Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tawerna - Nowe jednostki  (Przeczytany 5037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Tawerna - Nowe jednostki
    « dnia: Grudnia 12, 2010, 17:13:10 »
    Hej.
    Jak dodać jednostkę do tawerny, żeby można ją było rekrutować?
    Było 100 razy ale tylko pytanie. Nie znalazłem żadnej odpowiedzi gdzie jest jak dodać np. trp_pinikier

Z góry thx za pomoc
    Pzdr

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    Odp: Tawerna - Nowe jednostki
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2010, 18:37:29 »
    Dawno nie bawiłem się w MS ale spróbuj zobaczyć w module trops sprawdź  skrypcie jednostki która się kupuje w tawernie i zmień skrypt swojej coś takiego xD
    Sorki że tak chaotycznie xD nie jestem pewien czy to tak ale zawsze to jakaś pomoc xD

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:00:11 »
    Jeżeli się bawisz w MS to ci pomogę:
    -otwierasz module_troops
    - wyszukujesz "mercenary_cavalry"
    - dodajesz swoją jednostkę pod nią

Ważne żeby twój pikinier był przed tym
      ["mercenaries_end","mercenaries_end","mercenaries_end",0,no_scene,reserved,fac_commoners,
       [],
       def_attrib|level(4),wp(60),knows_common,mercenary_face_1, mercenary_face_2],
    ale po tym
      ["farmer","Farmer","Farmers",tf_guarantee_armor,no_scene,reserved,fac_commoners,
       [itm_cleaver,itm_knife,itm_pitch_fork,itm_sickle,itm_club,itm_stones,itm_leather_cap,itm_felt_hat,itm_felt_hat,itm_linen_tunic,itm_coarse_tunic,itm_nomad_boots,itm_wrapping_boots],
       def_attrib|level(4),wp(60),knows_common,man_face_middle_1, man_face_old_2],
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:10:44 »
    Skoro już taki temat sobie powstał to skorzystam. Co i gdzie zmienić aby moja jednostka "regionalna" była rekrutowana w tawernie tylko jednego miasta (i to najlepiej nie zawsze dostępna). Mam miasto party_a ma ono specyficzne jednostki regionalne trp_rycecz_a.
    Czyli: Ma być rekrutowany jak najemny kawalerzysta czy coś tam, ale dostępny tylko w jednym mieście (a nie hasający po wszystkich) i np raz na tydzień pojawiało by się 5 nowych?

Pozdrawiam serdecznie.    Ja.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:16:05 »
    Nie pamiętam dokładnie, ale zobacz w MS bohaterów, ktorzy są przypisani do miasta Zendar i podobne. Jest tam m.in. kilku z nich, którzy mogą pojawić się tylko w danej scenie i nigdzie więcej.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:24:23 »
    [code]  ["Kradus","Kradus","Kradus",tf_hero, scn_the_happy_boar|entry(3),reserved,  fac_commoners,[itm_padded_leather,itm_hide_boots],def_attrib|str_15|agi_14|level(43),wp(270),knows_power_strike_5|knows_ironflesh_7|knows_riding_4|knows_power_draw_4|knows_athletics_4|knows_shield_3,0x0000000f5b1052c61ce1a9521db1375200000000001ed31b0000000000000000],[/code]
    Chodzi ci o tą osobę.
    Dajesz ich tak jak mówiłem Menterusowi.

Tylko usuń tf_hero i dodaj żeby miał na pewno zbroje(tf_guarantee_armor) i to co chesz żeby nosił.

Mam nadzieję że pomogłem
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:36:57 »
    Dzięki Wielkie koledzy! Teraz życie jest prostsze :D

Pzdr :)

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 12, 2010, 19:50:43 »
    z fragmentu kodu który podał rybopiotr:

"scn_the_happy_boar|entry(3)"

Tu jest Kradus. Ale jak to będzie wyglądać z regular units? Czy będą się co jakiś czas "respawnić" nowe jednostki na miejsce starych? I co zrobić aby była ich grupa? |x Wrzucenie w "najemników" zapewni im też przemieszczanie się po miastach. >:
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:01:43 »
    A ja mam jeszcze jedno małe pytanko...
    Czy żeby typ musiał być w tawernie musi być zapisany jako jednostka w troops.txt?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:03:46 »
    Jak skompilujesz MS to plik troops.txt sam się zmieni.

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:11:18 »
    E... Coś pokręciłem...
    To jest pikinier w tawernie:
    ["pikinier","Pikinier","Pikinier",tf_mounted|tf_guarantee_boots|tf_guarantee_armor|tf_guarantee_gloves|tf_guarantee_helmet|tf_guarantee_shield,no_scene,reserved,fac_commoners,
       [itm_bastard_sword_b,itm_sword_medieval_c,itm_tab_shield_heater_cav_a,itm_haubergeon,itm_mail_chausses,itm_iron_greaves,itm_plate_boots,itm_guard_helmet,itm_great_helmet,itm_bascinet, itm_leather_gloves],
       def_attrib|level(25),wp(130),knows_common|knows_riding_3|knows_athletics_5|knows_shield_5|knows_power_strike_5|knows_ironflesh_5, pikinier_face1, pikinier_face2],
    (Na kodzie najemnego ostrza)

A jak zrobić żeby nie pisać tego od nowa tylko żeby pikinier w tawernie miał przypisane rzeczy które mu dałem dzięki Troops Edytorowi?

@EDIT:
    A.................... Nie ma go bo przecież MS mi nadpisał.. :D Jak dodać jednostkę przez MS?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2010, 23:15:02 wysłana przez Menterus »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:24:08 »
    jak warband, to uzyj morghs warband mod tools, obsluguje .txt i .py
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:36:28 »
    Ok thx :)

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 13, 2010, 16:24:48 »
    Hej. Wpadłem sobie na pewien algorytm ale nie jest pełny i nie wiem czy to wgl przejdzie.
    Stawiam NPC w tawernie czy gdzieś tam. Robię mu dialog a propos najęcia jednostek. bla bla... if yes then daje mi jednostkę, pobiera kasę. Ale co zrobić aby tych jednostek sprzedał np max 5 na tydzień? Nowa zmienna pamiętająca ilość wykupionych jednostek w tym tygodniu + sprawdzanie czy dziś nie jest nowy dzień tygodnia - zerowanie zmiennej? Poza tym to raczej obejście mojego problemu. |x

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:38:47 »
    Gdy klikam na mojego pikiniera w tawernie to pojawia się błąd:
    ---------------------------
    RGL ERROR
    get_object failed for mesh: 42019707327410632845231458514244927816247991391068885085181177757696
    OK   

Mój pikinier:
    ["pikinier","Pikinier","Pikinier",tf_mounted|tf_guarantee_boots|tf_guarantee_armor|tf_guarantee_gloves|tf_guarantee_helmet|tf_guarantee_shield,no_scene,reserved,fac_commoners,
      [itm_spear,itm_sword_viking_2_small,itm_tab_shield_heater_cav_a,itm_haubergeon,itm_mail_chausses,itm_iron_greaves,itm_plate_boots,itm_guard_helmet,itm_great_helmet,itm_bascinet, itm_leather_gloves],
      def_attrib|level(30),wp_polearm(200),wp(130),knows_common|knows_riding_1|knows_athletics_6|knows_shield_5|knows_power_strike_5|knows_ironflesh_5,pikinier_face1, pikinier_face2],

Co jest źle? :)