Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Na jakich instrumentach gracie?  (Przeczytany 1023 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dail Kabir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Na jakich instrumentach gracie?
    « dnia: Grudnia 18, 2010, 11:09:47 »
    Witam zakładam ten temat ponieważ takiego nie znalazłem a z tego co widzę po sygnaturach, avatarach wiele osób z tego forum gra na jakiś instrumentach, a więc wypisujcie na jakim instrumencie gracie i jaki rodzaj/styl muzyki. (Wokal tez może być) Jeśli był już taki temat to ten można usunąć.

No więc ja niedawno rozpocząłem swoją przygodę z bassem, kiedyś grałem na klawiszu.

Mój sprzęt to Washburn T12 + Hartke 120. Rodzaj muzyki : rock/metal

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Na jakich instrumentach gracie?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 18, 2010, 13:33:07 »
    Osobiście gram na bębnach już od jakichś 4-5 lat. Rodzaj muzyki to black/pagan metal, ale czasem zdarzało się grać i coś innego, jak choćby covery Behemoth, czy gra w kapeli folkowej, nie długa, ale jednak.

Swój sprzęt mam niestety daleko poza domem, ponieważ mieszkam w bloku, przez co nie mogę postawić tu swoich garów. Aktualnie zbieram sobie na zestaw elektroniczny, aby kończyny mi się nie zastygły w zimę.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 18, 2010, 15:04:59 »
    Ja też gram na gitarze, dokładnie elektrycznej. Robiona była na zamówienie u pewnego pana więc nie ma żadnej firmy, powiem tylko tyle że to kawał porządnej roboty. Gram od 3 i pół roku, w kwietniu miną 4 lata. Grałem w kilku zespołach, ale nie podobała mi się ogólna atmosfera i rodzaj muzyki oraz organizacją więc założyłem z kolegą (perkusja) i z kolegą nr2 (bass) taki sobie zespół, na razie sobie tylko tak gramy dla przyjemności i fajnie nam nawet wychodzi. Poza tym pisze teksty i prawdopodobnie zajmę się wokalem. Gram ja i nasz zespół rock and rolla, bluesa i hard rocka, ogólnie wszystko z repertuaru rocka. Nie gramy metalu. Poszukujemy 4 osoby na gitarę elektryczną i mam już kandydata, kolegę z klasy bo jak mam śpiewać to nie wyrobię się z riffami, solówkami i tak dalej sam, nie jestem jeszcze aż tak zeje*isty i potrzebuję właśnie drugiego gitarzysty. Wzoruje się głównie na Led Zeppelin, Pink floyd i Polskich zespołach rockowych z czasów komuny, takich jak Turbo, Budka Suflera czy TSA.
    Nic mi tak nie koi nerwów jak gitara :D

Offline Smok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 18, 2010, 22:41:30 »
    Ja gram na saksofonie altowym.:)
    Jestem na 3 roku S.M. 1-ego stopnia.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2010, 10:19:21 »
    W przeciwieństwie do kolegów wyżej nie gram na takich popularnych instrumentach jak gitara czy perkusja. Kiedyś próbowałem uczyć się brzdękolić na gitarze, ale po prostu nie mam do tego talentu. Natomiast umiem grać całkiem nieźle na flecie oraz na skrzypcach. Tego drugiego nauczyła mnie siostra, która przez kilka lat była w kapeli folkowej.