Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Uczta > zadanie > problem  (Przeczytany 14722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Uczta > zadanie > problem
    « dnia: Grudnia 22, 2010, 22:30:53 »
    Witam ponownie, zorganizowałem już 3 ucztę, ale... nie wiem jak wykonać zadanie z nią związane (dostarczenie jadła). Niby, żonie daję wszystko co trza, (tzn. przyprawy, jedzenie, olej, napoje, itp.) mam pełen cały magazyn, różne rodzaje towarów, wszystkiego po trochu. Jednak nie wiem jak wykonać to zadanie. Zawsze po iluś tam dniach mi wyskakuje napis typu "Nie zrobiłeś imprezy jak trzeba było". Tak więc pytanie brzmi następująco: Co mam zrobić, by feta była udana?

PS. Według mojej żony, mój stół jest "tylko wystarczający", więc jeśli to oto chodzi to nie wiem jak to jeszcze bardzie zwiększyć.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Uczta > zadanie > problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2010, 23:43:36 »
    Zrób tak: kup przyprawy, oliwę, piwo, wino, masło, chleb, wołoninę, świninę, winogrona, owoce (jabłka?), ryby, oliwki i co tam jeszcze znajdziesz i powiedz żonie, że chcesz zorganizować ucztę. Ona tam będzie wymieniać co macie i w jakich ilościach, jeśli coś będzie w ilości "skąpy" itp (stół niewystarczający - taka ocena wg żony) to wycofaj się "jeszcze zaczekamy" i kup co trzeba, po czym znowu powiedz żonie o balu, jak uzna, że stół jest wystarczający, zacznij imprę. Jeśli dalej masz "nieudaną imprezę" (może nie witasz się z gośćmi tylko jedziesz w siną dal?) to masz buga.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2010, 12:39:58 »
    Hhmmm... to dziwne, bo miałem zawsze stół "wystarczający" a uczta nie udana, tym razem nie będę nigdzie jeździł to powinno się udać.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:04:46 »
    Nie jeździj, czekaj, aż lord wjedzie do zamku, to z nim zagadaj.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:49:28 »
    Wiem, to dobry sposób na podbicie sobie stosunków z lordami (choć trzeba cierpliwości a ci najbardziej rozgniewani mają zwyczaj nie pokazywać się). Przychodzi się na ucztę, gada z każdym +1 do reputacji u lordów, odpoczywasz kilka godzin, znów wchodzisz na impre, gadasz, +1 do reputacji u lordów i tak w kółko. Swoją drogą jest to bardzo przydatne, bo mając wielu wasali bardzo łatwo popsuć sobie reputację z każdym z nich (nie chodzi mi o renomę).

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 23, 2010, 15:25:40 »
    Ja nie bawiąc się w uczty u połowy lordów z całej gry mam 100 reputacji (najtrudniejszy poziom, bez cheatów), wystarczy po pokonanej bitwie puszczać ich wolno, nie bawiłem się w żadne uczty ani wykonywanie questów. Tak jest najlepiej :D Myślę że moja rada się przyda ;D

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 23, 2010, 17:28:17 »
    Hehehe, mam tak samo z tym puszczaniem po bitwie i połowa mnie lubi na 100... Szkoda tylko, że nie chcą zbytnio opuszczać swoich królestw więc muszę się męczyć z tymi co mnie nie lubią.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 23, 2010, 20:06:33 »
    Musisz pytać: Co sądzą o Królu, jak mają bunty to są twoi :D (masz 100 prawa do rządzenia, dużo honoru i reputacji?)

Offline Sl3p5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 23, 2010, 20:55:13 »
    Mam podobny problem..
    Uczta rozpoczęła się, lordowie przyjeżdżali wszystko pięknie ale w końcu po zakończeniu czasu zadania dostałem wiadomość ze misja nie udana. Warunki zadania były spełnione a poziom "zadowalający".
    Mój problem polega na tym, że uczta za cholerę nie chce się skończyć- trwa już któryś miesiąc a lordowie zamiast siedzieć w swoich zamkach większość czasu spędzają u mnie :/
    Jakiś bug chyba ale jak się go pozbyć ?

Offline Lambada

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 23, 2010, 22:09:22 »
    Skorzystam z tematu.

Dostałem błogosławieństwo marszałka Swadii na ślub z jego córką. Powiedział że zorganizuje uczte w mieście Thir [pod kontrolą Swadii]. Ok niby ta uczta się zaczęła były 2 turnieje 1 wygrałem z 1 sie wycofałem i tu problem. Gdy podchodze do Lady Ireny [moja wybranka] ona jak mantrę powtarza: Hrabia Vasuli[ja] być może nie są ci znane nasze ślubne obyczaje ale miałem [xD] nadzieję że ktoś ci je wytłumaczy. Dobrym przewodnikiem może być niespokrewniony, . [I tu wyświetlał się do pewnej chwili "dossier"]

Pytanie O co Biega?

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 23, 2010, 23:05:10 »
    jedziesz do niego gadasz z nim i do niej albo poczekaj troche w zamku pogadaj z jej ojcem i będzie git albo jej bratem czy coś:)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 23, 2010, 23:15:26 »
    Do Shakyora:
    Dzień 910, reputacja 2332, honor 533, prawo do rządzenia 75, żonaty:).

Do Sl3p5:
    To że uczta dłuży się w nieskończoność to (chyba) żaden bug. Też to mam. Jeśli chcesz skończyć ucztę to po prostu rozkaż rozpocząć kampanię (nawet, jeśli panuje pokój). Lordowie od razu pojada a uczta natychmiast się skończy.

Do Lambada:
    "Dossier" po angielsku to "akta". Nie wiem jak ci tu pomóc, ale... chyba trzeba było wygrać turniej coś go opuścił (wygraj następny), może masz za mało reputacji/honoru/itp. nie jestem pewien... a może ona już jest mężatką... Podczas rozmowy kliknij na portret swojej wybranki i sprawdź.

EDIT:
    Albo tak jak mówi TenOdZygmunta.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 23:19:53 wysłana przez Shiroken995 »

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 24, 2010, 01:43:14 »
    Sprawdzaj rodzeństwo często czy nie mają nic ciekawego do powiedzenia i matki się spytnij jeśli ją ma :D

Offline Sl3p5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 25, 2010, 17:35:33 »
    Wielkie dzięki Shiroken, już myślałem że mi cały alkohol z zamku wypiją ;)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 25, 2010, 17:54:45 »
    I za to chwała twórcą, że postanowili, by zapasy w magazynie się nie kończyły, każda uczta dużo by kosztowała, a tak płacisz tylko za jedną ;).