Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która część heroesów podoba Ci się najbardziej?

Heroes 1
    1 (0.5%)
    Heroes 2
    5 (2.3%)
    Heroes 3
    140 (65.7%)
    Heroes 4
    23 (10.8%)
    Heroes 5
    39 (18.3%)
    Żadna :p
    5 (2.3%)

Głosów w sumie: 210

Autor Wątek: Seria Heroes of Might and Magic  (Przeczytany 43249 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Heroes of Might and Magic
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 17, 2009, 16:09:59 »
    Mi ten system z 4 bardzo się podobał! Bo w końcu Bohater naprawdę był Bohaterem i brał udział w walce a nie tylko siedział, gapił się jak jego ludzie walczą i od czasu do czasu jakiś czar zarzucał ;)
    Ale słyszałem opinie (nie pamiętam, może i ktoś tu to wspominał) że w czwórce bohater mógł w pojedynkę miasto zdobywać, co też nie jest fajne, bo to nie bogowie ostatecznie. :P Poza tym jest WoG do trójki i tam są wprowadzeni dowódcy, którzy jakby walczą za bohatera, a ten tylko ogranicza się do używania magii. Poza tym rola bohatera w bitwie w trójce aż taka mała nie jest, ostatecznie od ataku i brony herosa zależy obrona i atak jednostek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 17, 2009, 16:40:46 »
    No dodaje atak i obronę, parę zaklęć rzuci ale i tak armia walczy za niego..Czy tak powinien zachować się prawdziwy Bohater? A co do tego w 4'ce Mi to wcale a wcale nie przeszkadzało, mniej hajsu szło na rekrutowanie stworków :P

Offline brisingr23

• Użytkownik
    • Sé onr sverdar sitja hvass!
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 20, 2009, 09:18:09 »
    Ja najbardziej lubię V bo najnowsza oczywiście :)
    Ale wielkie moje uznanie dla Heroesa III bo osiągnął
    najwiekszą grywalność

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #63 dnia: Marca 09, 2009, 19:20:36 »
    Odświeżam, nie ma co się marnować.

Najbardziej przyciągnęła mnie jedynka (...Jako jedynego na forum?!). Grafika, prawda, straszna, mało przedmiotów, ale... trudno to wytłumaczyć - gram w to od wieku bodajże 3 lub 4 lat i nigdy mi się nie znudziło. Na drugim miejscu trójka za ogromną ilość questów, itemów, zdarzeń i genialne scenariusze.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #64 dnia: Marca 18, 2009, 13:59:30 »
    Zagłosowałem na 3, bo ma ten klimacik :) 4 też go ma ale znacznie mniej. w piątce nie lubie grafiki , tak samo jak w 1 i 2 :) . grałem w trójke całe dnie z kolegą tylko multi bo sam nie lubie :)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Adamig01

• Użytkownik
    Odp: Seria Heroes of Might and Magic
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 30, 2009, 23:42:08 »
    Najlepsza część herosów to 3 !!!!!!!!!  Prostota, tej gry czyni ją najlepszą z części, jednostki wyglądają jak prawdziwe potwory, a nie jak słodziutkie stworki z nowszych wersji. Jestem  ciekaw ilu anarchistów zagłosowało na 4 :)
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 31, 2009, 00:48:03 »
    Jestem  ciekaw ilu anarchistów zagłosowało na 4 :)

