Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MINI]Spartans Glory  (Przeczytany 12183 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    [MINI]Spartans Glory
    « dnia: Grudnia 04, 2010, 15:44:43 »

Witam

Od dłuższego czasu zajmuję się modelowaniem i zabawą ze skryptami. Otóż zaczynam właśnie tworzyć mini moda pod singla, który będzie zmieniał frakcję Rhodoków na Grecję.

Plany do moda:
    - Zmienić Rhodoków na Grecję
    - Zrobić wystarczająco dużo przedmiotów, żeby uzbroić ludzi
    - Nowe drzewka rozwoju

- W planach mam nowe animacje. Zobaczymy jak to wyjdzie
    - Diplomacy Mod*

Legenda:
    Niezaczęte
    Zaczęte
    Skończone

* - Co sądzicie? Warto dodawać?

Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Moda robię sam, jednak już z góry chciałbym podziękować Woyo-Sensei'owi i Daedalusowi za drobną pomoc z przedmiotami.

Czas akcji będzie rozgrywać się w 480 roku przed naszą erą. Zapewne większa większość z Was oglądała film 300. Mniej więcej podobne przedmioty pojawią się u mnie. Mapy zmieniać nie będę. Stawiam na stabilność moda a nie ciągłe crashe i niedoróbki.

Kilka screenów prezentujące sprzęt:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Betę wydam dopiero jak uznam, że jest gotowa i plany zostaną wypełnione minimum w 75%. Jeśli mod będzie miał potencjał, przerobię go nieco i pozmieniam inne frakcje, ale to dopiero przyszłość.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 18:25:47 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: [MINI]Spartans Glory
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2010, 15:51:36 »
    Wszystko oprócz pelerynki już pokazywałeś... Z resztą do mini moda nie ma sensu wydawać bety. O co Ci chodzi pisząc " stawiam na stabilność" ? Nic nie dodam, bo jeszcze się popsuje :O. Oprócz tego życzę powodzenia.epic facepalm

Jak stawiasz na "stabilność" to pograj w Native'a :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 15:55:59 wysłana przez Tobik-N »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:01:19 »
    Zostaw MMD bo się popsuje...
    I jeszcze się nie będzie umiał skompilować
    btw. Zamierzasz dodać jakieś skrypty oprócz Diplomancy?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:03:38 »
    Patrząc na większość modów, które się crashują, bugują, itp nie będę dodawał masy pierdół w skryptach. Chcę takiego Nativa delikatnie przerobionego.

@acoaco
    Może dodam uderzenie tarczą lub jakiś krąg pik. Ale nad tym się zastanowię.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:05:03 »
    Co wy od niego chcecie? Zwyczajnie chce dodać parę własnych modeli i się nimi podzielić z ludźmi a wy na niego naskakujecie jakby co najmniej stwierdzał że te jego modele będą najlepszym modem. Sam właśnie pracuje nad czołgami w FB i dopiero teraz poznałem znaczenie słowa crashowanie. A takie pogranie w multiplayerowe Termopile może być przyjemne. Życzę powodzenia w pracach.

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:09:11 »
    Hmm zapowiada się dobry mini mod. Gdyby jeszcze zmienić te 5 frakcji na Ateny, Spartę , Olimpię , Argos, Myccene (lub inne) , dodać przedmioty do tych frakcji stworzyć jednostki , dodać nową mapę grecji i byłby dobry nowatorski mod :).

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:13:01 »
    A takie pogranie w multiplayerowe Termopile może być przyjemne.
    Ale ten mod jest na single...

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:26:51 »
    Ale może będzie na multi, jeśli MMD nie będzie miał was dosyć :) Mnie się podoba, lubię te klimaty :)
    Powodzenia szefie :)

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:38:39 »
    Starożytna Grecja?Fajnie, tylko będzie na MB czy WB?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:44:55 »
    "Stawiam na stabilność" to dla mnie najbardziej zrozumiałe słowa jakie może wypowiedzieć twórca moda. Chodzi o to, że najwięcej crashy i bugów dotyczy właśnie skryptów i innych pierdół, a MMD robi głównie nowe itemki które się zbugować nie dają.

