Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Steam  (Przeczytany 12603 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Steam
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 23, 2011, 15:25:05 »
    Nie wiem, czemu ludzie tak bardzo narzekają na Steam`a.
    Zgoda, jako komunikator może i najlepszy nie jest (brak archiwum, które czasami się przydaje oraz brak możliwości wysyłania wiadomości do osób nieaktywnych), z drugiej strony nie sypie reklamami niczym Gadu-Gadu, nie zamula tak kompa i jest dziecinnie prosty w obsłudze. Jako sklep sprawuje się doskonale (ogromna ilość tytułów, masa promocji, zwłaszcza na Święta, dodatki, packi, wszystko w jednym miejscu, do tego masa informacji o każdym tytule + ewentualne filmiki i galeria).
    Jako biblioteka również. Gry są poukładane alfabetycznie, więc nie ma problemu z odnalezieniem jakiegoś tytułu, zawsze można również dodać tytuły spoza Steam.
    Niewątpliwie ogromną zaletą Steama jest dostępność do każdego tytułu, jaki jest do niego przypisany. Wystarczy pobrać i tyle.
    Aktualizacje automatyczne to też ogromna zaleta. Nie musimy już szukać łatek gdzieś po forach, czy na stronie producenta (na której zwykle jest ogromy bałagan). Po prostu sama się ściągnie. A że ściąganie rozpocznie się w momencie, który nam nie pasuje? Wystarczy zatrzymać i wznowić kiedy indziej.
    Największym plusem jednak, według mnie, jest brak konieczności przeinstalowywania tytułów przypisanych do Steam`a po reinstalce Windy. Wystarczy Steam`a zainstalować w to samo miejsce, co przed instalką, a on sam już wszystko wyłapie i przy pierwszym uruchomieniu pobierze wszystko, co mu jest potrzebne.
    Niektórzy narzekają, że Steam pobiera coraz więcej zasobów i inne tego typu płacze.
    Ludzie, dajcie spokój! Świat idzie do przodu, WSZYSTKO pobiera coraz więcej zasobów. To tak, jakby narzekać na Win7 za to, że potrzebuje więcej ramu niż Win98...

Dodać jeszcze warto, że Steam ma całkiem niezłą i szybką wbudowaną przeglądarkę, możliwość robienia screnów w grze (nawet jeśli klawisz PrtScr jest wyłączony), czy komunikator głosowy.

Zalet jest więcej, wymieniłem tylko te najważniejsze. Wad też kilka jest, ale przy ogólnej przydatności aplikacji są one całkowicie nieistotne.
    Nie uważam się za jakiegoś fana Steam`a, ale trudno zaprzeczyć, że jest to jedna z najlepszych aplikacji do obsługi/kupna gier oraz do komunikacji w grze i poza nią.
    Wszyscy "anty-fani" mogliby w końcu przestać narzekać i przywyknąć, bo lepszej alternatywy po prostu NIE MA.
    Można mówić, że Origin depcze Steam`owi po piętach, ale Origin jest jeszcze bardzo młody i musi się jeszcze duuuużo nauczyć.
    Tyle :D
    Pozdrawiam.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 23, 2011, 17:28:20 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:06:27 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 23, 2011, 23:29:35 »
    Sporo gier można włączyć w trybie offline. Sorry, ale przykładowo Warband działał mi bez zarzutu jak nie miałem internetu.