Powiem Ci, że ja i masz jakiś problemik? ;p. Były to moje pierwsze Heroesy, w które grałem. Jakoś zawsze mi się podobały, i lubiłem mieć hiper pro bohaterów, którymi mogłem rozwalić całą armię ;). Kolejnym z najfajniejszych heroesów była dwójka, zawsze lubiłem gierki w starym stylu. Niedawno, czyli z 2 lata temu ;p, zagrałem w trójeczkę, nawet fajna, kampania mi się podobała, była lepsza, niż w czwórce i w ogóle była dosyć fajna i miło się w nią grało ;)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 31, 2009, 00:55:43 »
    Czwórka - grałem w wszystkie części i to 4 część była tą najbardziej oryginalną i unikatową. Nie znoszę 5, która była krokiem wstecz nawet wobec świetnej lecz dość starej trójki. Uwielbiałem ogólnie wszystkie części do czwartej włącznie - wg mnie to najwspanialsza seria gier jakakolwiek powstała!   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:53:11 »
    4 mi się nie podoba, ponieważ denerwowało mnie to, że łucznicy kontratakowali na odległość, i że wojskami ze zamku można było sterować na mapie. Pierwszą częścią w jaką grałem była 3, więc przyzwyczaiłem się do niej najbardziej, i może dlatego inne mi się mniej podobają. Według mnie 4 jest bardziej prosta niż 3. Na temat 5 się nie wypowiadam bo grałem w nią zbyt krótko, żeby komentować.
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 31, 2009, 12:03:14 »
    Czwórka - grałem w wszystkie części i to 4 część była tą najbardziej oryginalną i unikatową.
    Owszem, bo jako jedyna najbardziej odstawała od przyjętej w całej serii konwencji.

Nie znoszę 5, która była krokiem wstecz nawet wobec świetnej lecz dość starej trójki.
    Pozwolę się tutaj nie zgodzić. Dla mnie 5 była powrotem do całego systemu, który prezentowały pierwsze trzy części, a od którego odstępowała 4. I w dodatku 5 ma najbardziej rozbudowaną fabułę.

Ale każdy ma prawo do swego zdania :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 31, 2009, 12:57:10 »
    I w dodatku 5 ma najbardziej rozbudowaną fabułę.
    Mnie aż zęby bolały od historyki opowiadanej w kampanii Inferna - mimo że jest zły, to jednak jest dobry, walczy z innymi złymi i pomaga dobru. Lubiłem fabułę w 3, zwłaszcza z dodatków - bardzo podobała mi się historia Sandro. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 31, 2009, 13:51:02 »

Czwórka - grałem w wszystkie części i to 4 część była tą najbardziej oryginalną i unikatową.
    Owszem, bo jako jedyna najbardziej odstawała od przyjętej w całej serii konwencji.

Nie znoszę 5, która była krokiem wstecz nawet wobec świetnej lecz dość starej trójki.
    Pozwolę się tutaj nie zgodzić. Dla mnie 5 była powrotem do całego systemu, który prezentowały pierwsze trzy części, a od którego odstępowała 4. I w dodatku 5 ma najbardziej rozbudowaną fabułę.

Ale każdy ma prawo do swego zdania :)
    Zgadzam się w pełni to był powrót do korzeni , trójeczka odświeżona , nowa kampania i bohaterowie , tyliko nie podobają mi się krasnoludy , moim zdaniem za słabe i Lochy rządzą !
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 13:53:05 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 05, 2010, 07:33:40 »
    Mi się najbardziej podoba heroes 3 i najlepiej z dodatkiem WOG :) . Bardzo miło mi się w niego grało .

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 07, 2010, 08:10:09 »
    U mnie równo na pierwszym miejscu III i II. III za to że jest prawie idealną turówką oraz za mój ulubiony zamek Bastion  ,a II dlatego ,że ma co najmniej wedle mnie najwyższą grywalność.
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Rafael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lipca 17, 2010, 22:53:06 »
    Trójka była najlepsza chociaż zagrywałem też w jedynkę która również byłą bardzo dobra i czwórkę która mnie za bardzo nie pociągnęła. Mianowicie trójka to pierwsza cześć z którą się spotkałem a co śmieszne to to że ta gra została wydana w tym samym roku co się urodziłem (1997 :)).

A teraz tak coś do gry. Podzielam zdanie Grievous. Historia Sandro była bardzo ciekawa i aż chciało się przechodzić do następnego rozdziału. Ostrze Armagedonu już było za bardzo rozbite na kilka oddzielnych historii dlatego mnie tak nie wciągnęło i nie ukończyłem go nigdy (chociaż bardzo ciekawa była kampania z tą czarodziejką ognia która nekromantów w każdym rozdziale niszczyła (jak ona się zwała?). W każdym razie była lepsza od głównej kampanii.)

Tak że zagłosowałem stanowczo na trójkę :)

P.S.
    He he może obudzę ten temat bo jak to zacytuję "Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni." :)