Wszystko oprócz pelerynki już pokazywałeś... Z resztą do mini moda nie ma sensu wydawać bety. O co Ci chodzi pisząc " stawiam na stabilność" ? Nic nie dodam, bo jeszcze się popsuje :O. Oprócz tego życzę powodzenia.epic facepalm

Jak stawiasz na "stabilność" to pograj w Native'a :D
    -.-
    Tobik-N, kompletnie nie rozumiem twojej reakcji. Być może twórca moda to twój wróg, ale weź się nie zachowuj jak przedszkolak. Czepiasz się głupich pierdół, a twoje posty nic ciekawego do tematu nie wnoszą, poza tym, że cholernie komuś tutaj zazdrościsz nie wiadomo czego. I jeszcze ten *epic facepalm* totalnie bez sensu. Nie ogarniam Cię. Dodam też, że w Nativie nie ma Spartan, a ten minimod będzie tak samo stabilny jak podstawka, więc twoje stwierdzenie "pograj w nativea" się kupy nie trzyma.. Ludzie robią mody głównie dla siebie, i szczerze mówiąc mało kogo obchodzi zdanie takich jak Ty. Nikt Cię do grania w to nie będzie zmuszał. Pokazywał screeny jako swoje prace graficzne, teraz pokazuje jako prezentacja moda, nie widzę w tym nic dziwnego. *EPIC FACEPALM*
    Betę wydam dopiero jak uznam, że jest gotowa i plany zostaną wypełnione minimum w 75%. Jeśli mod będzie miał potencjał, przerobię go nieco i pozmieniam inne frakcje, ale to dopiero przyszłość.
    Beta ma sens, bo to tylko narazie jest minimod. Minimod ukończony w 100% może być betą czegoś więcej, a nawet jeśli nie, ten minimod i tak będzie dość spory żeby wydawać betę.
    A takie pogranie w multiplayerowe Termopile może być przyjemne.
    Ale ten mod jest na single...
    Ale można łatwo skonwertować na multi, a twórca nie obalił plotki że tak będzie.

Krew mnie zalewa jak takie posty czytam... :|

EDIT:
    Kacperro - będzie na WB. A następnym razem nie zadawaj głupich pytań na które są oczywiste odpowiedzi.

Gdyby jeszcze zmienić te 5 frakcji na Ateny, Spartę , Olimpię , Argos, Myccene (lub inne) , dodać przedmioty do tych frakcji stworzyć jednostki , dodać nową mapę grecji i byłby dobry nowatorski mod :).
    OOO to by było fajne!!!
    Ludzie, nie gdybajmy. Make My Day zapowiedział narazie minimoda, takie plany to conajmniej daleka przyszłość.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 17:41:45 wysłana przez MikiBar »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 04, 2010, 16:49:40 »
    To dobrze bo nie mam Nativa
    Gdyby jeszcze zmienić te 5 frakcji na Ateny, Spartę , Olimpię , Argos, Myccene (lub inne) , dodać przedmioty do tych frakcji stworzyć jednostki , dodać nową mapę grecji i byłby dobry nowatorski mod :).
    OOO to by było fajne!!!
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:28:21 »
    Możesz mi wytłumaczyć jakim cudem nie masz Native'a?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:38:54 »
    Mam Nativa. Po prostu nie robię kompletnej przeróbki tylko niewielką.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:42:50 »
    Rybopiotr pytał się Kacperra. A on nie ma native'a w sensie że nie ma podstawki.

Co do samego moda - to będzie świetnie. Co prawda Spartanie do innych frakcji mało pasują, ale może potem twórca zdecyduje się dodać więcej. :) Życzę powodzenia i wytrwałości!

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:50:04 »
    Możesz mi wytłumaczyć jakim cudem nie masz Native'a?
    Nie mam bo nie mam.
    A do moda pewnie będzie gites :) MMD jak będziesz miał jakieś screeny to przysyłaj.