy konczy 6-ta klase?Tez jakos tego pojac nie moge:)

Gorzej, jak są z 1 klasy podstawówki...

Najgorsze są te dzieci - poszukiwacze znajomych. Wszędzie gdzie się da, przy newsach "NK", WSZĘDZIE były takie komentarze "daj komcia do zdjęcia/profilu, to na pewno dodam cię do znajomych." albo "Pliss n4piSzCi3 d0 /\/\nI3 to d0d4m W4s d0 Zn4j0mYcH"...

A tak BTW: to już nie jest "Nasza-Klasa"; od jakiegoś czasu (chyba z pół roku) to jest oficjalnie "NK"...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 25, 2010, 22:11:19 »
    Miałem konto na "NK", ale wraz z pojawieniem się ciekawego regulaminu (polecam, działa na wyobraźnię) - usunąłem konto
    Mógłbyś rozwinąć? Co Cię "zraziło" w nowym regulaminie? Przyznam się, że też miałem tam konto, ale usunąłem je jeszcze przed tą zmianą regulaminu i pytam z ciekawości.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 25, 2010, 22:32:37 »
    Miałem konto na "NK", ale wraz z pojawieniem się ciekawego regulaminu (polecam, działa na wyobraźnię) - usunąłem konto
    Mógłbyś rozwinąć? Co Cię "zraziło" w nowym regulaminie? Przyznam się, że też miałem tam konto, ale usunąłem je jeszcze przed tą zmianą regulaminu i pytam z ciekawości.
    Z tego co wiem to chodziło o jakiś tam wpisek, że mogą wykorzystywać twoją facjatę, informacje o Tobie itd. w celach reklamy. Ale działa to głównie tak, że np. w paskach po bokach strony masz reklamę "Witaj Arto" i twoja facjata w tle. Czyli teoretycznie akceptując nowy regulamin zgadzasz się na wykorzystywanie tego, ale gdyby chcieli robić z Tobą bilboardy to by wiele na tym stracili, a musieli to dopisać po ludzie się czepiali właśnie tych prywatnych reklam ze swoimi informacjami dostępnymi tylko dla nich. Nic groźnego, a facebook ma to w regulaminie już od dawna, a bilbordów nie robią. ;)

Offline hellbilly

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 26, 2010, 10:45:52 »
    Jedyny portal, który dla mnie ma sporą wartość to Myspace. Ten portal polecam maniakom muzyki, jakakolwiek by ona nie była jest tam wszystko. W zasadzie na dzien dzisiejszy swoje strony na Myspace maja wykonawcy od tych komercyjnych po totalną niszę.  Jeśli jest się fanem takiej muzy to w zasadzie obowiązek.  Zasada dzialania podobna do FB i NK, otwierasz strone zespolu i widzisz kolejne bedace w liscie ich znajomych. Ktos moglby  powiedziec ze na FB tez tak jest, ale jakosc stron, ich wykonania i zawartości jest nieporownywalnie wieksza na Myspace. Przez to "drzewko" znajomych zespołow docieralem do rzeczy o ktorych normalnie bym nie uslyszal.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2010, 10:55:07 wysłana przez hellbilly »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 26, 2010, 10:47:14 »
    Miki, może. Ja po prostu przestałem korzystać z tych portali społecznościowych i nie wnikałem, czy robili jakieś bilbordy. "Pierd*** NK, idę grać" :)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:15:48 »
    Żaden. Miałem konto na "NK", ale wraz z pojawieniem się ciekawego regulaminu (polecam, działa na wyobraźnię) - usunąłem konto, poprosiłem o wykasowanie moich danych osobowych i zdjęć z ich serwerów - i tyle.
    Mogłeś prosić :P Dane osobowe i zdjęcia zostają na serverze i nie zostają usunięte . Może było inaczej przed tym nowym regulaminem lecz i na Facebooku i nk dane osobowe i zdjęcia zostają na serverze . Tak mi się przynajmniej zdaję  bo co nieco czytałem o polityce obu serwisów :-)
    Hmm... co do ankiety to mam konta na obu , rzadko ich używam . Muszę się zgodzić , że na nk jest straszna dzieciarnia . Pełno głupich zdjęć i wypowiedzi osób które wychowują się na takich serwisach . Niestety to źle wróży następnym pokoleniom ;/ A właściwie to przecież nk to klon Facebooka . Po nowym regulaminie są to raczej bliscy kuzyni niż inne serwisy . Głupie dzieci tracą pięniądze na jakiś głupie gry i eurogąbki , dostosowują się do poziomu serwisu kulturowo . Dla niektórych dzień bez Facebooka i nk klasy to dzień stracony przecież ktoś mógł dodać nowe zdjęcie zrobione komórką przed lustrem O.O . Sad but True...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 26, 2010, 21:43:59 »
    Akurat to nie jest kwestia prośby, po prostu ładnie napisałem posta, że "prosiłem". Nie, jest opcja, jak usunąłeś konto, to można się z nimi skontaktować przez specjalny system ticketów i zażyczyć usunięcia wszystkich danych o tobie z bazy. Usunęli. Przynajmniej tak mi napisali ;)