Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Porzucenie domu  (Przeczytany 3015 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Porzucenie domu
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 07, 2010, 21:11:47 »
    Cóż na twoim miejscu,nie kierował bym się romantycznym podejściem ale racjonalistycznym. Po pierwsze decyzje podjąć łatwo ale przygotuj się...jeśli już musisz wyruszyć to zgromadź jakieś zapasy, koc, miejsce podróży wybierz...Może jest jednak osoba która cie rozumie? Krewny który by przygarnął? Może jednak, lepiej by ci było zostać w domu, kontynuować naukę i z jakimś wykształceniem uciec...Potem zapracować na studia i zacząć dobre życie, z dala od przeszłości?
    Pomyśl...nieszczęśliwa miłość cóż, przywykniesz z czasem...
    Polecam Ci lekturę oświeceniową jako lek...bajki, sielanki, satyry, powiastki filozoficzne odciągną twą uwagę od problemów...unikaj romantyzmu, romantyczne podróże i samobójstwa kochanków ideały dusz bliźniaczych to człowieka dobija...

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 07, 2010, 21:39:35 »
    Może i Was nieco zdziwię - w chwili obecnej jest nas czterech - za cel obraliśmy sobie Toskanię we Włoszech. Wiemy też co zabrać, teraz tylko czekamy na odpowiednią chwilę (czyt. ferie zimowe lub okres powakacyjny).
    Szczerze? Specjaliści są przydatni, ale nie w takim wypadku. Co ma bowiem spec do mojej chęci odnalezienia siebie?
    Przeczytałem buszującego w zbożu kilka miesięcy temu, chociaż nie wywołała u mnie szczególnych refleksji.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 08, 2010, 05:27:52 »
    Az mi sie wierzyc nie chce w to co czytam,ale skoro chcesz byc forest gumpem...run forest,run!
    Przemysl to jeszcze.Trzeba miec marzenia a przede wszystkim w nie wierzyc,ale jesli zamierzasz cos takiego zrobic,to bedzie to twoja najwieksza i najglupsza przygoda w zyciu.Jesli nie skonczysz na jakims smietnisku w tej Twojej wymarzonej Toskani(wiedz ze makarony nie przepadaja za Polakami) to i tak w wieku 16lat sobie nie poradzisz.
    Mamy grudzien,proponuje pomieszkac w lesie.Tak na probe.Przeciez bedziesz wolny tak?
    Powodzenia.

Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 08, 2010, 14:16:01 »
    Ja mam taki problem, że "tęsknię za czasami w których się nie urodziłem". Obecny świat wydaje mi się strasznie nudny. Swój problem rozwiązałem w taki sposób, że zacząłem pisać opowiadania i opisywać światy umiejscowione w rzeczywistościach w jakich chciałbym się urodzić. Zależy od humorku i widzi mi się- raz fantasy, innym razem sci-fi. Spróbuj mojego sposobu. Swoich dzieł wcale nie musisz nigdzie publikować. Jest szansa, duża szansa że częściowo pogodzisz się z tym nudnym światem... ale jest też spore ryzyko, że popadniesz w schizofrenie :D

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 08, 2010, 16:29:04 »
    Jak ma się 16 lat to dużo zrobić nie można :)

Możesz zbudować jakiś domek z drewna i postawić go na trawniku i zobaczyć jak ci się będzie mieszkało.2 dni nie wytrzymasz a pomyśl o życiu we Włoszech jak ci tam będzie...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 08, 2010, 16:41:20 »
    Czasami też jestem naprawde wk.... i chcę zostawić to wszystko za sobą ale jednak tego nie robie.
    Staram się rozwiązywać problemy w inny sposób. Jeszcze trochę się zastanów.
    Posłuxchaj sobie HG Droga- można powiedzieć że to jest piosenka o podróży przez... życie.
    jeśli to co mówisz jest prawdą to:
    Gdy nie masz perspektyw to jedyna rzecz
    Ruszaj do przodu, obierz drogi cel
    Zapamiętaj dzień kiedy odnalazłeś sens

a co do dziewczyny to:
    Choćby odeszła od ciebie dziewczyna
    To jeszcze nie mogiła, z czasem sie zapomina
    Miłość jak dzwon, po prostu się urywa
    Wytrzyma przyjaźń bo zwyczajnie jest prawdziwa