A narzekanie, że gry multiplayer nie da się odpalić bez neta pozostawię bez komentarza.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 23, 2011, 23:38:13 »
    To, co wymienił Woyo jest bez wątpienia plusem, ale jest jeden minus, który niweluje te wszystkie pozytywy. Kupujesz grę na płycie, a mimo to i tak musisz ją ściągać z neta... Nie wiem jak można wymyślić coś takiego, to przeczy wszelkiej logice.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 24, 2011, 00:41:49 »
    Nie wiem, czemu ludzie tak bardzo narzekają na Steam`a.
    Zgoda, jako komunikator może i najlepszy nie jest (brak archiwum, które czasami się przydaje oraz brak możliwości wysyłania wiadomości do osób nieaktywnych), z drugiej strony nie sypie reklamami niczym Gadu-Gadu, nie zamula tak kompa i jest dziecinnie prosty w obsłudze. Jako sklep sprawuje się doskonale (ogromna ilość tytułów, masa promocji, zwłaszcza na Święta, dodatki, packi, wszystko w jednym miejscu, do tego masa informacji o każdym tytule + ewentualne filmiki i galeria).
    Jako biblioteka również. Gry są poukładane alfabetycznie, więc nie ma problemu z odnalezieniem jakiegoś tytułu, zawsze można również dodać tytuły spoza Steam.
    Niewątpliwie ogromną zaletą Steama jest dostępność do każdego tytułu, jaki jest do niego przypisany. Wystarczy pobrać i tyle.
    Aktualizacje automatyczne to też ogromna zaleta. Nie musimy już szukać łatek gdzieś po forach, czy na stronie producenta (na której zwykle jest ogromy bałagan). Po prostu sama się ściągnie. A że ściąganie rozpocznie się w momencie, który nam nie pasuje? Wystarczy zatrzymać i wznowić kiedy indziej.
    Największym plusem jednak, według mnie, jest brak konieczności przeinstalowywania tytułów przypisanych do Steam`a po reinstalce Windy. Wystarczy Steam`a zainstalować w to samo miejsce, co przed instalką, a on sam już wszystko wyłapie i przy pierwszym uruchomieniu pobierze wszystko, co mu jest potrzebne.
    Niektórzy narzekają, że Steam pobiera coraz więcej zasobów i inne tego typu płacze.
    Ludzie, dajcie spokój! Świat idzie do przodu, WSZYSTKO pobiera coraz więcej zasobów. To tak, jakby narzekać na Win7 za to, że potrzebuje więcej ramu niż Win98...

Dodać jeszcze warto, że Steam ma całkiem niezłą i szybką wbudowaną przeglądarkę, możliwość robienia screnów w grze (nawet jeśli klawisz PrtScr jest wyłączony), czy komunikator głosowy.

Zalet jest więcej, wymieniłem tylko te najważniejsze. Wad też kilka jest, ale przy ogólnej przydatności aplikacji są one całkowicie nieistotne.
    Nie uważam się za jakiegoś fana Steam`a, ale trudno zaprzeczyć, że jest to jedna z najlepszych aplikacji do obsługi/kupna gier oraz do komunikacji w grze i poza nią.
    Wszyscy "anty-fani" mogliby w końcu przestać narzekać i przywyknąć, bo lepszej alternatywy po prostu NIE MA.
    Można mówić, że Origin depcze Steam`owi po piętach, ale Origin jest jeszcze bardzo młody i musi się jeszcze duuuużo nauczyć.
    Tyle :D
    Pozdrawiam.

Niezapominajmy jeszcze o programie Xfire, który ma możliwość nagrywania filmików z gier, czego aktualnie Steam nie posiada. Do tego zdjęcia wychodzą o niebo lepsze, niż te ze steama, nie ma jakichś dziwnych ograniczeń czy innych dupereli - a do tego wydaje mnie się, że jest trochę lepszy od samego steama.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 24, 2011, 00:54:10 »
    To, co wymienił Woyo jest bez wątpienia plusem, ale jest jeden minus, który niweluje te wszystkie pozytywy. Kupujesz grę na płycie, a mimo to i tak musisz ją ściągać z neta... Nie wiem jak można wymyślić coś takiego, to przeczy wszelkiej logice.

Przecież można normalnie instalować grę z płyty ....   

Mi się natomiast nie podobają te aktualizacje  , gdyż moje łącze jest powolne i trwa to wieki.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 24, 2011, 01:28:17 »
    Tak, dużo lepiej ściągać aktualizacje ręcznie z innych, NIEPEWNYCH źródeł, oj, tak.
    Albo, jeszcze lepiej, nie aktualizować gier wcale - po co?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 24, 2011, 08:40:09 »
    Przecież można normalnie instalować grę z płyty ....   

