Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gromir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #1005 dnia: Kwietnia 05, 2012, 21:02:51 »
    Witam. Mam pewien problem z instalacją moda. Po wypakowaniu do Modules nie pojawia się opcja PoP w wyborze modyfikacji przed uruchomieniem gry. Na ten przykład z Brytenwaldą takich problemów nie miałem jak pamiętam. Wie ktoś gdzie leży problem?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1006 dnia: Kwietnia 06, 2012, 00:13:17 »
    Poprawnie "zainstalowany" mod powinien wyglądać tak: "[...]\'folder z WB'\Modules\'nazwa folderu z PoPem'\<i tutaj mod, czyli foldery jak Resource, Textures, pliki jak module.ini, itemkinds1.txt, itd.>"

Offline Gromir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1007 dnia: Kwietnia 06, 2012, 12:28:20 »
    I dokładnie tam mam wklejony mod. Naprawde nikt nie ma pomysłu w czym problem?

Offline huth

« Odpowiedź #1008 dnia: Kwietnia 06, 2012, 14:57:25 »
    no nie wiem... może nie ściągnął się albo nie skopiował/wypakował się ten mod w całości?...
    korzystasz ze zwykłego skrótu do WB, nie żadnego z moda?

Offline Gromir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1009 dnia: Kwietnia 06, 2012, 17:49:59 »
    Odpalam wprost ze Steama

Offline huth

« Odpowiedź #1010 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:32:39 »
    No ja naprawdę nie wiem :P
    Masz steamowe WB 1.143, masz moda w C:\Program Files\Steam\steamapps\warband\module itd., który się dobrze pobrał i skopiował, więc naprawdę nie wiem co blokuje...
    Na pewno nie masz w folderze, w którym powinien byc mod, kolejnego folderu, w którym aktualnie pliki moda są?

Offline skejt966

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1011 dnia: Kwietnia 07, 2012, 09:05:02 »
    Witam. Mam pewien problem z instalacją moda. Po wypakowaniu do Modules nie pojawia się opcja PoP w wyborze modyfikacji przed uruchomieniem gry. Na ten przykład z Brytenwaldą takich problemów nie miałem jak pamiętam. Wie ktoś gdzie leży problem?

Problem leży w tym że mod jest w dwóch folderach najpierw jest pop i potem jak otworzysz ten folder też będzie pop. Musisz ten drugi skopiować i wkleić w tedy wszystko będzie śmigało .  MBW nie  czyta modów przez pośredni folder.

Offline Gromir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1012 dnia: Kwietnia 07, 2012, 16:05:19 »
    Przykro mi, ale niestety mod wypakowany jest dobrze. Lokalizacja przykładowego folderu (np. Original Horse Textures v1.01) to C:\Program Files\Mount&Blade Warband\Modules\Prophesy of Pendor 3.42 .  Rozmiar wypakowanego moda v3.42 to 781MB, może mógłby ktoś sprawdzić czy ma tyle samo, bo być moze nie wszystko się pobrało.

Offline huth

« Odpowiedź #1013 dnia: Kwietnia 07, 2012, 17:43:57 »
    hmmm. a zobacz może w rejestrze... uruchom -> regedit -> HKEY_CURRENT_USER -> Software -> MountAndBladeWarbandKeys. I tam będzie wpis 'last_module_warband' i jakaś nazwa moda obok, zmień ją na Prophesy of Pendor 3.42 i może zadziała?
    EDIT: ah kurczę, zapomniałem, że masz steamową wersję, to nie wiem czy tak samo jest to w rejestrze, i czy w ogóle jest.

Offline Gromir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1014 dnia: Kwietnia 07, 2012, 17:52:27 »
    Niby sie udało zmienić, ale przy wyborze modyfikacji pojawiło się puste okienko zamiast nazwy jakiegoś moda, a po jego odpaleniu od razu pojawia się komunikat w stylu "not enable to find mod bla bla bla"

Offline huth

« Odpowiedź #1015 dnia: Kwietnia 07, 2012, 19:18:14 »
    ...
    ja bym usunął tego popa co jest, pobrał jeszcze raz i znów spróbował. No bo co innego.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1016 dnia: Kwietnia 07, 2012, 21:20:43 »
    Biegam sobie po Pendorze i biegam i co... Kilka wniosków:

1) Nie wiem jak u was ale u mnie nacje są strasznie pokojowo nastawione. Mam ok 350 dzień gry i jedyne zmiany na mapie powstały z ok 100-150 dnia gdzie Sarleon stracił 2-3 zamki i D'shar (czy jak to się pisze) stracił 1 miasto. Teraz gdy mam swoje Państwo nic się nie dzieje. Posiadam 2 zamki i 2 wojny - prawie miesiąc uganiałem się za noldorami i co? Nic, zero ataków na moje zamki jedynie plądrują wiochy...

2) Strasznie nie podoba mi się system robienia z npc -> lordów. Wkurza mnie ograniczenie posiadłości. Czy aby przekabacić innego lorda także trzeba mieć wolną wiochę do oddania?

3) Czy mi się wydaje czy tłok na mapie w porównaniu do PoPa na zwykłego MB jest o wiele mniejszy?

4) Obstawa miast jest naprawdę godna podziwu... Zamki zresztą także oo 300 do 500 chłopa. Strasznie ciężka przeprawa solo... Na wyższych ustawieniach trudności nie do przejścia.

5) Łucznictwo... u npc wydaje mi się że działa o wiele lepiej i celniej. U mnie zaś wygląda na mniej celne i tak jakby mniej realistyczne opadanie strzały - może tylko mi się wydaje...

6) Aby wszystko ładnie śmigało - nie było pokazu slajdów w większych bitwach wystarczy przed odpaleniem gry w ustawieniach zaznaczyć - "ukryć krew".

7) Mało noldorów - często widuję główną armię Alderiana ale poza nim niewiele tego. Podobnie z innymi nacjami dużych armii - tak jakby tego wszystkiego mniej.
    Da się jakoś zwiększyć szansę złapania po bitwie lorda, unikalnego dowódcę?

Offline huth

« Odpowiedź #1017 dnia: Kwietnia 08, 2012, 16:33:01 »
    1) Nie wiem jak u was ale u mnie nacje są strasznie pokojowo nastawione. Mam ok 350 dzień gry i jedyne zmiany na mapie powstały z ok 100-150 dnia gdzie Sarleon stracił 2-3 zamki i D'shar (czy jak to się pisze) stracił 1 miasto. Teraz gdy mam swoje Państwo nic się nie dzieje. Posiadam 2 zamki i 2 wojny - prawie miesiąc uganiałem się za noldorami i co? Nic, zero ataków na moje zamki jedynie plądrują wiochy...
    Akurat tak ci się ułożyło... bo nie jest niczym zaskakującym, gdy Fierdsvain rozwala D'Shar albo Ravenstern Sarleon itp. itd.

2) Strasznie nie podoba mi się system robienia z npc -> lordów. Wkurza mnie ograniczenie posiadłości. Czy aby przekabacić innego lorda także trzeba mieć wolną wiochę do oddania?
    Nie trzeba mieć dla niego wiochy, a jeśli on ma swoje jakieś lenna, to jest szansa, że z nimi się przyłączy. A robienie lordów z towarzyszy, to chyba feature z native?

3) Czy mi się wydaje czy tłok na mapie w porównaniu do PoPa na zwykłego MB jest o wiele mniejszy?
    Na pewno nie.. może za mało pytasz o plotki? Wraz z czasem ruch wręcz narasta, coraz więcej się pojawia drużyn. Poza tym ten skrypt na siłę nacji działa też jakoś tak, że walcząc z ich małymi drużynami nie szkodzi im to, a wręcz odwrotnie.

4) Obstawa miast jest naprawdę godna podziwu... Zamki zresztą także oo 300 do 500 chłopa. Strasznie ciężka przeprawa solo... Na wyższych ustawieniach trudności nie do przejścia.
    E tam nie do przejścia... zdobywa się takie coś albo masą wojska własnych lordów albo jakością i strategią własnego wojska.

Co do reszty, to trochę dziwne to wyłączenie krwi... W opcjach jest coś takiego jak ustawienia widoku krwi, może gdybyś ustawił to na tylko "blisko gracza" to też nie byłoby problemu?

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1018 dnia: Kwietnia 09, 2012, 08:39:23 »
    Nie, aby nie było pokazu slajdów wystarczy przed włączeniem gry - 1 okno po 2krotnym kliknięciu ikony MB w konfiguracji "ukryć krew". Wszystkie inne ustawienia na minimum nic nie dały - tylko to pomogło i teraz nawet znacząco zwiększyłem opcje grafiki i zero klatkowania.

Offline huth

« Odpowiedź #1019 dnia: Kwietnia 09, 2012, 12:18:34 »
    no to jest ciekawe... a to tylko w PoPie taki problem był?
    spróbuje sam zobaczyć czy coś to da