Witam.
Wiem, jest podobny temat, jednak tam można bardziej się zapytać o jakiś problem ze sprzętem czy jeśli są jakieś wątpliwości co do zakupu nowego sprzętu.
W tym temacie jednak chciałem się Was zapytać, na jakim sprzęcie gracie w Mount & Blade.
Jest to świetna okazja żeby się pochwalić, dodatkowo ci, którzy mają wątpliwości, mogą zobaczyć na jakich kompach gramy i jakie osiągamy wyniki.
Na poprzednim forum związanym z Counter-Strike Source również mieliśmy taki temat (nadal jest) i cieszył się sporą popularnością (nadal się cieszy :)).
Jak to będzie wyglądało?
Ano normalnie :) W razie możliwości podawajcie również w spoilerach zdjęcia co ciekawszych elementów, np super zdobiona myszka, czy słuchawki w kształcie prostokątnych tarcz rzymskich, czy inne takie :)
Na koniec, ile wyciągacie klatek w M&B. Pozwoli to oszacować, na jakim kompie pogramy płynnie cały czas, na jakim będą problemy, na jakim w ogóle nie pójdzie.
Sprzęt wypisujemy według schematu:
- płyta główna
- procek
- grafika
- dźwiękówka
- ram
- dyski
- zasiłka
- pozostałe, takie jak myszka, klawiatura, monitor, słuchawki i inne, według uznania
Tak więc skoro zakładam temat, to pozwólcie, że przedstawię Wam swoją machinę zniszczenia :) Tak, jestem z tego dumny, bo kosztowało mnie to sporo ciężkiej pracy i pieniędzy, ale w końcu się udało.
Więc...
- płyta główna: Gigabyte 800GM-UD2H
- procesor AMD Phenom II X6 1090T 3.20GHz @ 3.80 GHz AM3
update 13.03.2011- karta graficzna EVGA GTX570 1280 GDDR5 - najnowszy nabytek :D
- karta dźwiękowa Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Professional Series
- pamięć RAM Patriot 8GB (4x2GB) 1333 MHz DDR3
- dyski 2x WD Caviar 160GB & 1x1TB Samsung SpinPoint F3
- zasilacz OCZ 750W MOD XStream Pro Series
- myszka Razer Lachesis 4000 DPi
- klawiatura Logitech G19
- słuchawki LognetMedia Aero 5.1
- monitor BENQ 24'' G2420HDBL LED
- głośniki Logitech X-530
Ilość klatek w M&B Warband - Native:
+120 FPS