Mi się natomiast nie podobają te aktualizacje  , gdyż moje łącze jest powolne i trwa to wieki.
    Nie tak miałem z red Orchestra. Zainstalowałem z płyt, a mimo to musiałem ściągać grę ze Steama...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 24, 2011, 09:29:21 »
    A samo ściąganie kupionej gry jest bez sensu. W wielu wypadkach nie licząc straty moralnej wychodzi na to samo jakbyśmy zapłacili za pirata, przecież i jedno i drugie trzeba pobierać. Akurat to pobieranie oraz dziwne lagi, ściny, zamuły czy jak to się nazywa to główne minusy Steam'a. Jako nieszczęśliwy posiadacz internetu 1mb/s wkur... denerwuję się, kiedy po zainstalowaniu gry muszę czekać 10 godzin aż będę mógł zagrać -.-

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 24, 2011, 12:47:10 »
    A samo ściąganie kupionej gry jest bez sensu. W wielu wypadkach nie licząc straty moralnej wychodzi na to samo jakbyśmy zapłacili za pirata, przecież i jedno i drugie trzeba pobierać. Akurat to pobieranie oraz dziwne lagi, ściny, zamuły czy jak to się nazywa to główne minusy Steam'a. Jako nieszczęśliwy posiadacz internetu 1mb/s wkur... denerwuję się, kiedy po zainstalowaniu gry muszę czekać 10 godzin aż będę mógł zagrać -.-

I tak masz dobrze , bo ja mam internet radiowy na limit (wieś) , i kupiłem sobie napoleona , akurat miałem  limit wyczerpany i ściągało mi łatkę 1,5 gb po 8kb/s ...
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 24, 2011, 12:51:46 »
    Ale panowie, jak na razie nie narzekacie na Steama tylko na wasze łącza. A to chyba nie wina twórców tej aplikacji, że wy macie połączenie do dupy...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 24, 2011, 14:22:41 »
    Uwaga, uwaga:

Mam Batmana: Arkham Asylum GOTY Edition jako prezent, lecz dla chętnych do wymiany:

Prezenty będzie można wymienić dopiero gdy konto Steam będzie w dobrym stanie od co najmniej 30 dni. Ten prezent będzie można wymienić po 20 Jan 2012. Aby dowiedzieć się więcej, zajrzyj do Steam Trading FAQ.

Cierpliwi niech nie tracą nadziei!
    Można też obejść blokadę za pomocą systemu "giftowania" - tylko, że większe ryzyko scamu.

Co do moich kuponów na wymianę:

-33% Valve
    -33% Valve
    -25% Valve
    -25% Ubisoft
    -50% Gothic 4: Arcania
    -50% Assassin's Creed: Brotherhood
    -50% Payday: the Heist

Każdy chętny --> zapraszam na PW na forum CD-Action.
    Czego szukam:

a) Za Batmana (do niego mogę dorzucić dowolne kupony z mojej kolekcji zniżek):
    - przede wszystkim Deus Ex: Human Revolution. Wiem, że gierka jest zacna i cena również, stąd za Deus Ex: HR mogę dać WSZYSTKIE moje kupony, włącznie z tymi, które zdobędę jeszcze w czasie zabawy, a także węgle, jeśli w końcu jakiś wypadnie
    - inne gierki, tutaj musielibyście coś zaproponować na PW

b) Za kupony:
    - kupony na Deus Ex: Human Revolution od -50% wzwyż (jeśli są takie)
    - kupony na gry Square Enix od -50% wzwyż (jeśli są takie)
    - węgielki

Wszystko możemy omówić na PW.

Pozdrawiam,
    Dravic

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 24, 2011, 15:07:34 »
    Ja mam na razie:

- 3 węgle
    - 2x -33% na Valve
    - 25% na THQ

Do tego jeszcze zostają mi acziki z Rise of Immortals, Spiral Knights, Bunch of Heroes i Defcon - to mam, a specjalnie nie będę kupował jakichś śmieci żeby tylko achivementa zrobić.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 24, 2011, 15:13:47 »
    W Rise of Immortals wszedłem nie wiedząc, co to za gra. W sumie mecz trwał 40 minut - i chociaż ciężko było zdobyć samego aczika, to nie mogę powiedzieć, że gra jest zła.
    Spiral Knights to największy bullshit (chodzi mi o aczik) jaki widziałem do tej pory na Steamie. Musiałem żebrać o kasę innych graczy, żebym mógł wejść na losowo (!) generowaną mapę, na którą wstęp był płatny 200 koron (!!), które trzeba było zdobyć - tak z 25 minut zajmuje zdobycie tej ilości koron - grając na innych mapach. Najlepsze jest to, że ja musiałem w sumie 4 razy podchodzić do tego losowania map...

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 24, 2011, 15:18:10 »
    Wesołych Świąt, łohohoh.
    Są problemy, z działaniem jednego konta Steam jednocześnie na dwóch komputerach?