Nie daj się zniszczyć.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2010, 16:46:10 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 08, 2010, 17:14:36 »
    Jak już wszyscy pisali, dziwny temat na dziwnym forum... jednak, napiszę coś, ale nie będę się specjalnie rozwodził w tej wypowiedzi. Sam co prawda nie miałem i nie mam takich problemów jak Ty. Co nie znaczy, że "byłem łatwy". 16 lat to według mnie takie klasyczny wiek buntu i podejrzewam, że musisz to przetrwać. Jednak dorzucę taką małą radę... Poczekaj 2 lata, jak będziesz pełnoletni (i o ile jesteś w dobrej kondycji oraz zdrowiu) zaciągnij się do wojska. Zobaczysz jak to cholernie zmieni Twój charakter i Twoje życie. Trochę to dziwnie zabrzmi, ale przeżyj "przygodę", a gwarantuję, że zmieni się Twoje podejście do problemów i do życia. Zaczniesz doceniać to co masz, mimo tego, że może nie jest idealne. Jeśli dajesz radę z angielskim i na prawdę nie masz problemów z formą, to wyjedź do Paryża, podpisz papierki do LE, przejdź testy i... po wypełnieniu 5 letniego kontraktu daję Ci gwarancję, że spojrzysz na wszystko inaczej - z pewnym dystansem.

Oczywiście to tylko moja sugestia, którą możesz uznać za głupią, ale...

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 08, 2010, 20:13:14 »
    Znajdź sobie hobby jakieś. Nie tylko Ty masz ciężkie życie. Doceń to co masz i wyznacz cel który zrealizujesz. Uciekanie to dno, po paru dniach byś tęsnił za dotychczasowym wygodnym życiem. Jeśli lubisz średniowiecze i starożytność to studiuj w przyszłości historię, zajmij się odtwórstwem historycznym lub jeszcze czymś innym.
    Idealistyczna ta twoja wizja ucieczki. Życie to nie bajka. Taka eskapada skończy się w momencie braku żarcia lub wpadnięcia w tarapaty. Znam osobę która pojechała do Holandii pracować a ledwo wróciła do kraju bez kasy po pół rocznym ćpaniu i chlaniu.
    Sława!

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 09, 2010, 04:38:33 »
    Znajdź sobie hobby jakieś. Nie tylko Ty masz ciężkie życie. Doceń to co masz i wyznacz cel który zrealizujesz. Uciekanie to dno, po paru dniach byś tęsnił za dotychczasowym wygodnym życiem. Jeśli lubisz średniowiecze i starożytność to studiuj w przyszłości historię, zajmij się odtwórstwem historycznym lub jeszcze czymś innym.
    Idealistyczna ta twoja wizja ucieczki. Życie to nie bajka. Taka eskapada skończy się w momencie braku żarcia lub wpadnięcia w tarapaty. Znam osobę która pojechała do Holandii pracować a ledwo wróciła do kraju bez kasy po pół rocznym ćpaniu i chlaniu.
    Dobrze prawisz,ale ostatnie zdanie mi bardzo nie pasuje.Dla 16-latka wizja polrocznego cpania i chlania to raczej"lepsze jutro":(Taka beztroska i wpajanie sobie ze tu jest tak zle,ze gorzej byc nie moze a "tam" napewno bedzie lepiej,jest bzdura.
    Jesli nie zostales jeszcze koziolkiem matolkiem i nie wyruszyles w swiat to lepiej poczytaj co Ci ludzie pisza.Mam nadzieje ze wywnioskujesz ze sa to starsi koledzy,ktorzy te 16 lat maja za soba.
    Btw.Skoro tak u Ciebie biednie i strasznie,skad ty miales kompa?jak trafiles na te forum? i co zrobisz podrozujac w zime do je...j Toskanni z Twoimi kompanami?
    Jesli jestes taki zdeterminowany co do celu,to rownie dobrze jako wartosciowy,ambitny i odwazny czlowiek mozesz postanowic ze zostaniesz i stawisz czola problemom.Zostan cholera naukowcem!(np) i pokaz wszystkim ze sie mylili,zwlaszcza Twojej dziewczynie.
    Kiedys gdy o Tobie uslyszy,biedzie miala wyrzuty do konca zycia:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.