Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne królestwo - kilka pytań  (Przeczytany 2577 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Reikz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne królestwo - kilka pytań
    « dnia: Grudnia 10, 2010, 13:00:29 »
    Witam wszystkich, mam kilka pytań dotyczących własnego królestwa w warbandzie właściwie dotyczą one tylko lordów tak więc:
    1. Czy lordowie sami zbierają sobie armie/jak zrobić żeby zbierali sobie armie bo to trochę uciążliwe jak w moim przypadku mieć 2 wojny i dostarczać 5 lordom wojska a w międzyczasie jeszcze bronić zamków ;P
    2. Zdobyłem zamek i oddałem go lordowi, przed tym działaniem nie uzupełniłem garnizonu, jak zrobić żeby lord bądź w ostateczności ja, uzupełnił zamkowy garnizon ?

Offline Rezor

• Użytkownik
    Odp: Własne królestwo - kilka pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2010, 14:26:30 »
    1.Lordowie sami sobie zbierają armie , jednak to zależy od lorda ile tej armii zbiera. Chodzi tutaj o doświadczenie , może ci się czasami zdarzyć że lord będzie miał więcej wojska niż ty ale potrzeba do tego trochę czasu.
    2.Oni sami sobie uzupełniają garnizon. Jak pisałem wyżej zależy od lorda ile tego garnizonu da.

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2011, 19:06:11 »
    Moze odswieze troszke temat. Zalozylem swoje krolestwo i dałem zamek Alayenowi (mial cos okolo 22 poziomu wtedy) jednak ilosc armii ktora zbiera jeszcze nigdy nie przekroczyla 45... Zawsze cos okolo 40tki ma. Tak wiec od czego dokladnie zalezy to, ile armii zbiora nasi lordowie ? A moze 22 lvl to maly jak na lorda ?

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2011, 19:40:23 »
    Może od tego jak bardzo mu rozwinąłeś umiejętność "przywództwo", kiedy jeszcze był u Ciebie.

Offline Mortis123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2011, 21:33:59 »
    Napewno nie, bo zadnemu NPC nie dodaje przywodzctwa. Maja ta umiejetnosc na 0 a armii moge dac Alayenowi sporo.

Hmmm wpadlem na pomysl, zeby sprawdzic ile bede mogl mu wcisnac armii na maxa. Ciekawe ...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2011, 22:43:11 »
    to jak mają na 0 to się nie dziw że zbierają tak małe oddziały a to że możesz dać mu więcej wojska to już inna bajka.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 20, 2011, 11:38:00 »
    U mnie działa to tak:
    Rozkazuję im żeby rozpocząć kampanie, i by zbierali wojska. Póxniej przyjeżdżają do mnie z od 80 - 100 żołnierzami.

Offline Zahar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2011, 16:23:05 »
    Jest jeszcze jeden patent...

Kiedy zdobędziesz zamek lub miasto jeden z twoich kompanów pyta, co chcesz zrobić z tą posiadłością. Możesz zostawić ją dla siebie, dać wasalowi albo "zasięgnąć opinii innych lordów".

Jeśli zdecydujesz się poczekać, w garnizonie pojawi się oddział wojska. Może niezbyt wielki ale zawsze to jakaś obsada na początek (no i za darmo). Garnizon możesz samodzielnie uzupełnić i przekazać wyposażone lenno lordowi.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2011, 22:40:32 »
    Napewno nie, bo zadnemu NPC nie dodaje przywodzctwa. Maja ta umiejetnosc na 0 a armii moge dac Alayenowi sporo. [...]

Tu nie chodzi ile ty możesz mu żołnierzy wcisnąć ,ale ile on sam sobie uzbiera. Nie pamiętam ile punktów przywództwa ma Alayen na start (nie dawałem mu żadnych punktów do tej umiejętności) ,ale mu mnie lata po mapie ze 110 ludźmi.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój