Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646146 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.4 - WB v1.134 - SP - dodatkowy fix dla Valonbray
    « Odpowiedź #525 dnia: Lipca 22, 2011, 15:32:04 »
    ^ hmm, to jest aż taka różnica między 1.142, a 1.143? Generalnie to 1.142 jest całe zabugowane, a w 1.143 zabugowane są wszystkie moduły oprócz Native(chodzi o znikanie przedmiotów w sklepach). Dlatego też trzeba zrobić port, bo jest nowy module system itd, wtedy będzie już dobrze działać.
    Mi się wydaje, że to oni nie zaktualizowali tego w poście :P
    Usunę tę uwagę o 1.142, bo skoro nie działa dobrze na razie na żadnej z nowych wersji, to w sumie po co ma to tam być...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #526 dnia: Lipca 22, 2011, 20:35:26 »
    ^ hmm, to jest aż taka różnica między 1.142, a 1.143? Generalnie to 1.142 jest całe zabugowane, a w 1.143 zabugowane są wszystkie moduły oprócz Native(chodzi o znikanie przedmiotów w sklepach). Dlatego też trzeba zrobić port, bo jest nowy module system itd, wtedy będzie już dobrze działać.
    Mi się wydaje, że to oni nie zaktualizowali tego w poście :P
    Usunę tę uwagę o 1.142, bo skoro nie działa dobrze na razie na żadnej z nowych wersji, to w sumie po co ma to tam być...

Zresztą, to i tak zalecają granie na 1.134...Z drugiej strony gram w Brytenwaldę na 1.143 i nie mam problemów.Ich ekipa zapowiadała port do nowszych wersji(w momencie powstania 1.142), ale tylko pod warunkiem wydania bezproblemowej łatki.Tak się stało i w taki sposób mamy brytenwaldę 1.134.Wniosek?Nie jest chyba tak zbugowana ;)
    wiem, naiwne ;P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #527 dnia: Lipca 23, 2011, 14:01:18 »
    Zresztą, to i tak zalecają granie na 1.134...Z drugiej strony gram w Brytenwaldę na 1.143 i nie mam problemów.Ich ekipa zapowiadała port do nowszych wersji(w momencie powstania 1.142), ale tylko pod warunkiem wydania bezproblemowej łatki.Tak się stało i w taki sposób mamy brytenwaldę 1.134.Wniosek?Nie jest chyba tak zbugowana ;)
    wiem, naiwne ;P
    Ja po prostu wyczytałem na forum PoPa, że na 1.143 w modułach innych niż Native, które nie zostały przeportowane specjalnie na 1.143 dalej jest ten bug ze znikającą amunicją itp. w sklepach. Brytenwalda została zrobiona na 1.143, więc wszystko jest ok.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #528 dnia: Lipca 23, 2011, 14:38:33 »
    Ja po prostu wyczytałem na forum PoPa, że na 1.143 w modułach innych niż Native, które nie zostały przeportowane specjalnie na 1.143 dalej jest ten bug ze znikającą amunicją itp. w sklepach. Brytenwalda została zrobiona na 1.143, więc wszystko jest ok.
    Jedyne co zostaje, to grać na 1.134, ja jednak poczekam, na kolejną odsłonę....nie chcę kombinować z rożnymi wersjami M&B na pc, po co później się wnerwiać, że co rusz jakiś błąd, a potem "bark kompatybilności ze starymi save'ami"
    Niestety wzmianki o dacie(przynajmniej przybliżonej), nie widziałem...Trzeba poczekać!

Offline zajc95

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #529 dnia: Lipca 28, 2011, 14:51:47 »
    może ktoś podać spolszczenie

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Lipca 28, 2011, 16:13:36 »
    Wie ktoś może jak można zmienić szanse lorda na ucieczke? Bo wiem że w zwykłym Mount and Blade można było w pliku jakimś to zmienić a tutaj zaczynam klepać biede i na dodatek kiedy chce podbić sobie reputacje u lordów pokonując ich i wypuszczając oni zwiewają i tylko na - mi leci

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #531 dnia: Lipca 29, 2011, 10:40:04 »
    @zajc95 jak chcesz mieć chociaż trochę spolszczone to musisz wrzucić pliki z pl do eng znajdujące się w folderze  langues w modzie. Będziesz miał część spolszczoną ale część nie ( mieszanina polskiego i angielskiego). I ważne jak tak zrobisz to żeby walczyć na ekranie gdy ktoś nas zaczepia jest odwrócone chęć walki i chęć poddania się- po za tym nie zauważyłem większych pomyłek. Jest to sposób który działa u mnie ( windows xp 32 bitowy 2,5 gb ramu sp3) i nie gwarantuje że u każdego będą dobre efekty, a i jeszcze usunąłem inne niż eng foldery z langues.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Lipca 29, 2011, 12:01:43 »
    Wie ktoś może jak można zmienić szanse lorda na ucieczke? Bo wiem że w zwykłym Mount and Blade można było w pliku jakimś to zmienić a tutaj zaczynam klepać biede i na dodatek kiedy chce podbić sobie reputacje u lordów pokonując ich i wypuszczając oni zwiewają i tylko na - mi leci

Tak!Za pomocą TwaekM&B(link w dziale modding - narzędzia).Za pomocą tego zmienisz nie tylko to!
    Z tego co wiem, to umiejętność zarządzania więźniami wpływa też na ich "wyłapywalność"...

Offline FaQ1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Lipca 29, 2011, 12:52:13 »
    .

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #534 dnia: Lipca 30, 2011, 19:53:29 »
    Mam jedo pytanie mianowice przemówiła do mnie Astracea ( czy jak jej tam) żebym walczył w imię sprawiedliwości a ona mi pomorze co to znaczy i co trzeba robić?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #535 dnia: Lipca 30, 2011, 19:57:59 »
    Mam jedo pytanie mianowice przemówiła do mnie Astracea ( czy jak jej tam) żebym walczył w imię sprawiedliwości a ona mi pomorze co to znaczy i co trzeba robić?

To znaczy tylko tyle, że spodobały się jej twoje czyny ale materialnej pomocy to od niej nigdy nie dostałem. Od innych bogów można już coś zarobić np od któregoś dostaje się rubinowy łuk :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #536 dnia: Lipca 30, 2011, 20:11:15 »
    Mam pytanie, jest może spolszczenie do tego modu ???

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #537 dnia: Lipca 31, 2011, 16:22:28 »
    Opisałem na tej samej stronie na której napisałeś posta... a ten rubinowy łuki nieźle siecze ostatnio zaliczyłem rekord w poprawie skilla +27- pełen galop pół mapy od wrogów i cudem head shot :D

Offline Qzzdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Lipca 31, 2011, 17:43:23 »
    Mam pytanie, jest może spolszczenie do tego modu ???

podbijam!

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #539 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:21:49 »
     nie ma spolszczenia całkowitego