Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647744 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - drugi update spolszczenia
    « Odpowiedź #1395 dnia: Października 22, 2012, 11:40:12 »
    Ja wole łuk od noldorów,ma 35 dmg ale za to celniejszy od tego od bóstwa. Broń to 1r Berło Zagłady (trzeba łapać jeńców)kupioną czy znalezioną, nie pamiętam, chociaż nie powiem, runiczny toporek też fajny.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1396 dnia: Października 22, 2012, 13:20:13 »
    Jakie topor ma staty?

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Czy da się dołączając do bitwy i nie sterować cudzymi oddziałami? Kiedyś miałem kilka bitew w których komputer atakował a ja spokojnie ze swoimi chłopakami czekałem aż tamci wytną się nawzajem. Teraz co dołączę do bitwy to wszystkie sojusznicze jednostki czekają na moje rozkazy - od czego to zależy?
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2012, 13:31:34 wysłana przez Crims »

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1397 dnia: Października 22, 2012, 13:48:07 »
    Może od tego do jakiej bitwy dołączasz. Jak do neutralnych to się ciebie słuchają, tak samo jak do jednostek tobie podległych (jak jesteś władcą). A jak do innych królestw to się ciebie nie słuchają. Nie pamiętam jakie ma staty topór ale chyba 53.... albo 40 :D nie pamiętam.

Czy też tak macie że czasem nie zbierają wam podatków? Ostatnio byłem ponad 20k w plecy....

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1398 dnia: Października 22, 2012, 15:43:49 »
    Oj kryzys, nawet w Pendorze...
    Tak... To było chyba zamierzone.
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1399 dnia: Października 22, 2012, 15:49:15 »
    Pewnie wielu z Was wie o tym, ale na "wsji słuczaj" przypomnę, że runiczne bronie rubinowe (te o największym damage'u), mają obrażenia typu "kłute" - dające bonus do opancerzonych celów.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1400 dnia: Października 22, 2012, 18:41:14 »
    Nie wiem czy jest sens tracić 2 qualis gemy na taką broń..już lepiej wydać go na podniesienie statów. Hity kłute ma morgenstern ..chyba najlepsza dostępna broń.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1401 dnia: Października 22, 2012, 20:45:30 »
    Morgenstern najlepszą bronią? Heh, jest dość dobry, ale bardzo wolny i krótki...  graj dalej, to zobaczysz... nie tylko z Al-Aziz można uzyskać super bronie, też od pojmanych bohaterów, od Quigvena, w zamku Noldorów itd... Morgenstern jest łatwo dostępny, ale są lepsze bronie, które można dostać tak jak morgenstern w sklepach, ale są baaardzo rzadko.

Kurczę właśnie widzę, że znów się coś sknociło w spolszczeniu z info przy dołączaniu do bitwy, eh...

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1402 dnia: Października 22, 2012, 21:11:47 »
    mam pytanie odnośnie tych najemników co chodzą po mapie więc kasztelan gadał o tych najemnikach i ich wynająłem lecz oni nie idą za mną tylko siedzą w zamku,nie chodzą za nami czy po prostu muszę coś zrobić ?
    Follow the damn train CJ

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1403 dnia: Października 22, 2012, 21:53:22 »
       HUtH, wiem...ale u Quigvena wszystko co dobre niestety kosztuje fortune..a morgenstern jest najlepszą aternatywa przynajmniej w początkowym okresie gry. Co do tych itemów zdobytych na władcach też bym tak ..na to nie liczył. Delikwent musi juz być bez królestwa..w dodatku pojmany by uzyskać tą broń.

dew350..przyłaczasz ich do drużyny..niestety oni dowódcy nie mają...nie ma takiej opcji gdy swoje królestwo masz.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline piotr111

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1404 dnia: Października 22, 2012, 22:03:50 »
    Tak sobie patrze  i coraz bardziej mi sie podoba :D rozwalilem  imperium i teraz po mapie lata jakas mafia noldorska z szefem. zakon hebanowej rekawiczki mi sie najbardziej spodobal ale nie mam qualis gema pomimio ze lapalem magusów a nie lata mi po mapie borys ani inne spawny czy jest mozliwosc edycji zeby w rane byly ze 4 gemy na poczatku?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1405 dnia: Października 22, 2012, 22:08:05 »
    Nie ma...musisz słuchać plotek, po tawernach..i zapłacić za dana wiadomośc o skarbie w Rane czy Valonbray..wtedy może sie zdarzyć,że trafisz qualis gema. I jeszcze przy pokonaniu wrogiej niezależnej armii..tylko musi ona mieć bohatera np..Legion Strachu(Maltise)..po wzięciu jej do niewoli(proponujesz wolność) możesz uzyskać qualis gema..

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1406 dnia: Października 23, 2012, 08:25:22 »
    Jeszcze można gem zdobyć po zwycięstwie w turnieju u Noldorów. Rzadko bo rzadko ale się zdarza.

p.s. Runniczy topór - 55c 20k
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2012, 09:06:39 wysłana przez Neluril »

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1407 dnia: Października 23, 2012, 09:18:48 »
    Widzę, że ożywiła się dyskusja na temat qualis gemów. Dla przypomnienia
    (click to show/hide)

Offline piotr111

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1408 dnia: Października 23, 2012, 13:54:29 »
    Jeszcze pomęcze :D czy jest dokładna rozpiska jednostek danej nacji i jaki wojak powstaje po awansie?
    W Floris expanded było to rozpisane z poziomu gry dlatego pytam :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1409 dnia: Października 23, 2012, 16:23:50 »
    Uwalnianie pojmanych bohaterów z przypadkowych spawnów np. Wolfbode the Slayer (pamiętajcie, że takich typków można pojmać jedynie, gdy mają więcej niż 20 lub 30 procent życia - nie pamiętam dokładnej wartości)
    Bujda na kółkach;]. Ci bohaterowie są traktowani jak lordowie i mają po prostu pewną szansę, że zostaną pojmani po bitwie. Standardowo jest to chyba 30% ale łatwo to zmienić.
    Qualisy można też zdobyć w loocie po uber jednostkach wrogich armii(np. Magnus u heretyków).
    A jak ktoś chce pójść na łatwiznę to może dodać qualisy do sklepów tylko ustawić im cenę np na 60-70tyś.

Czy też tak macie że czasem nie zbierają wam podatków? Ostatnio byłem ponad 20k w plecy....
    Z tego co pamiętam to im więcej masz włości tym mniej skutecznie zbierasz podatki. Dlatego wbrew pozorom nie opłaca się trzymać dla siebie wielkich terenów tylko lepiej je rozdać wasalom.