Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MINI]Spartans Glory  (Przeczytany 12177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: [MINI]Spartans Glory
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:05:37 »
    Ja co do moda nie będę się wypowiadał. ^^ Jednak odnośnie screenów. Może tylko mi się wydaje, ale on są niesamowicie "oczojebne"... Nie wiem czy tak wygląda HDR Warbanda (bo go nie używam), czy masz jakoś dziwnie ustawiony ekran w sterownikach graficznych, ale mi taka jasność wypaliłaby oczy. xD

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:19:27 »
    Nie wypowiem się co do pomysłu na moda, ale mogę skomentować modele. Są ładne, ale hełm wygląda jak by miał 5 cm grubości (przynajmniej mi się tak wydaje), proponuje dać spartanom napierśniki chyba, że wzorujesz się na filmie '300'. Proponuję wymienić te kapcie na sandały (ale pewnie to jest wersja wstępna) oraz dać nagolenniki. No i tak jak wspomniał Proud wszystko jest jakieś oczojebne, chociaż myślę, że to wina twoich ustawień, a nie modeli, chociaż np. na tarczy i na hełmie przydałoby się dać jakieś zarysowania, cięcia od miecza. Ogólnie życzę powodzenia. Nie zwracaj uwagi na ludzi pokroju Tobika. Sami nic nie zrobili, do tego piszą posty nie wnoszące nic do tematu. Trzymam kciuki, chociaż w moda nie zagram bo nie mam WB ;)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:23:25 »
    Wszystkie ustawienia mam max, więc to może dlatego. Tak czy owak zrobiłem nową tarczę i ją dodaję do screenów. Nagolenników jeszcze nie ma, To chyba wszystkie modele jakie zostały dodane. Nie ma ich zbyt wiele, ale będzie więcej. Nie będę jednak przesadzał, ale na pewno kilka mieczy czy pancerz się znajdzie.

@Down
    Głównie robię go dla siebie, ale nikt nikogo nie zmusza do ściągania. Jak chcesz to ściągniesz. Jak się znudzi to przestaniesz. Nikt płakać nie będzie - ez.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 18:27:45 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Axel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:25:54 »
    Jak dla mnie ten mod nie ma sensu - dlaczego? Nie wiem jak wy, ale mnie już nudzą minimody w których Rhodokowie (lub inna frakcja z nativa) jest zamieniana na grecje, ninję, nekromantów czy bóg wie co jeszcze, jeżeli ktoś to wogóle ściągnie to nie sądzę by grał w to dłużej niż kilka dni po chwilę. Dla paru nowych jednostek i modeli + nową frakcję jak dla mnie nie ma nawet sensu ściągać tego. Jeżeli chcesz już robić moda, to musisz dodać coś nowego, jakieś innowacje jak napisałeś np. uderzenie tarczą, takie rzeczy naprawdę zachęcają (no chyba że robisz moda tylko dla własnej satysfakcji i nowa frakcja Ci wystarczy). :)

Pozdrawiam i czekam na krytykę.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:27:18 »
    No nie wiem. :) Nawet jak sprawdziłem przed chwilą u siebie i włączyłem ten pier... uński HDR (którego w żadnej grze wręcz nie trawię) to i tak nie mam tak jasno. ^^ Ale nie o tym jest wątek i kończę sprawę "jasności" screenów.

Zauważyłem jednak pewną rzecz - albo mi się wdaje że to zauważyłem. Otóż, mam wrażenie, że przez wewnętrzną stronę hełmu "przebija" tło. Wygląda to tak, jakby wewnętrzna ściana była przezroczysta i widać zamiast wnętrza hełmu, wszystko to co znajduje się po drugiej stronie planu. No chyba, że tylko mi się tak wydaje patrząc na te screeny.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:27:32 »
    Nie zwracaj uwagi na ludzi pokroju Tobika. Sami nic nie zrobili, do tego piszą posty nie wnoszące nic do tematu. Trzymam kciuki, chociaż w moda nie zagram bo nie mam WB ;)
    Fail...
    Bo gdybyś nie wiedział to właśnie razem tworzymy moda...
    ale podpowiem że będzie mrocznie.
    @down To wina tekstury której prawdopodobnie brak w środku modelu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 18:32:05 wysłana przez acoaco122 »
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:29:02 »
    No nie wiem. :) Nawet jak sprawdziłem przed chwilą u siebie i włączyłem ten pier... uński HDR (którego w żadnej grze wręcz nie trawię) to i tak nie mam tak jasno. ^^ Ale nie o tym jest wątek i kończę sprawę "jasności" screenów.

Zauważyłem jednak pewną rzecz - albo mi się wdaje że to zauważyłem. Otóż, mam wrażenie, że przez wewnętrzną stronę hełmu "przebija" tło. Wygląda to tak, jakby wewnętrzna ściana była przezroczysta i widać zamiast wnętrza hełmu, wszystko to co znajduje się po drugiej stronie planu. No chyba, że tylko mi się tak wydaje patrząc na te screeny. ;)

Właśnie też to zauważyłem i muszę poprawić. Hełm nie jest mój dlatego coś tu nie pasuje. Jeśli ktoś wie czy to wina modelu czy czegoś to chętnie wysłucham.

PS. Fajne fu :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 18:36:50 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:34:41 »
    Buty trochę jak kapcie wyglądają.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:36:02 »
    Buty trochę jak kapcie wyglądają.

Omg... Tam nie ma butów... To jest cień na stopie...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:51:50 »
    Oj sory...xD...
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:53:42 »
    Właśnie też to zauważyłem i muszę poprawić. Hełm nie jest mój dlatego coś tu nie pasuje. Jeśli ktoś wie czy to wina modelu czy czegoś to chętnie wysłucham.

PS. Fajne fu :D

MMD to ewidentnie wina modelu. Dokładniej jest to jednostronny plane, lub ma ustawioną jednostronną teksturkę. Siedziałeś w maxie, więc wiesz OCB i jak to naprawić. Proponuję modyfikator Shell o niskiej wartości. A co do HDR`a to powoli go opanowuję i mogę śmiało stwierdzić, że shader na 90% jest dobry, ale skopane są jego ustawienia. Pozostałe 10% to specularka, która może być po prostu za jasna. A właśnie.
    MMD będziesz tak miły i zarzucisz teksturką diffuse i specular? Chcę zobaczyć jak to zrobiłeś i może (przy odrobinie szczęścia ^^) wytknę parę błędów :)

Edit: stabilność może też być spowodowana modelami i teksturami. Jeszcze na początku mojego moda miałem problem z crashami w trakcie gry, bo miałem za dużo tekstur wysokiej rozdzielczości. Do tej pory mi ludzie zgłaszają, że ich kompy nie wyrabiają na moim modzie ze względu na wyczerpanie RAMu czy pamięci na karcie...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 18:57:45 wysłana przez woyo-sensei »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 04, 2010, 19:02:48 »
    Skoro hełm nie jest twój to czemu tu:http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=598.msg120878#msg120878
    pisałeś że to twoje?

@edit Temat to NASZE PRACE 3D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 19:08:22 wysłana przez acoaco122 »
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 04, 2010, 19:04:02 »
    Napisał "Z mojego moda" a nie "Moje" ;)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 05, 2010, 13:00:38 »
    bardzo przydałby się skrypt kucania jak ten w mount&musket (np. aby osłonić tarczą całego siebię przy gradzie strzał)