Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: mody z WB pod OiM DP  (Przeczytany 4624 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: mody z WB pod OiM DP
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:34:46 »
    A ja zauważyłem jedną dziwną rzecz mianowicie z ciekawości odpaliłem sobie LoC'a na DP i ku mojemu zdziwieniu miałem aż 40fps więcej na tej mojej ogromnej mapie niż w WB ciekawi mnie czy to zbieg okoliczności czy coś majstrowali z płynnością gry.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:59:54 »
    Szkoda że wogóle nie ruszyli tego silnika a jedynie dorzucili nowe tekstury i mapy.

Nie pomyślałeś przypadkiem, że umowa z TaleWorlds mogła zakazywać głębszej ingerencji w silnik? Według mnie taka możliwość jest więcej niż prawdopodobna... Oczywiście gry nie bronię, ale też nie biję piany jak część osób w tym i innych wątkach.

Zazwyczaj jest tak, że albo się kupuje prawa do robienia gry na silniku jakiejś gry, nie mając dostępu do źródła (czyli coś jak mody do M&B), albo kupuje się prawa do wykorzystania silnika i dostaje się jego źródło, które można modyfikować. Sytuacja, że autorzy Dzikich Pól nie mogli mieszać w silniku raczej odpada, bowiem w silniku mieszali, co widać chociażby po wejściu w katalog "Modules" Dzikich Pól. Warband takich archiwów nie obsługuje.

Bardziej prawdopodobne jest więc, że panowie uznali, iż nie ma sensu zmieniać czegoś, co działa i zostawili silnik w spokoju, podmieniając tylko system aktywacji i dodając to, co było absolutnie niezbędne. Po prostu nie chciało im się robić nic więcej. Dowodem na ich lenistwo są pliki w katalogach gry. Jest tam praktycznie wszystko to, co można znaleźć w Warbandzie. Mnóstwo rzeczy, których Dzikie Pola w ogóle nie wykorzystują i które zajmują tylko miejsce na dysku gracza. Ot, taka jedna wielka kupa śmieci. :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 22:06:13 wysłana przez Daedalus »

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 23, 2010, 22:36:25 »
    Ale dzięki ich lenistwu mody do Warbanda można odpalić na dzikich polach, więc ma to też swoje zalety
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:06:00 »
    nie wiem czy to dobry temat ale mam problem z zainstalowaniem Blood and steel na DP ;/ wciąż wyskakuje jakiś błąd

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:07:32 »
    Na pewno na jakiś błąd jest jakieś rozwiązanie. Lub coś. :)

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 17, 2011, 09:01:34 »
    już to załatwiłem ;d wystarczyło pobrać instalkę odnowa ;d