Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: mody z WB pod OiM DP  (Przeczytany 4628 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline strysio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    mody z WB pod OiM DP
    « dnia: Grudnia 15, 2010, 02:21:12 »
    Czy mody dedykowane pod WB pójdą na OiM DP??? Próbował ktoś? Trzeba skopiować niezbędne pliki do odpowiedniego katalogu z grą czy robi to się jakoś inaczej? Pozdrawiam!
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: mody z WB pod OiM DP
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 15, 2010, 21:23:35 »
    Cytat: Araden
    Dzisiaj zakupiłem Dzikie pola i pierwszą rzecz jaką zrobiłem to wsadziłem do tej gry Nativa z Warbanda. I co się okazało, działa. Stworzyłem sobie postać połaziłem sobie po mapie tak jak bym grał w Warbanda. Co to znaczy? Jeśli faktycznie mody do Warbanda bez problemu będą działać na dzikich polach to nie trzeba specjalnie kupować Warbanda dla modów. Multi z Nativa nie działa, pokazują się tylko serwery do ogniem i mieczem. Może pierwsza część też jest kompatybilna z modami do Mount&Blade. Osobom które nie mają Warbanda a chciały by zagrać w mody proponuję przetestować je na dzikich polach a później napisać tu lub na forum czy i jak działają. Ja zrobiłem pierwszy krok, ale więcej już nie zrobię bo Warbanda mam.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:07:26 »
    Wiem, wiem, teraz już wiem czym jest ten "native" (jestem zielony z M&B). Można przypuszczać że inne mody też wystartują? Ciekawe czy poszłoby WFaS:D

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:43:46 »
    Native to podstawowy moduł M&B, czyli normalny M&B. Swadianie, Vaegirzy itp.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2010, 23:29:07 »
    Mody singlowe działają a w przypadku Multi musisz sam sprawdzić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 15, 2010, 23:31:28 »
    Można przypuszczać, że multi też będzie działał, o ile serwer też będzie postawiony nie na Warbandzie a na OiM DP.

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 16, 2010, 00:49:19 »
    Ok, native z warbanda działa, tyle że bez ścieżki dźwiękowej. Zaraz popróbuje z innymi modami;

Blood and steel działa, bez muzyki, ale jest. Nie wiem co prawda jakie zmiany przynosi, nie zdążyłem sprawdzić, ale działa;

teraz kolej na 1257 A.D. - jak on ruszy, więcej do szczęścia nie potrzeba;) -->. także śmiga; mody więc działają, nie wiem tylko jak jest ze stabilnością; spolszczenie, z racji architetktury OiM jest niepełne.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 11:38:20 wysłana przez strysio »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 22, 2010, 00:10:11 »
    To  potwierdza że OiM jest TYLKO zwykłym modem pod Warbanda :) Cała baza gry wogóle nie zmieniona..Kilka nowych skryptów,map i tekstur..

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 22, 2010, 19:06:16 »
    Ale by go wydać i działał samodzielnie musieli zakupić silnik do Warbanda nikt im tego za darmo nie dał, nie mówiąc już o innych opłatach.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 22, 2010, 23:32:29 »
    No i mieli świetny pomysła na biznes:) Szkoda że wogóle nie ruszyli tego silnika a jedynie dorzucili nowe tekstury i mapy..Ja nic nie mam do tej gry ale preraża mnie totalnie taka cena za MODA...Ja tu widze max 30zl...Ale skoro ludzie kupuja to co sie czepiac...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:14:57 »
    Szkoda że wogóle nie ruszyli tego silnika a jedynie dorzucili nowe tekstury i mapy.

Nie pomyślałeś przypadkiem, że umowa z TaleWorlds mogła zakazywać głębszej ingerencji w silnik? Według mnie taka możliwość jest więcej niż prawdopodobna... Oczywiście gry nie bronię, ale też nie biję piany jak część osób w tym i innych wątkach.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 23, 2010, 14:36:18 »
    edit

masz racje,niewiele mogli zmenic ...:/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 15:29:05 wysłana przez ignatus »

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 23, 2010, 20:10:20 »
    Ale pomysła zrobili i ludzie kupują xD (szkoda że zwykłego OiM puścili na premierę Warbanda :D). Sądząc po wypowiedziach innych to jest zwykły mod (czyli czekam sobie na WFAS do Warbanda, i będzie to samo :D).

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 23, 2010, 20:37:25 »
    No nie wiem czy się doczekasz. Na dzień dzisiejszy Dzikie pola w singlu nie mają konkurencji i wątpię by to się w najbliższym czasie zmieniło.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:11:42 »
    Jeżeli chcesz multi, graj w WFAS, jeżeli chcesz singla-kup stary OiM, taniej będzie :P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński